Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je fakt čistokrevná, průhledná romantika a tentokrát mě to moc nebavilo, když vím přesně jakým směrem to půjde. Co jsem ovšem absolutně netušil je jak na mě zapůsobí Lady Gaga. Tuto dámu jsem nikdy neslyšel zpívat a její jméno registruji jen s nadpisů bulvaru na seznam.cz , takže jsem jí dal cejch "celebrita", ale ouha za tuhle hodně silnou urážku se musím Lady Gage (Gaze ?? ) hluboce omluvit. Byla to právě ona, která mě dělala celým filmem průdkyni. S ní jsem sdílel všechny emoce a těšil se na její pěvecké vložky, protože i mé hudebně ignoranstké uši se krásně zaposlouchali. Navíc její cilvilní projev mě učaroval. Bradley dal do role Jacka dal všechno a je to znát a jeho režisérkém umění rovněž nejsem na pochybách. Nevylučuju, že ještě s hvězdičkama přitlačím při další projekci, pokud i ten příběh ve mě trošku zesílí, ale zatím to nechám na solidních třech. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Za mě je Zrodila se hvězda jedním z nejlepších filmů roku. A vůbec by mi nevadilo, kdyby z toho byla kupa Oscarů, protože tu všichni jedou na 120%. Ano, v jádru jde o klasickou story o vzestupu, pádu, lásce, rodině a tak dále. Cooper tu ale prodává jedno životní moudro za druhým a inscenuje kolem nich intenzivní hudební nádheru, v níž šlape všechno od romantiky až po osudovost. Stejně jako ostatní nechápu, kde se v něm ten filmařský talent vzal. Jsem za něj ale moc rád, jelikož nám přinesl nefalšovaný doják, který bych z fleku zařadil po bok Sing Street a Na pokraji slávy. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Děj vás asi moc nepřekvapí, je to poměrně předvídatelné a dokážete dopředu odhadnout co se stane a proč. Ono to ale při sledování moc nevadí, je to zahrané dobře a zpracované taky. Lady GaGa asi mnohé překvapí tím, že jí tu roli věříte, hraje tak přirozeně, že by člověk ani nepoznal, že to není herečka. Ač Bradley hrál vcelku dobře, tak je to asi jeho první role, kde mi nějak zvlášť nezaujal ani mi moc nesednul. Ale jako celkem to sedí, průměr, který Lady GaGa vytáhne do lehčího nadprůměru svým zpěvem. 4* ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který bezesporu dojme jak dámy, tak pány. Rozhodně se nejedná o čistě ženskou záležitost, jak je film občas prezentován. Na své si totiž přijdou nejen milovníci romantiky. Zrodila se hvězda je hlavně o zvučných rockových flácích, narvaných koncertech a syrovém rockerském životě plném chlastu a drog. Bradley Cooper je bezesporu nejen herecký talent, což tady dokazuje na plné (kokainové) čáře. Lady Gaga je právoplatná popová královna, jejíž songy, texty a hlas v rockovém podání nemá absolutní chybu, nemluvě o tom, že jako obyčejné holce jí to neuvěřitelně sluší. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje dokonale a moment, kdy společně poprvé zazpívají Shallow, je tak úžasně natočený, že vhrkne nejednomu divákovi slzy do očí. Za jedinou slabou stránku považuju táhnoucí se, mírně nezáživný konec, který je přesným protikladem nadupaných prvních dvou třetin filmu. Nicméně úplný závěr je další salvou nekončících emocí, které po zhlédnutí přetrvají. Dlouho se mi nestalo, že bych o filmu i pár dní po promítání tolik přemýšlel a s chutí si pouštěl pořád dokola soundtrack. Jasný adept na několik nominací na Oscara. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na plnou sílu do všech směrů. Jack a Ally umí být velkolepí, majestátní, melodramatičtí a zamilovaní. A právě proto jsem tak rád, že si Cooper na režijní stoličce může maximálnímu měřítku navzdory dovolit i takovou frajeřinu, že se na všech klíčových dějových místech zastaví. Ví totiž, že na každého čekají křižovatky, na kterých má na rozmyšlenou pár vteřin a přitom v koutku duše ví, že právě takhle palčivý moment rozhodne o tom, kam bude dál směřovat zbytek jeho života. Proto si i divák s hlavní dvojicí rád postojí na podobných rozcestích o trochu déle, aby nechal každou volbu zarezonovat, aby každé správné rozhodnutí pěkně rozlilo teplo po těle a každé špatné aby řízlo slušně hluboko. Od obou zúčastněných životní výkony a zasloužená jízda filmu, který nejprve zboří kina a brzy poté nejrůznější předávání cen, aby se velice záhy stal zlatou klasikou. We're far from the shallow now. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • Většina scén z baru, ve kterém Ally (Lady Gaga) zpívá, byla improvizovana. (Royaldell)
  • Lady Gaga (Ally) musela zazpívat poslední píseň filmu „I'll Never Love Again“ jen několik minut poté, co se dozvěděla, že zemřela její nejlepší kamarádka Sonja Durham. Zpěvačka v rozhovoru pro časopis Entertainment Weekly uvedla: „Moje velmi, velmi, velmi drahá kamarádka toho dne zemřela na rakovinu. Měli jsme natáčet asi za 30 minut, když mi volal její manžel a já jsem ji slyšela mluvit na pozadí. Hned jsem sedla do auta a jela za nimi. Bohužel jsem přijela asi patnáct minut poté, co zemřela. Doslova jsem ležela s ní v náruči, s manželem, psem a synem po boku... Když jsem se vrátila, Bradley byl opravdu shovívavý a nakonec jsem tu písničku zvládla. Měla jsem neutuchající nutkání zpívat. Byla to vskutku zvláštní scéna, na kterou nikdy nezapomenu.“ (HellFire)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama