Reklama

Reklama

Templář

  • Česko Ironclad (více)
Trailer

V Anglii 13. století bojuje skupinka templářských rytířů při ochraně hradu Rochester proti tyranskému králi Janovi. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (549)

teutates 

všechny recenze uživatele

Středověk, mlátek na maso, divadlo jak cip kuva... chtěl jsem tím říct, že jakýkoli tupý objekt a pár oddaných křesťanů, co bojujou za svobodu slova a je to tady. Je to fakt kvalitní řezničká zabíjačka, vypadá to tu přesně tak, jak když jsme ještě doma na východě SR kosili svině. Paul Giamatti jako obvykle úžasný záporak. Neskutečná surovost a je tu docela hodně středověkých vychytávek co se boje týče, potěšil i Zlatovlas a Templář. 7/10 ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Podobný film mi tu nějakou chvíli chyběl. Středověká řezničina, která se s celkem brutálním násilím moc nepáře a zároveň dokáže zaujmout i ostatním děním. Opominu pár historických kiksů, jako třeba dánové, mumlající maďarsky a navíc několik století poté, co celé Dánsko bylo pod nadvládou křesťanství, nebo fakt, že filmaři prakticky vymazali celé město Rochester a ponechali jen samotný hrad. Nižší rozpočet byl většinou taktně zamaskován a jediné, co mi vizuálně vadilo, byl střih. Herci do svých rolí sedli perfektně (včetně schválně přehrávajícího Giamattiho) a i tomu Purefoyovi jsem jeho templáře věřil. I přes pár nedodělků (hlavně po historické stránce) jsem se bavil a tří a půl hvězdičkové hodnocení zaokrouhluji nahoru. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Poctivá porce anglické středověké řezničiny, plná osekávání údů (včetně končetin) hnusně vypadajícími sekyrami, filetování smradlavých žoldáků a odpaňování zpocených Templářů. Prostě romantický středověk, jak má být. I za pár šupů se dá s pár mastňáky zmáknout, byť trochu naivní, kulantní historický spektákl, ve kterém neváhala zaúčinkovat snad každá aspoň trochu profláklá anglická držka, včetně Dereka Jacobiho a jiných sýrů. Navíc Pavlík Džamáti ty bezskrupulózní zmrdy prostě umí a jeho král Honzík je téměř dokonalý. Třešničkou na dortu je charismatické, dvoumetrové vikingské hovado Vládi Kulicha, kterému jsem odpustil i to, že si jako jediný myl před natáčením hlavu a jeho blonďatá řepa bez lupů se tak za úsvitu Albionu trochu moc leskne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá historická řežba,které chybí kvalitnější režie a hlavní hrdina.Další z řady filmů jako Solomon Kane,které měli veliký potenciál,bohužel malý rozpočet a už to opakuji po několikáte,Purefoy prostě hlavní roli neutáhne.Na úplném začátku začíná celkem slušná výprava,která ovšem postupem času neuvěřitelně stagnuje až se úplně zastaví.Dialogy a postavy jsou ploché,bez jakéhokoliv citu a nemáte šanci si jakoukoliv postavu oblíbit,či se do ní v cítit,snad jen standartně dobře hrající Brian Cox získá vaše sympatie.Z nějakého důvodu je jeden malý hrádek nejdůležitější v Anglii,tak ho banda najemných ochlastů brání zuby nechty,zatímco je bez logiky a občasným WTF napadne tisícovka nepřátel,která vždy když má skoro vyhráno,nepochopitelně prchne do zaječích :-) Do toho se nadrbaná princka snaží vojet nesmělého templáře,který evidentně umí hákovat mečem,sekyrou,nožem,pěstma,brněním ale s ptákem mu to nejde a jazykem už vůbec ne,páč sice moc nemluví ale když něco plácne stojí to za to :-D Když už se sami krájíte nudou,tvrz konečně padne a vy po hodině a půl keců,nudy a krve začínáte cítit úžasné emoce a to díky emotivnímu a skvělému monologu Paula Giamattiho.To vás nakopne a tu poslední půl hoďku plnou krve a usekaných končetin si užijete.Prostě průměrná historická řežba,která má skvěle zmáknuté brutální bitvy,ovšem dialogy,výprava a režie jsou v šedivém pod průměru.Hodně potěšil Vladimír Kulich a Brian Cox.Čekal jsem mnohem víc..... 59%. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.3/10] | me: Nevýrazný historický film, ktorý pôsobí veľmi priemerne. Výber hercov (asi len s výnimkou Paul Giamattiho, ktorý je výborne nepríjemný) nebol správnym krokom. Film sa ťahá a divák stráca záujem. Nevýrazne charaktery (či už kvôli zle napísaným postavám alebo herectvom, ktoré neosloví) pôsobia nezaujímavo a tak som si k ním nevytvoril vôbec žiadne puto. Medzi kladné stránky tohoto filmu, vďaka ktorým som bol ochotný film pozerať až do samého konca patria autentickosť bojových scéna, reálnosť a upršané anglické prostredie, ktoré dodáva filmu správny charakter. Celkovo tento film však neohúri, jedine ak z historického hľadiska. Ako som už spomínal - nevýrazný PRIEMER. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (18)

  • Postava Templáře používá dvouruký meč 5 a půl stop dlouhý. Tak dlouhé meče se ve 13. století nevyskytovaly. Meče z tehdejší doby byli kratší, ne víc jak tři stopy dlouhé a výhradně jednoruké. (Conspi)
  • Posádce hradu Rochester při obléhání v roce 1216 skutečně velel baron William d'Aubigny (Brian Cox), jeden z pětadvaceti garantů Magny Charty. Po pádu do Janova zajetí po prolomení hradní obrany ale nebyl ani mučen, ani zmrzačen, ani popraven - zemřel až v roce 1236. Stejně tak se rozhodně nejednalo o pouhého obchodníka s vlnou. (IlMagnifico)
  • Natáčení probíhalo ve Walesu. (Yardak)

Reklama

Reklama