Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 193)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mega City One mi sice přišlo dost sociální a nemělo vůbec futuristickej look, ale jinak jsem si ten film užil. Je to fakt takovej remake The Raid, bez bojovýho umění, ale ty přestřelky mě bavily. Hodně tomu taky pomáhala hudba. Dredd je správně drsnej a i ta holka byla fajn. A fakt mě bavily ty sjetý slo-mo scény. A vůbec bych se nezlobil, kdyby někdo udělal na motivy tohoto fakt dobrou počítačovou hru. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Puvodniho Dredda mam hodne rad a tak me tenhle novej nechaval vcelku chladnym, jelikoz misto borce Slye tu je nevyraznej Urban, jenze uz behem par minut mi bylo jasny, ze tohle bude jizda. Zadnej slozitej pribeh, proste vyrubavacka smejdu v jednom panelaku ala Punisher a zarostlej Urban ani jednou bez helmy a cedici mezi zuby jednu hlasku za druhou. Tohle mu proste desne pridava, takhle vypada Dredd jako nejakej robot, kterej ma tu svoji pravdu a de si za ni pres mrtvoly bez moznosti jakykoliv dohody. A tak vetsinu casu vyplnuje super hudba, perfektni triky a neustaly prestrelky jakymkoliv kalibrem, co je zrovna po ruce, mrtvoly jdou do stovek, rozcakavaj se na chodniku nebo na zdi a je to naprosto kurevska zabava od zacatku do konce. Lepsi 4*. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Dredd" je lepší než jsem se obávala a horší než by mohl být. Postavy jsou až na výjimku Dreddovy parťačky zoufale charakterově ploché, klidně by se na ně dalo rýsovat a netušila jsem, proč bych někoho měla nenávidět nebo mu naopak držet palce. Samozřejmě jsem zákona dbalý občan s bujně vyvinutou averzí vůči asociálům, přesto si zastánci práva nezískali mé sympatie a padouchů mi bylo přinejlepším trochu líto, spíše mi byli lhostejní. Karl Urban sice je sympaťák, ovšem tady jsem z něj zaregistrovala jen to, že má ošklivou spodní čelist. Kdyby pod tím černorudým kýblem a brněním byla třeba Jiřina Bohdalová, změnu by diváci poznali jen podle hlasu: Urbanův záhrobní tón by nahradilo Rákosníčkovo vřeštivé trdlování. S kulisami si tvůrci filmu mohli taky pohrát více - třeba panelák budoucnosti byl na můj vkus strašně sterilní, chyběly mi v něm haldy odpadků, pořádně počmárané zdi, sem tam hovno a podobně. S ohledem na futuristický vzhled Soudcovských motocyklů nechápu, proč všichni ostatní museli jezdit v úplně obyčejných křápech. Celkově jsem postrádala nějaký dopad záření na lidstvo, snahu se ochránit, mutace atd. Akce byla v podstatě omezená jen na střelbu, žádné choreografické orgie jako v "Serbuan maut" se nekonaly a nebýt raušových zpomalovaček, stálo by to za vyližprdel. A že by z toho množství naturalisticky podaných násilných scén většina citlivých duší hodila šavli jak půlměsíc... no, nejsem schopná se rozhodnout, jestli je to opravdu klad. Nepřekvapilo mě to, nenudila jsem se, přisoudím proto Dreddovi shovívavých 59%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho, jsem se na tento kousek chystal. Ani nevím, proč mi unikal, ale musím říct, že to byla zatracená škoda. Zábavná, jednoduchá jednohubka, kde je skvělý nejen soudce Karl Urban, který si to vědomě užívá, ale i jeho nová kolegně Olivia Thirlby, která tu vypadá zatraceně líp, než na kdejaké fotce na googlu. Navíc i Lena Headey coby nepřítel číslo jedna tu exceluje svým excentrickým výstupem. Zajímavě propojený kyberpunk, který ale svým utnutým rozpočtem vypadá kupodivu víc jak jihoafrický slum, než jako budoucnost z mysli koumáků z týmu digitálních efektů. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Alex Garland | Hudba: ? | Produkcia: Alex Garland, Andrew MacDonald, Allon Reich | Distribúcia: Lionsgate | Štúdio: DNA Films, IM Global, Reliance BIG Entertainment | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 40,868,994 $ || Tu prichádza moment, keĎ si musíme položiť otázku, nakoľko bola vlastne pôvodná filmová verzia so Stallonem zlá. Každý to vidí inak, no u mňa je to jasné: 2012-ka sa na pôvodnú 95-ku ani zĎaleka nechytá. Tá mala na svoju dobu neuveriteľne prepracované exteriéry, viacvrstvový dej, slušné obsadnie a samozrejme tomu odpovedajúci rozpočet. To jediné, včom je nový Dredd lepší, je vizuálna novodobosť a experimentálnosť s formou samotnou, hlavne cez ultraspomalenia. Je to ale k ničomu, keĎ sú mi postavy ukradnuté, pretože o nich nič neviem a ani v priebehu sa nič nedozviem, nehovoriac o tom, že vonkajší svet vidíme pár sekúnd - všetko ostatné sa totiž odohraje v monolitickom paneláku. Urban si síce ksycht Stalloneho nacvičil pred zrkadlom veľmi poctivo, vzľadom k tomu, že si masku za celú metráž nedá dole, je herecky odzbrojený - a nedysponuje ani s potrebným basovým hlasovým fondom, aby to uhral frekvenčným hlasovým herectvom, ako Hardy Baina. Takto je to len priemerná jednohubka - so zavretými očami. ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Když soudce Dredd (Karl Urban) "vyslýchá'' Afroameričana, přehodí ho přes menší stolek. Při zpomalení záběru lze vidět, že zajatec nemá spoutané ruce, ale když dopadne na zem, zase je spoutané má. (wewere)
  • Ve scéně, kdy přijedou první dva soudci na pomoc, Ma-Ma (Lena Headey) hlídá svého geeka, aby neotevřel dveře. V jednom záběru má ruku na jeho rameni, ale v následujícím následujícím záběru z jiného úhlu už ne. (TheDave)
  • Duncan Jones odmítl režii filmu, a to nikoli proto, že by se mu nelíbil scénář Alexe Garlanda, který naopak shledal vynikajícím, ale proto, že on sám měl velmi silnou vizi, jak by měl filmový Dredd vypadat, a tudíž by měl problém s interpretací cizího scénáře. (Freshoun)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama