Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Šakal 

všechny recenze uživatele

Monzónova " lehce " syrovější a nutno podotknout, že VELMI působivá odpověď na otázku, co se změnilo na poměrech ve věznicích od dob http://www.csfd.cz/film/7826-brubaker/. Robert Redford by s největší pravděpodobností z tohoto " posunu " radost neměl, ale z výsledné podoby snímku si troufám tvrdit, že ano. Základem je již překvapivě ( pro mě ) chytře napsaný scénář a výborné herecké výkony. Ano, zde opravdu můžeme mluvit o hereckých výkonech, což se o mnohých snímcích podobného ražení rozhodně říct nedá. Tenhle snímek má drajf. Tvůrci ( troufám si tvrdit ) přesně věděli co chtějí natočit, šli si nekompromisně ( bez nijakých zbytečných rušivých odboček ) za svým cílem a také toho ke spokojenosti diváka docílili. V mém případě tedy rozhodně ANO. 85% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky tvorcovia tohto napínavého filmu ma úplne prevalcovali. Ak nepočítam nesmrteľné Darabontove väzenské balady, tak práve píšem o jednom z najlepších väzenských filmov , aké som videl. Nejde ani tak o žiaden krvavý masaker medzi väzňami, alebo pripraveným policajným komandom a väzňami, ktoré čaká iba na povel, ale v prvom rade o napínavý príbeh z pohľadu dozorcu, ktorý sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred väzenskej vzbury plnej kriminálnikov. Ako nešťastne mu osud namiešal nastávajúce hodiny, pekne zhrnul aj vodca vzbury: " Život ti dá po papuli raz-dva." Nestihnete sa čudovať ako sa to všetko zvrtlo a zrazu je jedným z nich. Najlepšie na tom je, že o jeho presvedčení a rozhodnutí nezapochybujete, rovnako ako nezapochybujete o tom, že samotná vzbura mala zmysel a väzni v podstate nežiadali nič nesplniteľné. Išlo v prvom rade o zlepšenie podmienok. Karty tvorcovia zamiešali poriadne aj tým, akých rukojemníkov sa väzňom podarilo zajať. O jedného dozorcu, ktorého zajali, ani nemali záujem. Mali niečo lepšie... Teroristov z ETY. Film je aj z tohto dôvodu až krute reálny a ako v správnej väzenskej dráme je smrť všadeprítomná. V tomto filme niet víťazov, ale víťazstvom pre nás divákov môže byť drsný a napínavý filmový zážitok. Odporúčam kúpu DVD alebo Blu-ray za dobrú cenu. 100%. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Já bych dal za 4*, ale ten příběh je pro mě úplně novým. Je to velmi napínavé, atmosféra vynikající, kamera naprosto skvělá a to herecké obsazení mě bylo fakt sympatické. Byl jsem před filmem velkým optimistou, tipoval jsem, že to dopadne dobře, ale každej se plete. Má to skvělej konec. Celej film má napínavost a brutalitu, je to skvělej film. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Poslední 1⁄4 je vice než solidní. Jakmile se věci dají pořádně do pohybu a začne se objevovat nějaké to drámko, tak tento snímek vážně umí být fajn. Bohužel navození té správné atmosféry trvá právě 3⁄4 filmu, a to je nehezky dlouhá doba. Většinu stopáže se tedy žvatlá španělsky a pranic zajímavého se neděje. I když jsem opravdu nenáročný divák, kterému se tvůrci zavděčí ledasčím, tak tentokrát se to v mých očích s úspěchem nesetkalo. Nezaujal mě ani příběh a už vůbec ne zúčastněné postavy. Docela mě zarazilo například to, že si ten vedoucí plešárd zvolil za pravou ruku člověka, kterého viděl poprvé v den vzpoury. Takový člověk by to v životě na nejrespektovanějšího vězně nikdy nedotáhl, a to dokonce ani mezi partou totálních dementů, která nám byla představena. Vidím to opravdu maximálně na dvě hvězdy za solidní finále. Drtivá většina filmu však byla v mých očích naprostá bída. Viděno v rámci 5hvězdičkové výzvy. Film mi vybrala uživatelka harfuska. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT MALAMODREHO ( Luis Tosar ) - Že uvidíme, co se dá dělat ? Vidíš ? Co jsem ti říkal Slipy ( Chuan Oliver alias Alberto Ammann ), že tohle, že támhle, že uvidíme, že se ještě uvidí co sedá dělat a nikdy nehraje se přímo a potom se stane to, co se stalo, ale tentokrát nechceme aby se něco stalo.......... Film o lidech, jejich činech, politice, o vězních i bachařích o cti i lásce. CITÁT - Tady zemřel Morao na svou bolavou hlavu......... Velice dobré psychologické drama pojednávající nejen o přeměně bachaře ve vězně. Podle příběhu Celda 211, který napsal Francisco Pérez Gandul. Hudbu dělal Roque Baňos. CITÁT - Ještě nějaký dotaz ?......... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama