Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

lamps 

všechny recenze uživatele

Chce se mi zvracet.... Ne z nechutností, které v tomhle případě už stejně nikoho nešokují, ale z té neodpustitelné drzosti tvůrců takhle násilně zesměšňovat můj selský rozum. Ještě větší průšvih než bezpáteřní You are next - nesouvislé vyprávění, zmatený střih, nesympatické a místy takřka nezranitelné postavy a hlavně neexistující příběh, jehož schéma by vycucalo z prstu i průměrné muslimské dítě a jehož jednotlivosti, od toporných dialogů až po přepálené gore, vyznívá zcela nesmyslně, nepůvodně a nechutně samoúčelně. Sorry lidi, ale mě bylo v závěru už úplně šumák, jestli se někdo zachrání, nebo podstoupí důkladný klystýr motorovou pilou a jeho ledviny skončí na jídelním stole průměrné singapurské rodinky - tuhle pohádku fakt nežeru... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Docela síla. Nečekal jsem moc ale dostal jsem poměrně brutální ujetost která mi připomínala Hranici smrti. Krev a gore je na maximílní urovni a některý scény byly fakt drsný, stejně jako atmosféra která se dala krájet. Scéna s motorovkou mě dostala. jen škoda že ti uchyláci, byly takový....No debilní neuměly hrát a navíc ta hlavní co kulila neustále oči mě děsně iritovala. Ale jinak spokojenost. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je to krvavé, naozaj veľmi krvavé a brutálne, tvorcovia poznajú isté hranice a chápu, že oveľa účinnejší, ako otrocká popisnosť a podrobné zobrazenie násilia, je náznak a vnuknutie. Hoci postavy v príbehu nemali osobitne prepracovanú mytológiu, obsahovali určite niečo tajomné. Evidentné to bolo až vtedy, keď sa objavili na fotografiách z konca 19. storočia. Najviac rušivo však vyzerala Darah - matka podivnej rodiny. Trochu pripomínala azijského ducha - divokú čiernovlásku s vypúlenými očami, ktorá lozí po stene. Ona však stála pevne na zemi a to bolo na nej najstrašnejšie. Mala v sebe čosi neživotné, nepozemské a nadprirodzené. Zaujímavý film. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí duo The Mo Brothers se proslavilo krátkometrážním slasherem "Dara", který umě kombinoval brutalitu s nadsázkou a černým humorem. Ve svém celovečerním debutu se pokusili starou premisu rozvést do více jak čtyřnásobné stopáže. Ačkoli mnohé ingredience z "Dary" zůstaly zachované (herci, postava Dary, obchod s lidským masem a boj obětí o holý život), bohužel byly delikátní suchý humor a precizně budované napětí tentokrát nahrazeny absurdní vážností, směšně klišovitými vysvětlujícími pasážemi a bohužel i špetkou trapného lidového humoru. Dvousečná je dramaturgie filmu, kde tvůrci evidentně chtěli kontinuálně stupňovat exces od klidného začátku až po hystericky drastické finále. Ačkoli posledních dvacet minut filmu dává velkolepě vypjatou zábavu, první půlhodina pouze zbytečně natahuje stopáž a prostředek je zase (zřejmě opět kvůli natahování stopáže) roztříštěn na epizody kolísavé kvality. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Asijské exploitationy bývají pěkné prasárny a ani Darah není výjimkou. Přesto to není žádný zázrak a hned vám řeknu proč. Za prvé: větší množství nesympatických postav. Nějak mi na těch lidičkách moc nezáleželo, což je u exploitationu něco, co mi vždycky vadí. Oproti Martyrs nebo Mum and Dad, kde mi osud postav nebyl lhostejný, je tohle úplně někde jinde (v negativním slova smyslu samozřejmě). Za druhé: gore je tam tolik, že jsem se na něj velmi záhy aklimatizovala a ke konci už mě takřka nic nedokázalo vytrhnout. Myslím, že kdyby ubrali postavy a brutalitu dávkovali trochu střídměji, rozhodně by udělali lépe. Takhle to vypadá jako takový běžný pracovní den na jatkách a uznejte sami - to zkrátka není úplně ono. Ale abych jen nehaněla, tak musím říct, že ta rodinka a její jednotliví členové se jim docela povedli. A ani mystický prvek, který mi v podobných filmech obyčejně dost vadí, to neshodil, naopak tomu všemu dodal na zajímavosti. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo ve Fort Thomas, Kentucky. (Polgedney)
  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)

Reklama

Reklama