Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Všechny ty současný filmy, Avatar, Sherlock Holmes, Vlkodlak atd., který jsou teďka v kinech a na který se strašně těším, jsou sice super, ale pro mě naprosto nejočekávanější je každý superhrdinský animák natočený podle komiksů DC Comics. Loni to byla Wonder Woman, Green Lantern a společný film Supermana s Batmanem a letos je hnedka první kouskem nový příběh Ligy Spravedlivých. No, jedná se o docela hodně povedenej film, ale přeci jenom je to založený hlavně na přítomnosti miliardy superhrdinů a ještě více superpadouchů a ten příběh sám o sobě příliš netáhne (i když ten samotnej nápad s paralelními světy a Prvotní Zemí byl hodně dobrej a mohl být klidně o moc víc rozvinutější a do těch dalších paralelních světů jsme se mohli podívat). Všechny postavy byly zajímavý, obzvláště nihilistický Owlman a jeho psychopatická přítelkyně Super Woman nebo naopak hrdinský Jester (protějšek našeho starého známého Jokera). Naopak se mi moc nelíbilo to, jak byl ztvárněn Batman (a Baldwinův hlas se k němu moc nehodil). Zkrátka starému dobrému Batmanovi z The Animated Series a hlasu Kevina Conroye se nevyrovná vůbec nic. No takže Krize na dvou Zemích je rozhodně příjemná oddychovka, která splnila moje očekávání a už se těším na další avizovaný animák, tentokrát týkající se pouze Batmana. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Geniální! Atmosféra ve scénách s monologujicím Owlmanem (mj.James Woods z Videodromu), je magneticky/hypnotická, že jste rádi,že to je jen vymyšlené. Nebo...ne? :-) Stejně tak potěší narážky na 2 fenomény,Star Trek a Star Wars:) Tento film mě před 7 lety též přiměl, sehnati si spoustu comicsů s Crime Syndicate. Doporučuji též. ()

Reklama

Mouchal 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než předešlá "Nová hranice". Dopomáhá tomu hlavně zajímavý námět paralelního světa, ve kterém JL jsou ti špatní a námi známí zloduši jako je Lex nebo Joker jsou ti hodní. A hned na začátku přijde malé zklamání v podobě toho, že z klaďasů na druhé Zemi zbyl pouze Luthor a zazdí se tak možné zajímavé interakce, které by setkání dlouholetých nemesis (ikdyž v tomto případě kopající za stejný mančaft) rozhodně vyvolala (rozhodně bych rád viděl, co by Batman dělal s hodným Jokerem alias Jesterem). Co naopak ocením hned je přemíra akce a minimum zbytečných keců. Je to vlastně nonstop akční jízda, která za celých 70 minut popadne dech tak 3x-4x. Animací je tento film takový příjemný standart, tudíž nic co byste ještě neviděli, ale ani nic na co byste nadávali. Z dabingu rozhodně vyniká Woodsův Owlman, který jako postava působí rozhodně dost zajímavě a celkově jeho motiv byl dost uvěřitelný (na blázna). Finále si něco málo vzalo z Watchmenů, něco z komiksů a ve výsledku bylo finále rozhodně jedním z higlightů celého filmu. Potěšilo mě (jakožto batman-fana), že přes Batmanovu nechuť zabývat se cizí Zemí nakonec stejně vše zachránil on (jak taky jinak, že?), ikdyž skákat tři metry do výšky z kroku se zlomenými žebry je asi dost i na komiks, ale to tu nemůžu rozebírat. 65% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlivých je tady znovu. Po Lize spravedlivých: Nové hranici jsou tu jiná atraktivní jména za kreslenými tvářemi oblíbených superhrdinů. Tentokrát se mezi dabéry objevuje jiná atraktivní skupina, ze které mám nejraději Ginu Torres jako Superwoman. Zápletka s alternativními vesmíry je skvělá, nové postavy geniální. DC comics je cesta =) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechutně akcí nabušený animák. Animované filmy jsou prostě pro komiks jako dělané. Není nutný velký rozpočet, žádné zábrany ani herecké megahvězdy. tahákem jsou postavy, příběh a akce. Crisis on Two Earths zlehka navazuje na předchozí film, ale především přináší cestování do paralelního vesmíru, kde jsou hrdinové prakticky opační. Zlý Superman s jménem Ultraman nebo "strážce" Owlman nahrazující Batmana:)). Přehlídka hrdinů a jejich protikladů bez špetky nudné omáčky, která by jakkoliv zpomalovala děj. Tady se jede celých 70 minut na plný plyn skrze modrý kryptonit až po prvotní planetu zemi:). Nemělo by se také zapomenout na působivý opening i end credits, které jsou krásně zpracované. Lauren Montgomery je moc šikovná:-) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)
  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)

Reklama

Reklama