Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

teutates 

všechny recenze uživatele

Nooo surprise... Cela 211 ma potešila, nevedel som o čom to bude, ani som nevedel koľko ocenení to dostalo, pretože na tom aj tak nezáleží... no musím uznať, páčilo sa mi to... Nie príliš komplikované, taktiež finančne náročné, ale nápad to je teda good. "Odsype" to, vtiahne... dráma z väzenského prostredia ako sa patrí 7/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší nenápadný európsky film, ktorý dokazuje, že aj väzenské filmy sa stále dajú točiť originálnym štýlom. Určite je toho dôkazom aj fakt, že scenár nejde v šľapajách hollywoodskych príbehov, príbeh je veľmi silný a natočený pomerne realisticky. Príbeh v určitých pasážach zasiahne diváka priamo do špiku kosti. Je naozaj dosť surový, ale presne o to tvorcom išlo a presne to som od začiatku očakával. Zaujímavé je z pohľadu diváka otáčanie vnímania "tých zlých" a "tých dobrých" postáv. Herecky podporil snímok každý zúčastnený a už teraz je zrejmé, že tento film sa mi tak rýchlo z pamäti nevymaže. 85%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sežeň tomu klukovi čistý slipy, ať mu neofouknou koule." Lézt nadřízeným do zádele a nastoupit do zaměstnání o den dřív se většinou nevyplácí. Juan alias Slipy se tak nechtěně dostal do prostředí, kde si doktoři pletou rakovinu s průjmem, vězni mají běžně k dispozici telefon a na samotce nají radost z toho, když jim někdo přijde rozbít hubu. To jsou ty zábavnější aspekty tohoto snímku, který se mi dost líbil svou syrovostí a zároveň mne svou syrovostí celkem odpuzoval. A co se týká věrohodnosti vězeňského prostředí, tak to si netroufám hodnotit, protože tohle místo znám jen z bezpečnější strany mříže a hodlám u toho zůstat. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl ještě v dobách kdy jsem na čsfd nebyl. Ale jelikož jsem se rozhodl dát si vězeňskej pětiboj(rozuměj 5 filmů s vězeňskou tématikou) tak jsem do pětice filmů zařadil i tento abych ho mohl objektivně ohodnotit(a né jen podle toho co jsem si pamatoval). Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to i teď(možná ještě víc). Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů s vězeňskou tématikou co jsem zatím viděl. Plná palba. Tady není co řešit. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Monzónova " lehce " syrovější a nutno podotknout, že VELMI působivá odpověď na otázku, co se změnilo na poměrech ve věznicích od dob http://www.csfd.cz/film/7826-brubaker/. Robert Redford by s největší pravděpodobností z tohoto " posunu " radost neměl, ale z výsledné podoby snímku si troufám tvrdit, že ano. Základem je již překvapivě ( pro mě ) chytře napsaný scénář a výborné herecké výkony. Ano, zde opravdu můžeme mluvit o hereckých výkonech, což se o mnohých snímcích podobného ražení rozhodně říct nedá. Tenhle snímek má drajf. Tvůrci ( troufám si tvrdit ) přesně věděli co chtějí natočit, šli si nekompromisně ( bez nijakých zbytečných rušivých odboček ) za svým cílem a také toho ke spokojenosti diváka docílili. V mém případě tedy rozhodně ANO. 85% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama