Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (613)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Ivan Reitman natočil v roku 1984 a 1989 dva filmy, ktoré do značnej miery ovplyvnili môj formujúci sa filmový vkus. Oba diely "Ghost Busters" mám dodnes veľmi rád. Päť hviezdičkové duchárske komédie. V roku 2016 natočil Paul Feig voľné pokračovanie, či skôr remake. Ale pozor, krotiteľov duchov nahradili krotiteľky duchov. Na skvelú Reitmanovu kultovú klasiku z osemdesiatých rokov to nemá, ale i tak som sa pri tom celkom fajn pobavil. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty voe co se to z těma komediema děje... Neříkám, že původní dva filmy jsou pro mě nějaké nepřekonatelné klasiky, ale jsou to příjemné osmdesátkové komedie a takový potracený remake si nezasloužili. Nemám chuť se o tom dál rozepisovat 1* za to, že na největší sračku roku centrální demenci to nemá a v kině jsem za to prachy nevyhodil, tak budu shovívavý. Nejlepší vtip je obsah. Prej herecký tým složený z těch nejlepších komediálních herců současnosti! V čele Melissa jsem tlustá kráva bez talentu Mc Carthy. Fuck off! 10% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Strašidelný to sice není, zato je to příšerný. Nevím, co bylo ambicí tvůrců, ale tipla bych, že jen parazitovat na zavedené značce. Ani ty štěky původních protagonistů mě nepotěšily, protože tím sráželi sami sebe. Nenajde se v tom jediný vtip. Nenajde se v tom zajímavý úhel pohledu a ještě do končí v sentimentální břečce typu: jsme navěky nejlepší kamarádky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Barevňoučký reboot, kvůli kterému by se Gozerův sluha Zuul ani neobtěžoval vylézt z ledničky.. Vtipy to tam sází v mnohem větší kadenci než Reitmanův originál, jenže těch povedených bylo méně než břišních destiček přitroublého sekretáře (význam možný i jako kus nábytku) Hemswortha. Nenávist na sociálních sítích vyvolaná už trailery byla možná přehnaná, ale to je i názor, že za ní stojí misogynie a anti-feminismus. Tohle je prostě jen špatný film.. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších hodnocení a komentářů jsem očekával tedy katastrofu větších rozměrů, nicméně tou noví Krotitelé (nebo spíše Krotitelky) nejsou. Na původní dva filmy z 80. let to nemá ani omylem - o tom není snad třeba ani diskutovat. A tak zbývá tento film brát jako lehce nepovedené oživení časem prověřené značky a pokus o genderovou záměnu, aby tak byl pomyslný "krotitelský vesmír" v rovnováze. Našlo se pár vtipů, které fungovaly, nicméně u větší části z nich se humor vytratil už během jejich provedení. Co se herců týká, tak tvůrci spoléhali zejména na fyzické herectví Melissy McCarthy a přidrzlou náturu Leslie Jones, plus na skutečnost, že Hemsworthovi ta role "blbé sekretářky" kupodivu celkem sedla. Zkrátka jde o jeden z těch případů, kdy si tvůrci vzali příliš velké sousto, a marně se snažili převést do současnosti klasiku, u které byla velkou částí úspěchu i ona oldschoolová vizáž. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:29:33 se na jednom z billboardů objeví nápis: "That's a big" a pod ním obrázek piškotu. Jedná se o odkaz na původní film Krotitelé duchů (1984), kde stejný piškot použil Egon (Harold Ramis) pro vysvětlení problému se skladováním duchů Winstonovi (Ernie Hudson). (Stibak)
  • Po negativních ohlasech na trailer začala společnost Sony mazat negativní komentáře a obvinila kritiky z misogynie. (L_O_U_S)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama