Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

castor 

všechny recenze uživatele

Tohle pohoštění je bude sakra mrzet. Skupinka mladých přátel v noci pomůže údajně okradené dívce, která se odvděčí tím, že partu představí své děsivě se tvářící matce s jehlicí ve vlasech. Ta jim poděkuje svérázným způsobem. Úsměvně svázaní se brzy proberou, aby pochopili, že tahle noc bude ještě hodně krvavá. Zbytek je rána doslova morová. Vše je hodně šité v poklusu, máloco dává smysl, je to prázdné a zbytečné, dramaturgie naprosto selhává. Když se tvůrci dostanou do úzkých, vymyslí první šílenost, která by mohla děj posunout o scénu dopředu. Když už se naši hrdinové dostanou z toho nejhoršího, dělají kroky, u kterých by i američtí studenti z podobně tupých vyvražďovaček kroutili hlavou. Když budu chtít vidět řezání a sekání, zajdu si do řeznictví, bude to větší adrenalin. Herci jsou mizerní, amatérští, asijsky přehrávající. Pánové tu jsou za uřvané posery, když se navíc na scénu dostane banda policajtů, je úplně zle. Postavy se v poli obětí pohybují nesmírně zvláštně, divák nemá přehled o tom, kde jsou a jak na tom jsou. Jedna druhou zachraňuje na poslední chvíli, aby to o pár minut později hodně komicky odskákala. Ještě, že někdo vynalezl střih, že? ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Bože můj, to zas byly jatka pro změnu. K Macabre jsem se dostal až teď a vůbec mi to nevadí. Nijak mě to neoslnilo, ale indonéská filmografie mě baví, umí si skvěle vyhrát s násilím, bolestí a smrtí. Příběh mi byl úplně ukradenej, hlavně jsem čekal pořádný jatka. A dostal jsem je. Za mě spokojenost 4* ()

Reklama

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Už nikdy v životě indonéské filmy. Copak jsem tu jediná, kdo dal odpad? Krve dost, ale nad chováním postav jsem jen koutila hlavou. Matička jako ze škatulky si asi šlehla trochu vážnosti a synáček vypadal jako když právě vypadl z Blada. Nelogické, trapné a hlavně o ničem. To není film, to je komunální splaška. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Jediný rozdíl mezi Macabre a "novou krví" je ten, že Macabre je řemeslně horší (strašné postsynchrony), než jeho bratránkové. Brutální je to teda až na půdu a místy mi Darah připomínala i hongkongské Cat III (The Untold Story - a to nejenom postavou řezníka). Prozatím nejkrvavější horor roku. Alespoň do té doby, než k nám připlavou piraně! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když z toho často kouká amatérismus a postavy i situace jsou občas takové jednodušší, musím říct, že pokaždé, když se Máma podívala do kamery, klepal se mi řitní svěrač hrůzou(moc příjemný pocit)... Osobně by mi stačilo cca 10 sekund=Vlezl bych do baráku, paní domu by přišla, koukla na mě a představila se tím svým creepy hlasem a už by měla nejbližší ocelovou trubku v hlavě-pro jistotu-více důvodů bych nepotřeboval......... Z kraje to nevypadá tak zoufale-hosté jsou v přesilovce a někteří jsou hezky od rány ale, když se to rozjelo očekával jsem rozuzlení obsahující mimozemský původ, terminátory, nebo aspoň vampirevlkodlakfrankenštajn kombo, protože chvilkama je to slušný absurd gore hardore fightclub.....S jistou dávkou nadhledu a shovívavosti, můžu jen doporučit. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Shareefa Daanish, ktorá stvárnila pani Daru, je narodená 21.6.1982, kým Imelda Therinne, ktorá hrá jej dcéru Mayu, sa narodila 19.5.1982. Maya je teda od svojej filmovej matky v skutočnosti staršia o jeden mesiac. (Karamanlis)
  • Po tom, čo The Mo Brothers obdržali hŕbu pozitívnych recenzii na svoj krátky film Dara (2007), rozhodli sa ho natočiť ešte raz v dlhometrážnej podobe. (beso74)

Reklama

Reklama