Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné 4*. Cela 211 má poměrně netradiční námět a jak se později ukáže, není to jen obyčejný akčňák, ale opravdové drama s poměrně působivým koncem. Ústřední trojice - Alberto Ammann, Luis Tosar a Marta Etura - je nesmírně sympatická, takže si brzy získala moji diváckou přízeň. Líbil se mi i vztah vězňů, kteří jsou tu sice tvrdí, drsní a nevyzpytatelní, ale pokud jde o kolegy z basy, drží mušketýrsky při sobě a jsou empatičtí i vůči problémům spoluvězňům. Výjimka se ovšem najde všude, což zásadně ovlivní poslední minuty snímku. Cela 211 je dobrá práce, která nenudí a je svým způsobem originální. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Cela 211 se zaměřuje na jednoho bachaře, který si věznici prohlíží. Nakonec se vše zvrtne do krve prolití. Bachař nemá cestu z věžnice a snaží se přizpůsobit vězňům a podaří se mu to. Celý film je o svobodě vězňů a aby se bachaři nechovali jak "hovada" a měli nějakou úctu. Spoustu nečekaných zvratů, jak venku z věznice, tak ve vězení. Bachaři si začnou podrážet nohy vzájemně a celá situace se ohromně komplikuje. Nakonec vše dopadne úplně jinak než bych čekal. Např. přeměna charakteru hlavní postavy kvůli situaci, která nastala úplnou náhodou. Závěr je neskutečný a skvěle udělaný. Režisér to zvládl perfektně a na to, že tento snímek není z USA je excelentní. Je vidět, že i Evropané umí natočit pořádné filmy, které nedají divákovi ani chvilku vydechnout. Tento film doporučuji a doufám, že narazím ještě na nějaký skvost jako je tento. Cela 211 svým způsobem připomíná film Felon (Zločinec), který mě také zaujal. Filmy z věznice mi přijdou jako jedny z nejlepších vůbec, i když jich je jen pár (kvalitních)... 8/10 =88% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

To takhle ke mně přijde jeden kámoš a říká, jestli jsem viděl nějakou Celu 211. Já mu říkám, že ne, on na to, že to si musím sehnat. Poté, co mi to za pár dnů vychválil i další kámoš, jsem si tenhle film sehnal a výsledek předčil má očekávání. Tenhle film se zpočátku zdá pomalý, ale to je jen pár minut a pak se to začne kupit. Jedna událost stíhá druhou a vše vede k jednomu neodvratnému konci. V některých momentech mi to připomnělo další skvělý film, Unthinkable, ale opravdu jen v několika, jinak si tento snímek jede ve vlastních, nezajetých a poměrně originálních kolejích. Věřím, že tohle nebylo naposledy, co jsem tento skvělý film viděl. 100 %. P. S. A Luise Tosara a Alberta Ammanna bych chtěl vídat častěji, kdyby tihle herci "zdrhli" do Hollywoodu, vůbec bych se nezlobil… ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Poslyš, Juane. Nezapomínej, kde jsi a dívej se jim přímo do očí. Nenech je, aby poznali, že máš strach. Do očí, ale sleduj jejich ruce. Mají rádi kouzelníky.“ A milý Juan bude muset hodně kouzlit, aby přežil a zároveň při tomto nedobrovolném pobytu neudělal něco, co už nepůjde vzít zpět…Uvíznout jako čerstvě nastoupivší bachař v cele zrovna během vzpoury vězňů je zatraceně velká smůla. Taková, která se může rovnat nekompromisnímu lynči a následné jisté smrti. Pokud chce člověk v takové situaci přežít, nezbývá mu než rozehrát riskantní vězeňskou partii a doufat, že mu ji ti myslitelé neprokouknou…Od úvodní anarchistické vzpoury jde o velmi intenzivní, napínavou podívanou s mnoha zvraty, při které plně fandíte hlavnímu hrdinovi. Ten se pořád pohybuje na tenkém ledě a divák trne, jaká další informace „z venku“ prosákne. A k Juanově činu…opravdu se dá tak snadno odsoudit? To už je na divákově posouzení. S výjimkou té někdy skoro až naivní důvěry v „nováčka“, která byla místy dost na hraně, nemám s filmem jiný problém. Silné 4*. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Španielsky tvorcovia tohto napínavého filmu ma úplne prevalcovali. Ak nepočítam nesmrteľné Darabontove väzenské balady, tak práve píšem o jednom z najlepších väzenských filmov , aké som videl. Nejde ani tak o žiaden krvavý masaker medzi väzňami, alebo pripraveným policajným komandom a väzňami, ktoré čaká iba na povel, ale v prvom rade o napínavý príbeh z pohľadu dozorcu, ktorý sa nešťastnou náhodou ocitne uprostred väzenskej vzbury plnej kriminálnikov. Ako nešťastne mu osud namiešal nastávajúce hodiny, pekne zhrnul aj vodca vzbury: " Život ti dá po papuli raz-dva." Nestihnete sa čudovať ako sa to všetko zvrtlo a zrazu je jedným z nich. Najlepšie na tom je, že o jeho presvedčení a rozhodnutí nezapochybujete, rovnako ako nezapochybujete o tom, že samotná vzbura mala zmysel a väzni v podstate nežiadali nič nesplniteľné. Išlo v prvom rade o zlepšenie podmienok. Karty tvorcovia zamiešali poriadne aj tým, akých rukojemníkov sa väzňom podarilo zajať. O jedného dozorcu, ktorého zajali, ani nemali záujem. Mali niečo lepšie... Teroristov z ETY. Film je aj z tohto dôvodu až krute reálny a ako v správnej väzenskej dráme je smrť všadeprítomná. V tomto filme niet víťazov, ale víťazstvom pre nás divákov môže byť drsný a napínavý filmový zážitok. Odporúčam kúpu DVD alebo Blu-ray za dobrú cenu. 100%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)

Reklama

Reklama