Reklama

Reklama

Luke vezme na plavbu na krásný ostrov staré přátele: Matta, jeho přítelkyni Suzie a Mattovu sestru Kate, bývalou přítelkyni Lukeho. Poslední člen posádky je Warren. Vládne naprostá idylka. Vztah mezi Lukem a Kate opět ožívá. Požádá ji, aby na chvilku podržela kormidlo, a jde do podpalubí. Vtom však obrovský náraz převrátí loď dnem vzhůru. Po delší panice se všichni vynoří na hladinu a vylezou na trup. Přemýšlejí, co budou dělat. Luke navrhne, aby doplavali na ostrov vzdálený několik kilometrů. Obléknou se do neoprenů, jediný Warren se rozhodne zůstat. Bojí se plavat tak daleko, a hlavně v těchto vodách, kde je dost žraloků. Kate se nakonec rozhodne také zůstat. Luke je zklamaný, ale respektuje její přání. Když však Kate vidí, jak se Luke, Matt a Suzie vzdalují, rozhodne se je následovat a plave za nimi. Suzie je velmi vystrašená, ale Matt ji uklidňuje, že to zvládnou. Mezitím osamocený Warern zpozoruje žraloka… (TV Prima)

(více)

Recenze (353)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný "žraločí" film. Skvěle zde působí rozsáhlost a hloubka oceánu, klaustrofobické záchvaty na největším místě na světe. Žralok už nemá IQ 350 jako u jiných současných filmů, přesto je stále vyšší, než člověka, to je možná jediné mínus. Tento film skvěle zabaví, pokud chcete vidět vážnější tón podobných filmů, pokud hledáte spíše maso, krev a střeva, pak se koukněte na Piraňu 3D. 70% 17.11. 2010 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Filmov o zabijackých, krvilačných žralokoch som videl nespočet. Niektoré boli výborné, niektoré len také priemerné a mnohé balancovali na hrane odpadu. Avšak ešte stále ma táto téma baví. Mám pre žralokov ľudožrútov slabosť. Takže s radosťou som si pozrel i austrálsky titul "Útes smrti", ktorý je vraj natočený podľa skutočnej udalosti. V rámci žraločích horrorov to jednoznačne radím ku kvalitným snímkom. Je to dramatické, napínavé a dobre natočené. **** ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před lety vznikl film "Otevřené moře", u kterého se tvůrci dušovali jak je to nejstrašidelnější žraločí film apod. Podle mě to byla děsná nuda o dvou lidech v moři, obklopených žraloky. Později vznikla "Krvavá laguna", která vzala prakticky stejné téma ale do hlavní role byl umístěn krokodýl a hlavně se jednalo o výrazněji filmovější a hlavně zábavnější podívanou. Tvůrci tohoto snímku se ve svém nejnovějším počinu vydávají na moře a předvádějí nám prakticky to samé co tvůrci "Otevřeného moře" jen přidávají více jídla ... tedy herců. Děsná nuda, která vyděsí jen ty, kteří mají ze žraloků opravdovou fóbii. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Parádička, toto som si naplno užil. Síce sa krvi nedočkáme, ale je to napinák ako má byť. Najviac sa mi páčili zábery pod vodou, keď žralok okolo nich krúžil, a krúžil, a krúžil... a chňap! (Dalo sa niekedy aj zľaknúť). Námetom podobné ako Open Water, ale toto sa mi páčilo viac, pretože žraloka ukazovali oveľa častejšie (nie až na konci) a nebolo to točené takým dokumentárnym štýlom s roztrasenou kamerou. Naopak, celkové prostredie a kamera boli prekrásne. Okrem toho v Open Water nemali hlavní hrdinovia veľkú nádej na záchranu, tu však áno, a o to to bolo lepšie. Film však vyniká predovšetkým atmosférou, a aj napriek poriadne predvídateľnému záveru je napínavý až do poslednej minúty. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zoe Naylor! Tohle je jinčí kafe než Mělčiny (Shallows, 2016) s Blake Lively. Pro mě osobně asi není nic hrůzostrašnějšího, než být uprostřed širého oceánu a kolem krouží žralok bílý. Tohle je pro mě osobně asi největší noční můra a film to plíživé napětí vykreslil skvěle, ač vím, že žraloci takový svině nejsou a že člověk pro ně není zas tak nutričně zajímavý chod. Smrtelných útoků žraloků je minimum, takže platí věta jedné z postav na začátku na filmu. Naopak kdo je ve skutečnosti nebezpečnější predátor, vyplývá ze statistik obřího poklesu žraločí populace, aby měl homo sapiens etc. přísady do žraločí polívky. Ale to nemění nic na tom, že jsem se při sledování tohoto filmu cítil dost nekomfortně a účinek na mě jakožto diváka byl mnohem větší, než koukat na jednu (sice pěknou) ženskou na skalnatém ostrůvku kousek od břehu, když ve vodě krouží pěkně nadržená žraločí samička. Sorry, Lively :-) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Všichni žraloci ve filmu byli reální a scény s nimi byly natáčeny v Port Lincolnu v jižní Austrálii. (Stanislaus)
  • V celom filme, ktorý sa natáčal v austrálskom štáte Queensland, sa objaví iba 6 hercov, resp. postáv. (MikaelSVK)
  • Jeden podmořský záběr se ve filmu třikrát opakuje, a pokaždé je to v jiném místě nebo čase. Jedná se o záběr z potápění u ostrova, tam je hned dvakrát nesmyslně za sebou a tento záběr je i v 62. minutě. Jedná se o pohled ve vodě, kdy přes korálový útes přeplouvají ryby a mizí někde za kamerou. (Terva)

Reklama

Reklama