Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Točeno na Borech šlohnutým mobilem jedním z muklů. Akorát tam přivezli Louise Tosara, aby pozvedl ten marast laciných španělských telenovel. Zápletka nudná, technicky nezvládnuté a odfáklé, do očí bijící laciná výprava, děj iracionální, nulová akce a přemíra žvástů. Nebavilo. Dvd letělo rovnou do odpadkového koše. Jak mám rád český dabing, tak tenhle byl zvláště příšerný. Pane Terši a Vlachu, už nikdy nic nedabujte! 0% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní vězeňské drama s kvalitním příběhem, atmosférou i vygradovaným finále. Podobné filmy moc často nevyhledávám, ale tady jsem velmi rád, že jsem udělal výjimku. Rozhodně to nebyla ztráta času. Herecké výkony byli rovněž slušné, Luis Tosar navíc patří mezi moje oblíbence, takže jsem rád za každý film, který jsem s ním viděl. Alberto Ammann si taky nevedl vůbec špatně a ostatní herci je dobře doplňovali (vedlejší osazenstvo). Mělo to i několik dost drsných scén, nechybělo násilí, pomsta, zrada a podivné „přátelství“. Nadprůměrná podívaná, kterou jsem určitě neviděl naposledy.70% ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

První polovina slabší průměr, na tlupě bezdomovců od každé popelnice za rohem a prázdném tlachání nebylo nic zajímavého, skoro nic se nedělo. Než přišel zlom v podobě akční vzpoury. Mezi nejemocionálnější scény patřil moment střetu dvou světů, styčný bod mezi jednou a druhou stranou. Byly to vteřiny, ale silný zásah do nitra každého z nás, zamyslet se, jak je ta hranice reálná a křehká. Další nej scénou byla pochopitelně závěrečná extáze a apokalypsa v jednom, ač očekávaná, přesto bravurně nasnímaná, zahraná a vypointovaná. Mě sedla postava Malamadreho, hlavně pro jeho pevné místo ve vězeňské komunitě a jasnou vizi ve svých plánech a postupech. Zdaleka to nebyl jeden z mnoha do počtu tlupy. Opravdu minimálně pozoruhodný snímek, navíc další z rozšiřující se řady mých oblíbených filmových témat. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Inteligentný film s gráciou a švihom, ktorý je možné brať aj ako dokument popisujúci súčasný stav niektorých (mnohých) väzníc a situáciu, ktorá je omnoho viac než reálna. Výborný scenár, parádne herecké výkony a v neposlednom rade pomerne reálne pôsobiaca kamera tvoria vynikajúci výsledný dojem z diela. Kiežby vznikalo viac takýchto filmov, ktoré síce pôsobia komorným dojmom takmer televíznych filmov, ale svojou precíznosťou občas dokážu vyraziť dych. Režisér aj herci majú môj potlesk a poklonu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama