Reklama

Reklama

Penny Cheneryová je žena v domácnosti a matka čtyř dětí. Dozvídá se o smrti své matky a vrací se do svého rodného domu. Její otec je těžce nemocný. I když o dostizích skoro nic neví, rozhodne se po něm převzít dostihové stáje ve Virginii a vsadit všechno na to, že kůň jménem Secretariat se stane šampiónem. S pomocí zkušeného trenéra Luciena Laurina si dokáže v ryze mužském byznysu získat respekt, řídit obchody a vychovat dostihového šampiona - držitele americké Trojkoruny a nejslavnějšího koně dostihové historie. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (167)

j.bena 

všechny recenze uživatele

W.Disney přináší struhující pravdivý příběh o Mohutném Ryzákovi – přezdívaný svými fanoušky důvěrně „Big Red“ – který se stal počátkem 70. let v USA doslova národním hrdinou díky neuvěřitelným vítězstvím, při nichž lámal jeden rekord za druhým. Jeho starty byly ukázkou fantastické síly a dokonalosti, kterou turf nikdy předtím ani potom nespatřil… Krásný rodinný film. ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě opravdu zaujal a také dojal. Sledovat příběh Secretariata bylo velmi poutavé a i přesto že film trval dvě hodiny, jsem se vůbec nenudila. Příběh byl silný a velice emotivní s dobrými hereckými výkony, jako např. Diane Lane, která na plátně vypadá velice přesvědčivě. Toto byl první sportovní film, který mě opravdu bavil. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak jako byl to fajn příběh, tu a tam i trochu dojemnej, ale ty 2 hodiny stopáže jsou celkem vražedný a až zase tolik zajímavý to není, v podstatě scény, který opravdu stojí za to vidět jsou jen závody a pak John Malkovich v olbečcích hodících se tak maximálně do gay cirkusu. Osobně stavim výš Black Beauty. ()

Taninaca 

všechny recenze uživatele

Vděčný příběh o koni, co rád vyhrával...Ale dvě hodiny neutáhne ani Secretariat. Ta stopáž je vážně hrozně dlouhá a snímku vůbec nesluší. I když jsem počítala s tím , že Secretariat vyhraje, pokaždé když běžel, držela jsem palce a skoro nedýchala. Ale z dostihového prostředí se mi asi víc líbil Seabiscuit. Teď už jenom doufám, že se v Disney někdo zmíní o Železníkovi... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sentimentální pohádka o koníkovi, který skutečně žil, skutečně vyhrával a skutečně byl vyjímečný. Pokud jste to nevěděli, po filmu to vědět budete. A to je po obsahové stránce asi všechno. Scény dostihů jsou jinak nasnímány dynamicky a zejména poslední závod se dá svým způsobem vyloženě prožít. Herecké obsazení je bez chyby, všechny technické složky zůstávají věrné pojmu "profesionální mainstreamová limonáda" a typické atributy rodinného dramatu mě neurážely. Když si to shrnu, nevadilo mi na tomhle filmu v rámci očekávání vůbec nic (jedna slečna od koní povídala, že je tam několik nepříjemných kiksů, ale to jako neznalec neposoudím). Možná trochu dlouhé a určitě hodně sladké, nicméně vcelku zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • Pět koní si zahrálo roli Secretariata. Neobsazovanějším koněm byl Trolley Boy, zvolen samotnou Penny Chenery v konkurzu na nejpodobnějšího koně Secretariatovi. Trolley Boy dokonce kráčel při filmové premiéře po červeném koberci v Hollywoodu. Těchto pět koní, čtyři angličtí plnokrevníci a jeden quarter, mělo pomocí speciálního make-upu udělány tři bílé ponožky, nosní pruh a hvězdičku. (Anchi)
  • Golfista stojaci na odpališti vedľa Johna Malkovicha je člen produkcie, konkrétne vedúci make-up oddelenia, Michael Mills. (U_S_O)
  • Secretariat stále drží rekord pro nejrychlejší čas pro Kentucky Derby - 1:59 2/5 - od roku 1973. (Anchi)

Reklama

Reklama