Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (1 386)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco se australští máčové, paka a nefachčenka řítí liftem durch jádro naší těžce zkoušené planety, brumlám si své veselé ,,cotokurvazasejezapíčárnu" a patlám tento koment. A v okamžiku, kdy se stav beztíže v samotném epicentru země, zevrubně zachycený netvůrčím kolektivem, promění během pikosekundy v tíži absolutní, mám jasno. Nejen, že ti zhovadilci pojebali krásnou předlohu, pyšnící se klasickými, ostře řezanými rysy, ale rozhodli se nacákat do xichtu i madame Fyzice. Kladné stránky díla: Beckinsale je ultimátní mrdna! I Bílová v její záři tmavne. Méně zdařilé aspekty: zbytek ansámblu je k pláči. Nesourodé figurky se potloukají nelogickým světem, blábolí si své repliky a pookřejí pouze tehdy, kdy jejich ukoptěná ústa opouští otrocky přepsaná hláška z původního totálu (či knihy). Což jsou zároveň chvilky, které mě nejvíce bolí. Pokud někdo starší film neviděl, nechť na tom klidně nechá bulvy spočinout. Spatří zbastlené, jednoduché béčko se snesitelnými akčními pasážemi. Pro zbyvší, a jak doufám, naprostou většinu - serte na to jako Dežo na antikoncepci! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Oproti původnímu filmu velice průměrné a bez nějakého silnějšího momentu. Colin Farrell je určitě nadprůměrný herec, ale tady ani neměl moc co hrát. Přehlídka někdy lepších, jindy horších triků a spousta poslepovaných scén, které mají být potěchou oka. Jaká škoda - jestliže u snímku se Schwarzeneggerem bych klidně přivítal i půl hodiny navíc, tak tento Recall bych o dost zkrátil. Paul Verhoeven a jeho klasika z roku 1990 vítězí úplně ve všech ohledech. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Bavila mě triková stránka, bavili mě herci, bavily mě náznaky dubstepu v hudbě Gregsona-Williamse... Jenže tím to asi hasne. Imbecilita filmu je do očí bijící, poplatnost děje akčním sekvencím se ani nikdo nesnaží maskovat a ani ta samoúčelná akce není vlastně moc dobře inscenovaná ani záběrovaná... A prdelka Kate Beckinsale mi na dobrej film fakt nestačí... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Překvapivě pohodový film. Žádná zbytečná hloupost bez hlavy a paty, ale film, při kterém se člověk nenudí a neustále má kam upírat svůj zrak. Ať jsou to zadeček Kate Beckinsale, tělo Kate Beckinsale, tvář Kate Be... dobře, tak ještě tam je zajímavá vize budoucnosti, která chudáka PK Dicka viděla leda z letadla, ale proč ne. Odvážné nápady nejsou tolik přehnané a směšné, jak by vypadaly na papíře a určité fyzikální zákony se tu občas i dodržují. Prostředí má co nabídnout, i když neustálý déšť na jedné straně (Blade Runner styl i multikulturní prostředí) reflektuje s čistotou byznys třídy nejen v londýnských ulicích, ale i nad nimi (čistota Minority reportu). Je však na místě vyčítat remaku filmu jakoukoliv inspiraci podobně kultovními scifi filmy historie, jako je sám původní Total Recall? Nemyslím si, inspirace je tu cítit a není nijak bezhlavá. Krom toho, Len Wiseman umí natočit perfektní a efektní akční scény a jeho práce s velkými záběry a záběry se společnými trikovými i hranými sekvencemi mě často pohltila do děje bez zaváhání. Vynechte slovo remake, koukněte se na to očima diváka, který se chce zabavit a vidět zajímavý svět. Ty slabší 4* jsou zasloužené a Arnie jistě odpustí...A mimochodem, je na co koukat, je tam totiž Kate Beckinsale (a já ji chci domů). PS: fascinovalo mě, že Colin Farrel snad běhal mezi kapkami deště, ten kluk byl mokrej, ale nemoknul:D PPS: "Vítejte" česky v Kolonii, to potěší PPPS: Recall nebo Rekall sakra? PPPPS: režisérská verze;) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RECALL – VZPOMENEME SI ZA VÁS....“ /// Nejvíc mě překvapuje, že ani s Colinem nemám po pár minutách problém. Přehršel sci-fi serepetiček a pozměněnej příběh, dělají pro nadšence z Recallu vo dost sympatičtější podívanou než ze zbytečnýho Spidermana. Fakt hezký obrázky, …. no jo, když kurva já to už zkusil dřív (a nebylo to u sila) pičo! Chybí moment překvapení a ze starýho dobrýho ,,béčka“ prostě áčko nevyhoníš. Ani s Kate bez latexovýho oblečku (no možná bez jakýhokoliv oblečku by se vyhonilo…., ale to je čistá polemika)! Chtěl bych věřit, že ,,prvničky“ fláknou i 4*, ale zřejmě nenapravitelní obdivovatelé originálu nad 2* nevylezou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,We Can Remember It for You Wholesale“ vod Philipa K. Dicka z roku 1966 ani stejnojmennej film neznám. 2.) Zdá se mi, že mám za manželku pěknou svini. 3.) Přemejšlím, že si nepůjdu po práci ,,smáznout disketu“ do hospody, ale do Recallu. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (113)

Zajímavosti (36)

  • Kate Beckinsale (Lori Quaid) prohlásila, že po zkušenostech s filmovou sérií Underworld (od r. 2003) tentokrát ocenila "úbytek gumy, kůže a latexu". (Sufferer)

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama