Reklama

Reklama

Pětice přátel si pronajme byt k prožívání vzrušujících schůzek. Teď tu leží mrtvola a loft se mění na místo, kde je víc otázek než odpovědí. Kdo je oběť? Vědí o sobě všechno? Věděl někdo o jejich dohodě? Ale hlavně - kdo je vrah?
Film, ke kterému napsal scénář Bart De Pauw a hudbu složil Wolfram de Marco, zlomil v roce 2009 v Belgii rekord návštěvnosti domácí produkce. (Fr)

(více)

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já respektuju nápad, kterej Loft v sobě má. Vlastně i proto jsem se na film díval. Jenže problém nastává hned v první minutě, kdy se objeví jedna nesympatická postava vedle druhé. Na ani jednu se nejsem schopnej zvyknout a tak mi nezbyde nic jinýho, než bez emocí sledovat další a další záběr tohoto postupem času solidně zamotaného thrilleru. Rozvázání je pak daleko složitější, než by kdokoliv řekl a výsledek je takový, že by ho nečekal ani 50ti letej chlap, co od života dostal tolik flákanců, až je s podivem, že ještě žije a neodešel na předčasný důchod rozjímat někam do Tibetu. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s belgickým filmem a musím říct, že hodně kurva kvalitní. Parádně rozehraná partie je zajímavá od prvních minut a napětí člověka neopustí po celou dobu s tím, že konec je jiný, než by kdo čekal. Takhle holt vypadá film postavený na skvělém scénáři a nedržící se zaběhnutých schémat. 95% ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vypiplanej skvost, kterej od dokonalýho vizualu předvádí téměř dokonalý herectví, drama pěti kamarádů, kteří řeší trochu prekérní záležitost. Mrtvolu ženy v jejich šmajchlcimře, o které věděli jen oni a jen oni mají klíče. Kdo lže? Kdo zabil? Kdo má jaké tajemství? Kdo s kým manipuluje? ... S přibývajícími otázkami přibývá odpovědí, ale i další otázky... Perfektní scénář, skvělá atmosféra ... doporučuju!! ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrý námět, hodně mě to zlákalo. Výsledek už ale tolik neoslnil, hned řeknu proč. Herci naprosto odporní, vůbec mě nebavilo na ně koukat a hlavně těžkopádný rozuzlování hodně nudilo. Proložený spoustou scén z minulosti, které akorát vytrhnou z děje. Čekal jsem konverzačku v jedné místnosti nad jednou mrtvolou, obviňování se navzájem a pořádnou gradaci. Bohužel, toho jsem se nedočkal. Ta délka mi vrtala hlavou. Jsem si říkal, že by to bylo strašně natahované a taky že jo. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím blíže k závěru, tím více zvratů se v Loftu děje a tím menší smysl má jakákoliv snaha předvídat, jak to asi dopadne. Ale přitom to nepůsobí překombinovaným dojmem - tvůrci chtěli zamotat divácké hlavy, což se jim povedlo, a potom je překvapit, což jim vyšlo také. Možná to nemuselo být tak dlouhé a epilog byl úplně zbytečný, ale to jsou jen dvě takové malé výtky, jinak jsem se bavil a byl příjemně napjatý. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se stal ve své době nejnavštěvovanějším snímkem v belgické historii. Navštívilo ho tehdy 1 186 000 diváků, čož bylo o přibližně sto tisíc více než návštěvníků snímku Koko Flanel (1990), který rekord stanovil. (Othello)
  • V jedné ze scén je možné všimnout si tuby s červenými a bílými léky. Tyto barvy jsou poznávacím znakem týmu FC Antwerp, jehož je režisér fanouškem. (Othello)

Reklama

Reklama