Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

JFL 

všechny recenze uživatele

Defendorovou superschopností byla uhrančivost a Kick Ass sázel na coolness. Super má jen vše prostupující trapnost a omletou indie adoraci loserství. Jako všechny bezzubé "americké nezáviské filmy" sází na plejádu známých tváří, které natahují stopáž přehráváním sáhodouhých dialogů. Za zdáním prostořekosti a odvázanosti se skrývá srabácká konformita, jež se stupidní prvoplánovostí pochlebuje fandům. ()

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, cloumají mnou velmi rozporuplné pocity. Na jednu stranu mě přímo nadchla celková myšlenka filmu, několik geniálních scén a jeho hodně silné zakončení. Na druhou stranu se ale nemůžu ubránit tomu, že se film chvílema táhl jako nudle z nosu, že mě rozčilovala vytřepaná kamera a bohužel ano, poprvé i Ellen svým nuceným hysterickým smíchem a poněkud spastickým chováním. Ale jak je vidět, tak podle mého hodnocení nakonec převládla ona emocionální stránka a tu technickou krapet ušlapala. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

The Crimson Bolt a Boltie. Asi ta nejšílenější a nejrozdílnější superhrdinská dvojka, kterou znám! Frank - nevýrazný ulízaný a ubrečený chlap, kterýmu drogovej dýler šuká manželku a Libby - sexy (pro mě) prodavačka komiksů, která ujíždí na superhrdinech. Z toho může vzniknout jen pořádná dávka šílenejch scén, který mě fakt bavily! A klobouk dolů...na to, že by to podle mě měla být akční superhrdinská komedie, tak tvůrci s krví a kousky těl opravdu nešetřili. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Původně jsem sem chtěl napsat pouze sonet na Ellen Page, ale rozhodl jsem se, že ji sbalim někde jinde na svoje zelený oči a donebevolající charisma. Super je přesně ta škatulka debilní až vtipný, oslava nevkusu (James Gunn koneckonců kopal za TROMu) a nakládání s rozpočtem, kterýmu se ani rozpočet řikat nedá. Cena za spícího producenta a podpory studií, který jsou spíš rádi, že pod nima někdo točí filmy, než aby řešili jaký, je naprostá nepředvídatelnost a amorálnost dláždící dobré úmysly. Super je dítě Kick-Ass, ale vítězí tam, kde rodiče nervozně přešlapávali - v konci, který tento film posunul na pět hvězd. A ano, ten film skutečně nemá koncepci. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Super není tak super jak by mohl být a jak jsem čekal. Page, Tyler i Wilson jsou super, ale scénář už tak super není. Je pravdou, že Super se vyvíjí v několika místech úplně jinak než jsem čekal, čímž nabírá na originalitě a to je možná pro spusty diváků super. Pro mě to bylo vlastně taky super a nečekané, ale přesto nejsem ze Super tak hotový, jak jsem chtěl být. Super postupně přechází z jakési komedie do vcelku vážného fimu a např. závěrečná scéna s Page mě totálně překvapila a vyvedla z míry. Po skončení jsem měl nutkání dát 4*, ale nemůžu, protože Defendor a Kick Ass, jakožto filmy, ze kterých Super jednoznačně výchází jsou podstatně lépe koncipovány než Super. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)
  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)

Reklama

Reklama