Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina přátel na cestě do Jakarty pomůže osamělé dívce, která je poprosí, aby ji svezli domů. V odlehlém sídle dívčina rodina v čele s přízračnou matkou pro hrdiny připraví lahodné občerstvení, po kterém ale upadnou do bezvědomí. Když se proberou, čeká je osud polotovaru v obchodu s lidským masem. (JFL)

Recenze (147)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tvůrci nového výborného Ratu Ilmu Hitam vyměnili černou magii za rodinku ujetých psychopatů, kteří doma krájejí unesené turisty jak v Teleshoppingu a řežba je to slušná. V celém filmu je nadměrný dostatek střev, mozků a krve, ale zato obrovský nedostatek logiky, a to ne ani nějaké intelektuální, ale nedostatek základní logiky. Když tam hold chlápek běhá a na dotyk láme ruce a nohy (ano, doslova se někoho jednou rukou dotkne a zlomí mu holeň???????), tak to není úplně něco, co by diváka nutilo film sledovat. Tohle bohužel nestačí ani v nejmenším a bez základní scénaristické kostry to ani gore nezachrání. Odpad, ale snaha se cení. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to tak že partiu mladých ľudí zastaví trasúca žena a požiada ich či by ju nezobrali domov a tak aj urobia.Pre šťastie alebo radšej pre nešťastie všetkých zúčastnených sa dostali nie do celkom normálnej rodiny a onedlho to zistia na vlastnej koži.Lebo po malom občerstvení všetci zaspia a keď sa preberú už nič nieje tak ako predtým.Príbehová stránka filmu no žiadna labutia pieseň sa nekoná,chcem tým povedať že je tu veľa odkazov na iné filmy.Spomínať ich nebudem,to za mňa už spravili iný a tak nemá čim prekvapiť asi okrem toho nadprirodzená,lebo to som nečakal ale hodilo sa to sem.Ale celkové spracovanie je svižne a nenudí už od začiatku.Je to veľmi krvavé,má to zmysel pre estetiku(tzv.rez motorovou pílou).Len škoda že to je predvídateľné a niektoré tie postavy sa chovali ako hovädá ale to je asi tak všetko čo môžem tomuto snímku vyčítať.Lebo malo to svoju atmosféru,dosť dusné napätie a aj silno krvavý podtón.Adam bol niečo ako Terminátor-buchli mu sklenné poháre o hlavu,prepichli ho samurajským mečom,upálili ho,pichli mu ihlicu do rozkroku a pri tomto všetkom by už zomrelo 5 ľudí a on sa ešte bil,až to konečne rozhodla odseknutá hlava a to som mal obavy či ešte nevstane.Logika sa tomuto filmu oblúkom vyhla ale zas tak celkom mi to nevadilo,lebo som sa dosť bavil.Tí ktorí nemajú radi krvavé filmy,nech si ho ani nezapínajú a pre všetkých ostatných smelo do toho.Amen. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když z toho často kouká amatérismus a postavy i situace jsou občas takové jednodušší, musím říct, že pokaždé, když se Máma podívala do kamery, klepal se mi řitní svěrač hrůzou(moc příjemný pocit)... Osobně by mi stačilo cca 10 sekund=Vlezl bych do baráku, paní domu by přišla, koukla na mě a představila se tím svým creepy hlasem a už by měla nejbližší ocelovou trubku v hlavě-pro jistotu-více důvodů bych nepotřeboval......... Z kraje to nevypadá tak zoufale-hosté jsou v přesilovce a někteří jsou hezky od rány ale, když se to rozjelo očekával jsem rozuzlení obsahující mimozemský původ, terminátory, nebo aspoň vampirevlkodlakfrankenštajn kombo, protože chvilkama je to slušný absurd gore hardore fightclub.....S jistou dávkou nadhledu a shovívavosti, můžu jen doporučit. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Tvůrčí duo The Mo Brothers se proslavilo krátkometrážním slasherem "Dara", který umě kombinoval brutalitu s nadsázkou a černým humorem. Ve svém celovečerním debutu se pokusili starou premisu rozvést do více jak čtyřnásobné stopáže. Ačkoli mnohé ingredience z "Dary" zůstaly zachované (herci, postava Dary, obchod s lidským masem a boj obětí o holý život), bohužel byly delikátní suchý humor a precizně budované napětí tentokrát nahrazeny absurdní vážností, směšně klišovitými vysvětlujícími pasážemi a bohužel i špetkou trapného lidového humoru. Dvousečná je dramaturgie filmu, kde tvůrci evidentně chtěli kontinuálně stupňovat exces od klidného začátku až po hystericky drastické finále. Ačkoli posledních dvacet minut filmu dává velkolepě vypjatou zábavu, první půlhodina pouze zbytečně natahuje stopáž a prostředek je zase (zřejmě opět kvůli natahování stopáže) roztříštěn na epizody kolísavé kvality. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

V lidském těle se prý nachází 5-6 litrů krve. Kdo nevěří, ať si to přeměří, ideálním návodem jak na to, je film Darah. Nedostatek vlastních nápadů vyvažuje plýtvání výše zmíněnou tekutinou a to v nadkritickém množství, až je z toho většina účastníků úplně, ale úplně na maděru. Julie Estelle tu už zase (jako v Kuntilanaku) hraje sice oběť, ale v určité chvíli člověk (stejně jako v Kuntilanaku) dospěje k přesvědčení, že být tím, kdo jí chce ublížit, je vlastně hrozně špatný nápad. Mamá Darah je neuvěřitelná tlamóza a kdyby mě tahle paní domu přivítala na návštěvě, zdrhnu klidně přes zavřené dveře. Všem milovníkům krváků doporučuji. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (7)

  • Tento film se stal prvním indonéským snímkem, který byl zakázán v Malajsii. (Polgedney)
  • Herečka Julie Estelle musela pri príprave na svoju úlohu pribrať niekoľko kíl. (beso74)

Reklama

Reklama