Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Cubinho 

všechny recenze uživatele

Jo, povedené. Určitě jsem se u filmu bavil, poněvadž příběh a samotný závěr je opravdu nevšední. Jen jsem měl problém uvěřit Juanovu "herectví" a všem těm, co mu to žrali. A hlavně, z největšího hajzla španělských věznic se nakonec stane celkem citlivý a odpouštějící chlapík. Film určitě stojí za to vidět, protože je to minimálně tak trošku jiný vězeňský příběh. 7/10 ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Tihle grázlové se nakonec dostanou ven, ale my tady musíme strávit celej život. Nikdy nevěř nikomu z nich. NEZAPOMÍNEJ, KDE JSI ..... Juan to šel do práce omrknout o den dřív. Aby udělal dojem. Povedlo se mu to! Věci se vymykají kontrole od samýho začátku a je zajímavý sledovat chování a reakce všech na celkem originální vývoj událostí. Hustý vězeňský drama, který má lepší zápletku než jen obyčejný požadavky vězňů. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nevím, jak se podříznout vajglem. 2.) Chystám se nastoupit jako bachař. 3.) Připravuju ve vězení vzpouru. 4.) Jsem přesvědčenej, že bych nikdy nikoho nezabil. PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl ještě v dobách kdy jsem na čsfd nebyl. Ale jelikož jsem se rozhodl dát si vězeňskej pětiboj(rozuměj 5 filmů s vězeňskou tématikou) tak jsem do pětice filmů zařadil i tento abych ho mohl objektivně ohodnotit(a né jen podle toho co jsem si pamatoval). Líbilo se mi to tenkrát a líbilo se mi to i teď(možná ještě víc). Za mě rozhodně jeden z nejlepších filmů s vězeňskou tématikou co jsem zatím viděl. Plná palba. Tady není co řešit. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

První polovina slabší průměr, na tlupě bezdomovců od každé popelnice za rohem a prázdném tlachání nebylo nic zajímavého, skoro nic se nedělo. Než přišel zlom v podobě akční vzpoury. Mezi nejemocionálnější scény patřil moment střetu dvou světů, styčný bod mezi jednou a druhou stranou. Byly to vteřiny, ale silný zásah do nitra každého z nás, zamyslet se, jak je ta hranice reálná a křehká. Další nej scénou byla pochopitelně závěrečná extáze a apokalypsa v jednom, ač očekávaná, přesto bravurně nasnímaná, zahraná a vypointovaná. Mě sedla postava Malamadreho, hlavně pro jeho pevné místo ve vězeňské komunitě a jasnou vizi ve svých plánech a postupech. Zdaleka to nebyl jeden z mnoha do počtu tlupy. Opravdu minimálně pozoruhodný snímek, navíc další z rozšiřující se řady mých oblíbených filmových témat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama