Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (857)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zabil bych ho. Já bych ho asi zabil. Vážně přijemná komedie a kupodivu to celé funguje hlavně díky chemii mezi Downeym a Galifianakisem. Downey je tradičně skvělý, s perfektním bonmotem na jazyku každou druhou minutu, zatímco ten druhý je naprostý debil, hnusácký prasák a má masturbujícího psa. Todd Phillips na tomhle kontrastu doslova staví a háže dvojci do situací, které diváka napadají jen v těch nejhorších snech. Občas to už ale malinko přehnal, možná proto to není na plný. Každopádně jsem se výborně bavil a zasmál se jako už dlouho ne. Tati, byl jsi skoro jako můj otec... ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.2/10] | me: Podarená komédia, ktorej celková sila spočíva v hereckom obsadení. R. Downey Jr. a Z. Galifianakis proste šlapú ako dobre namazaný stroj. Všetko ostatné je už len (viac, či menej) pozitívnym sprievodným javom. Samozrejme, aj tu sú miesta (no nie je ich veľa), ktoré by som vynechal, resp. zjemnil (s cieľom odľahčiť prílišnú "divočinu" danej situácie), ale celkovo to nijako výraznejšie neovplyvňuje podstatu, vtip a dojem. Jedná sa o dobrú komédiu, ktorá nadpriemerne pobaví. Dad... You were like a father to me. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Zach Galifianakis je tady ještě větší giga hovado než v Pařbě ve Vegas, což už je teda co říct, Robert Downey ho slušně doplňuje a spolu absolvujou brutální cestu opět do LA. Několikrát jsem se bavil fakt královsky, nicméně takový scény jako honitbu před spaním bych určitě vynechal, i když to bych pak asi nikdy neviděl honícího se psa a to by byla určitě škoda. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

A zase se k nám vrací skvělý komik Zach Galigianakis a zase je vybaven kopou skvělých hlášek a vtípků. On to semnou prostě umí a pro road movie je tou nejlepší volbou. Nemohu si ale zase odpustit porovnání s Pařbou ve Vegas, která nasadila laťku opravdu vysoko. A ač má Na doraz nejednu briliantí scénu, na Pařbu prostě nemá. Je to 4,5*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Peter cestuje domov za svojou manželkou, ktorá je v druhom stave. Náhodné stretnutie s okoloidúcim Ethanom spôsobí, že jeho cesta bude strastiplnejšia ako si myslel. Úsmevná komédia o dvoch chlapoch, ktorí tripujú naprieč celou Amerikou až do Hollywoodu. Film je ideálnou jednohubkou pred spaním. Nebudete mať z neho zlé sny. Praskať do popuku od smiechu, ale tiež nebudete. Priemer. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Režisér a producent filmu Todd Phillips si ve filmu zahrál postavu Barryho, muže v domě dealera marihuany. (oje)
  • Tesne predtým ako Peter (Robert Downey Jr.) s Ethanem (Zach Galifianakis) havarujú, je Peterovo sedadlo v polohe na ležato, ale v zábere po havárií je už v klasickej polohe. (ČSFD)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno