Reklama

Reklama

Vášnivý jedlík

(pořad)
  • USA Man v. Food

Adam Richman cestuje po Americe a všude si dává do nosu. Není to žádný troškař! Mladý muž, jehož koníčkem i soupeřem je jídlo, v různých koutech Spojených států ochutnává lokální speciality. Než ale začne soutěžit a zdolávat danou gastronomickou kreaci, ochutná v každém nově navštíveném městě i tamější život. Navštíví nejen nejlepší místní restaurace, ale najde i nejlepší obchody, nejlidnatější tržiště a místa, kde se zažije nejvíc legrace. Seznámí nás také s kulturou dané obce a se zvyky jejích obyvatel. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (72)

BluT 

všechny recenze uživatele

Parádní pořad, jeden z nejlepších, co běží na Spektru (asi spolu s Mistry Švindlu). Moderátor je sympatickej, vtipnej a dokáže sníst tuny toho největšího jídla. Snad vždycky, když se na to koukám (dokonce i teď, když o tom píšu :D), se mi zbíhaj sliny. Nejradši bych mu pokaždý třeba se čtvrtkou toho jídla pomoh a vychutnal si to. On to většinou taky skvěle prožívá. Tohle prostě žeru. ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Leckomu by mohlo přijít divné, že pořad, ve kterém se akorát chlap půlhodiny cpe jídlem a nic jiného se neděje, místní uživatelé hodnotí tak vysoko, ale je nutné si uvědomit: 1. když může forest gamp na zdejší databázi dosáhnout na 95%, proč by tohle o chlup horší (nebo lepší?) veledílo nemohlo mít 72% 2. tahle podívaná má i nezanedbatelné pedagogické hodnoty, mnohým tlouštíkům totiž vezme chuť k jídlu, půl dne nejsou schopni nic pozřít, protože existuje jen málo nechutnějších věcí na světě než sledovat poněkud odporného týpka, jak do sebe kvůli získání trička láduje neuvěřitelná kvanta jídel takových kvalit, že by způsobily kočičce s pejskem pořádný mindrák, protože vedle nich působí jejich dort jako homogenní strava zcela bez fantazie. A nedosti na tom, aby si i ucho přišlo na své, hlavní protagonista provází pořad skutečně vypečenými hláškami, jako že např. osmipatrový hamburger je dokonalá "masová Mona Liza", nebo že na óbrstejku se nachází "plísňovosýrová Niagara", čímž spolehlivě obohatí spánek člověka o pár kvalitních nočních můr. 3. člověk už nikdy nemusí používat fintu "prst do krku", stačí si vzpomenout na lahůdku milkšejk s rozmixovaným koláčem, který se nepije, ale jí, a jde to krásně a úplně samo 4. i kdyby byl život divákův sebenudnější, v průběhu sledování pořadu mu začne připadat velmi zajímavý a barevný 5. pořad je vhodný i pro diváky se slabším srdcem, neboť o jediné (a vcelku malé) vzrušení se postará nejistota, jestli Adam na konci hodí šavli nebo né ()

Reklama

Ruuzha 

všechny recenze uživatele

Tento pořad jsem objevil před nějakou dobou na stanici Spektrum. Nebudu dávat 5 přece jen jde o chlápka, který jen objíždí města a žere, ale minimálně 4 hvězdy si dokument zaslouží. Adam Richman objíždí spojené státy a seznamuje nás s místními kulinářskými kuriozitami a rekordy a zároveň přijímá výzvy na snězení 26 palcové pizzy, 5 nejpálivějších habanero koulí na světě, a několika kilogramových steaku a hamburgerů. Všecm fandům jídla určitě doporučuju :) ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Ten chlap (tušim, že se jmenuje Adam) je fakt jako popelnice. Ještě jsem neviděla ani jeden jediný díl, ve kterém by pokrm pokořil jeho. A taky musím uznat, že ty jídla vypadají božsky (asi tak i chutnají) a dokonce i já, což mi není vůbec podobné, bych je do sebe možná nasoukala nebo se o to alespoň pokusila. =) ()

whack odpad!

všechny recenze uživatele

Keby do reštaurácie, v ktorej sa chcem v kľude najesť, vpochodoval tlstý narcista s kamerami a nútil ma, aby som sa pozeral, ako do seba tlačí 10 kilový hamburger, a skandoval mu do toho povzbudivé heslá, asi by som mu vysypal svoj tanier na hlavu a odišiel bez zaplatenia. Američania už sú aj bez toho tlstí jak svine, tieto relácie sú pre nech naozaj "to najlepšie". Je to nevkusné a nechutné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (5)

  • V priebehu prvej série dosiahol Richman proti jedlu skóre 11:7, v druhej 13:7 a v tretej 12:8. (Greenpeacak)
  • Logo relácie je takmer totožné s logom, ktoré používa istá reštaurácia v Mexico City s tým rozdielom, že namiesto kuracieho stehna drží šálku kávy. (Greenpeacak)
  • V restauraci Munchies 4:20 Cafe, kde měl za úkol sníst 10 extrémně pálivých kuřecích křidélek „Fire in your hole“, se Adam Richman dostal do ohrožení života, když kuchaři do omáčky přidali celou láhev extraktu z Ghost chilli pepper, jednu z nejpálivějších substancí na světě s pálivostí v řádu milionů jednotek Scoville, ve snaze ho pokořit. Po zkonzumování pouhých dvou křidélek mu otekl jazyk i dýchací cesty a téměř se začal dusit. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama