Reklama

Reklama

Staňte se svědky nového pojetí hrůzy od Orena Peliho, režiséra hororu Paranormal Activity. Tři mladí konspirační teoretici se pokusí odhalit záhadu, kterou je obestřena oblast 51 - přísně tajná vládní základna, o níž se proslýchá, že zde probíhala setkání s mimozemskými bytostmi. V podzemních prostorách však odkryjí děsivá tajemství, jaká si nikdy nedovedli představit. Prožijte s nimi trýznivé dobrodružství, které se odvíjí v tomto působivém filmu poskládaném z nahrávek, jež zachycují jejich mrazivé zážitky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jasně, samotné finále, kdy jsou bohužel zobrazeni mimozemšťané, je kvalitní asi jako Troškova tvorba z poslední doby, ale když si odmyslíme zobrazení emzáků samotné, celý film mě vlastně bavil. Jsem příznivcem FF filmů, takže možná nadhodnocuji, ale sakra vždyť těch lekaček a napínavých scén je ve filmu nespočet - nutno dodat že kvalitních ! Další případ z mnoha, kdy hodnocení csfd je naprosto irelevantní a zřejmě dokáže odpudit spoustu lidí........................moje hodnocení = 6 z 10. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

A máme tu další počin ve stylu ´Found Footage´ a nutno dodat, že v tuto chvíli už bohužel o nic světoborného či jinak překvapujícího nejde. Snímek údajně vznikl před šesti lety a tak je podivné, že s tím tvůrci přišli až teď. Za tu dobu vzešlo do kin a na stříbrné placky nepřeberné množství takovýchto snímků a tak se dá říci, že tento přišel takříc s křížkem po funuse. Oren Peli se nijak nesnažil tento žánr osvěžit a stále šel podle zavedeného schématu, což už je dnes přeci jen poněkud okoukaná záležitost. O špatný film však rozhodně nejde. Po přirozeném počátečním představení všech postav a jejich nápadu vniknout do známé tajemstvím a různými konspiracemi opředené oblasti 51 se atmosféra byť pomalým, ale zcela přirozeným tempem začne pomalu zahušťovat a i přes mnohé realistické nelogičnosti gradovat do dnes již bohužel předvídatelného konce. V jednoduchosti je síla takže žádná překombinovanost děje, žádné přebuzené lekačky a žádné děsuplné zvraty. Prostě video jaké bychom klidně mohli natočit i my. A tak se tento snímek může s přehledem zařadit mezi ostatní a Peli zase může jen doufat, že neupadne v zapomnění. ()

Reklama

Knor 

všechny recenze uživatele

Tohle je průser. 2/3 filmu se plánuje průnik do střežené supertajné vládní oblasti 51, to by mi nijak nevadilo. Ale pak se střídá jedna těžce uvěřitelná scéna za druhou se scénami, kde se nic neděje .... do přísně střežený základny se dá dostat bez větších potíží, je totiž skoro vylidněná i když v podzemním komplexu probíhají nějaký hrátky s ufounama. Ufouni jsou vidět... no vlastně oni vidět nejsou, jen takový prapodivný náznaky jejich přítomnosti a tak dál. Ta uvěřitelnost je opravdu tak hrozně malá, že to celej film totálně potápí. Tím padá napětí a hlavně jakákoliv hrůza nebo strach. Škoda, tahle látka by se určitě dala využít mnohem líp. ()

Cechyno4 odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem co Oren Peli z této zajímavé tématiky vytříská. Po výborné uvedení se s Paranormal activity jsem byl plný očekávání. Nastalo však obrovské zklamání. Na filmu se opravdu nedá nic pochválit. Scénář měl potenciál, ale byl totálně zničen ! Tohle ne ! Ať se na film díváte jako na scifi či thriller je to o ničem. Ale jako horor to je odpad. Bez atmosféry, bez nápadu, bez akce. Atmosféra nenastává ani v době kdy se snaží hlavní hrdinové proniknout na základnu. Vše v tomhle filmu působí uměle a kýčovitě. Zeleného mužíčka vidíte tak ve třech záběrech v posledních 10 minutách, toť z hororového pojetí vše. Tento horor = ztráta času. ()

KillerZeli odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší film, co jsem v životě viděl. Polovinu filmu se ani nedalo poznat, na co se to koukám kvůli rozmazané shaky-cam. Dialogy jsou poslepovány z nejhorších found footage klišé. Jediný způsob, kdy můžou found footage fungovat je, že dokáží přesvědčit o realističnosti zachycených událostí a to se zde neděje od prvních minut díky "hercům" a jejich nereálným interakcím. A to ani nejsou u neuvěřitelně lhostejného prozkoumávání oblasti 51. A doporučuji počkat na neuvěřitelně důležitou po titulkovou scénu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Film bol hotový už v roku 2009, ale na verejnosť sa dostal v roku 2015. (Marceloo)
  • Film je natočen podle stejnojmenné videohry z roku 2005. (Corpsegrinder)

Související novinky

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

Paranormální sci-fi a paranormální dvojka

29.10.2009

Narodil se v Izraeli, ve svých devatenácti letech odjel do USA, vystudoval grafiku a animaci a je tvůrcem nejrentabilnějšího filmu (nejen) roku 2009. Oren Peli. Paranormal Activity natočil za 15 000… (více)

Reklama

Reklama