Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

bouncer 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší je předem nic nevědět, opravdu to pak dost překvapí a ještě více upoutá. Vězeňské drama jak vyšité, není to sice můj oblíbený žánr, ale Celda 211 se prostě povedla. Vychytaný scénář, charismatičtí herci a hlavně zběsilé tempo z filmu dělají žánrovou perlu. Možná bych si zapolemizoval o tom, proč většinu času film tlačí na pilu ukazováním, že ti nejhorší odsouzení vrazi, šílenci a násilníci jsou vlastně ti dobří a jejich strážci naopak záporní hrdinové, ale to už je nad rámec krátkého hodnocení a navíc by to mohlo přinést spoilerování... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné 4*. Cela 211 má poměrně netradiční námět a jak se později ukáže, není to jen obyčejný akčňák, ale opravdové drama s poměrně působivým koncem. Ústřední trojice - Alberto Ammann, Luis Tosar a Marta Etura - je nesmírně sympatická, takže si brzy získala moji diváckou přízeň. Líbil se mi i vztah vězňů, kteří jsou tu sice tvrdí, drsní a nevyzpytatelní, ale pokud jde o kolegy z basy, drží mušketýrsky při sobě a jsou empatičtí i vůči problémům spoluvězňům. Výjimka se ovšem najde všude, což zásadně ovlivní poslední minuty snímku. Cela 211 je dobrá práce, která nenudí a je svým způsobem originální. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napinavy film o vzbure vo väznici do ktorej sa inkognito zapletie zacinajuci bachar. V centre filmu stoji zvlastny vztah medzi drsnym lidrom vzbury - Luis Tosar s neskutocnym chraplakom a vystrasenym bacharom, ktoremu cely cas ide o zivot - neuveritelny sympatak Alberto Ammann, ktory ma zaujal uz v seriáli Narcos a vdaka tomuto filmu sa nadobro stal mojim oblubencom. Behom filmu si prejde doslova peklom. Celkovo je obsadenie velmi vydarene a ziadny z tych humusackych xichtov by som nechcel osobne stretnut a to su pritom iba obycajní herci. Niektore zvraty môzu pôsobit na prvy pohlad trochu vykonstruovane, ale na druhej strane vo vypätých situaciach obcas ludia konaju strasne hluposti, takze nakoniec som nemal problem s uveritelnostou celeho pribehu. Strasne sa mi pacilo jak je z rôznych uhlov podana cela ta vzbura. Zo zaciatku väzni pôsobia ako banda psychopatov, ale postupne divak zistuje, ze bojuju hlavne za lepsie podmienky, ktore su fakt neludske. Najviac sa mi oproti sucasnym vychvalovanym väzenskym peckam typu Brawl In Cell Block 99 alebo Shot Caller, pacila odvaha tvorcov zakoncit film absolutne nekompromisne. A aj ked len vynimocne dôjde na zabitie, tak je to poriadne krvave a triky su bezchybne. Vysledkom je neznama pecka, ktora stoji pre fanusikov väzenskeho zanru za pozornost. 8/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sežeň tomu klukovi čistý slipy, ať mu neofouknou koule." Lézt nadřízeným do zádele a nastoupit do zaměstnání o den dřív se většinou nevyplácí. Juan alias Slipy se tak nechtěně dostal do prostředí, kde si doktoři pletou rakovinu s průjmem, vězni mají běžně k dispozici telefon a na samotce nají radost z toho, když jim někdo přijde rozbít hubu. To jsou ty zábavnější aspekty tohoto snímku, který se mi dost líbil svou syrovostí a zároveň mne svou syrovostí celkem odpuzoval. A co se týká věrohodnosti vězeňského prostředí, tak to si netroufám hodnotit, protože tohle místo znám jen z bezpečnější strany mříže a hodlám u toho zůstat. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strhující vězeňské akční drama. O ději jsem dopředu nic nevěděl, stačilo mi vysoké hodnocení a země původu, aby mě film zaujal a rychle si jej bez dalších otázek sehnal. A opravdu, Celda 211 je velká paráda s dobrým příběhem, vysokým tempem a vynikajícími hereckými výkony, působí velmi autenticky. Celkem adrenalin, doporučuju. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama