Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

F.man 

všechny recenze uživatele

Kdyby Kick-Ass nebyl o pár měsíců první, asi by měl Super hodnocení ještě o pár procent výše. Takhle to je jen jeden z wannabe heroes flmů, kterých se poslední dobou vyrojilo docela dost. Super od konkurence poznáte tak, že je komornější, daleko více indie a hlavně ještě o parník brulánější v humoru. Ono koukat na frajera jak mydlí hasákem do čela chudáka borce za předběhnutí ve frontě na lístky do kina je docela úlet. Super se toho stejně jako hlavní hrdina nebojí. On vlastně ten film nejen že si dělá srandu z hrdinských filmů, on si dělá srandu i z filmů, co si dělají srandu z hrdinských filmů. Inception. Po téhle stránce teda spokojnost. Škoda jen že ta zápletka je nakonec tak plochá a nerozvinutá, stejně jako jednotilivé postavy. Proto "jen" tři hvězdy, i když jsem na těch 96 minutách docela dost dobře pobavil. A Ellen Page? Ta je ... ehm ... vtipná? All it takes to become a superhero is the choice to fight evil. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Defendorovou superschopností byla uhrančivost a Kick Ass sázel na coolness. Super má jen vše prostupující trapnost a omletou indie adoraci loserství. Jako všechny bezzubé "americké nezáviské filmy" sází na plejádu známých tváří, které natahují stopáž přehráváním sáhodouhých dialogů. Za zdáním prostořekosti a odvázanosti se skrývá srabácká konformita, jež se stupidní prvoplánovostí pochlebuje fandům. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit něco takhle střeleného? Superhrdina, který nemá žádnou super moc mlátí lidi hasákem za to, že předbíhali ve frontě nebo (možná) poškrábali auto. Ellen Page jako nadržený parťák se opájí krvavým adrenalinem v sexy žluto-zeleném oblečku. Fakt totální magořina, ale nejde odtrhnout oči, něco podobného se totiž často nevidí. A jako bonus ježíškovská minirolička Nathana Filliona. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Ellen Page má většinou zajímavý role. Ovšem Boltie... ta se tomu teda vymyká. Ani Karmínovej blesk mě nepřesvědčil o tom,proč se chová jako postiženej. A tak oceňuji především obsazení Kirka z Gilmorek, který mě s čírem fakt překvapil. Překvapila mě i míra nechutnosti (zvratky v záchodě, kousky těl, krev, krev a krev) a sexu. Od podobnýho žánru bych čekala víc náznaku a méně doslovně vyřčeného. Film Super není špatnej, ale rozhodně není Super. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo zajímavé propojení filmu a reálného života. Hlavní hrdina snímku nabyl dojmu, že kostým dělá superhrdinu, zatímco herečka ve vedlejší roli se dnes domnívá, že příslušnost k tomu či onomu pohlaví je věcí volby bez ohledu na vybavení. Z tohoto úvodního souvětí vyplývá, že jak hlavní hrdina tak i ona herečka na tom po psychické stránce nebyli respektive nejsou úplně nejlépe a že trapně a zpátečnicky neuznávám více jak dvě pohlaví. Ale k filmu. Frank byl člověkem, kterého bych raději nechtěl nikdy potkat, Libby byla jasným psychopatem a skutečnou kladnou postavu, aby tady člověk hledal za jasného dne se svíčkou, ale celá ta tragikomická záležitost mě dokázala poměrně slušně pobavit. Trochu mi tady vadilo obsazení ženských postav, protože, kromě v té době budoucího mutanta, ve filmu vystupovala i Liv Tyler, a přestože o ní nemůžu říct, že by nebyla hezká, něco mě na ní vždy odpuzovalo. Nevím čím to je, prostě mám k některým lidem vrozenou nechuť, a s tím prostě nehnu. Snímek jako takový mě každopádně dokázal pobavit, taky mě ale přivedl k dost neveselým úvahám (obojí hodnotím kladně), takže jsem sice nebyl nadšený, ale spokojenost se dostavila. / Poučení: Nenech se ovládnout představami. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)

Reklama

Reklama