Reklama

Reklama

Živí mrtví - Série 3

(série)
USA, (2012–2013), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Frank Darabont

Předloha:

Robert Kirkman (komiks), Tony Moore (komiks) (více)

Kamera:

Rohn Schmidt

Hudba:

Bear McCreary
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál se svou třetí řadou vrací k Rickově skupině v době, kdy se po prožité zimě přesunuje z místa na místo při hledání životně důležitých zásob a při snaze vyhnout se tlupám nemrtvých. Při jednom z přesunů se skupině podaří objevit relativně bezpečné místo, jež by mohla využít jako stálou základnu, záhy se však ukáže, že nemrtví jsou pouze jedním z mnoha nebezpečí, která na členy skupiny neustále číhají, takže můžeme i nadále očekávat neustávající boj o přežití navzdory všemu, co svět postihlo po apokalyptické pandemii. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

vojtaz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez vyhozeného režiséra, scénáristy a "otce" toho všeho - Franka Darabonta, už to prostě není ono... Atmosféra prvních dvou sérií je ta tam a začíná se vařit z vody, kdyby 3. série měla polovinu dílů, vůbec nic by se nestalo, naopak by to bylo kuprospěchu, šlo z toho udělat určitě více, ale stále to není špatné (70%) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V 3.sérií citeľne chýba moja najobľúbenejšia postava. Myslím že každý vie kto v tejto sérií chýba. Ďalej príbeh o Woodberry ma dosť nebavil. A predovšetkým!! - začína sa nám tu objavovať istý plevel a to to, že sa nám striedajú epizódy, v ktorých sa niektoré postavy ani neobjavia. Proste raz je tam nudný, 45 minútový príbeh o nesympatických postavách z Woodberry a niekedy je to o našej starej skupine. To je strašná chyba. Akcie je tu však konečne dosť, prídeme o postavy u ktorých by ste to nečakali, ale pribudnú nové a že ich bude dosť. Druhá polovica série je ešte trochu lepšia než tá prvá, čo je dobre, že séria graduje. Pochválim postavu Governora, ktorého úžasne zahral David Morrissey. A tiež nám tu začal ešte jeden neduh. A to že naša skupina už vyzerá strhane a chudobne, už to nie sú navoňané a nalíčené postavy a aj to prostredie väznice vyzerá depresívne. Už sa vytratila tá úžasná atmosféra postapokalyptického sveta tesne po vypuknutí nákazy. Čas sa už posunul o nejakých 8 mesiacov. (Hodnotenie: Epizóda 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,13,15,16 ***** / Epizóda 3,12,14 **** ) ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Fight the dead. Fear the living." ___________ Nikdy nezapomenu na to, když jsme na základce měli o téhle sérii nekonečný debatní kroužky. Třetí řada je takový pomyslný level up, který celou koncepci seriálu transformoval z béčkové zombie show na nervydrásající thriller s prvky hororu, který nezapomíná na osobité momenty, adrenalinovou akci, a pohlcující atmosféru, z který tuhne krev v žilách. Za mě jeden z vrcholů celého seriálu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu mě trochu otravovala a nudila dlouhými debatami, které nic neřešily a bezcílným pobíháním po lese, třetí série mě překvapila velice příjemně, děj měl daleko lepší spád a nedělo se nic, co by příběh zbytečně brzdilo, vyjímku představuje nešťastná dvanáctá epizoda, která neměla pro vývoj příběhu žádný význam. Oceňuji, že se tvůrci i nadále nebojí obětovat i některou z důležitých postav, děj je tak mnohem přesvědčivější. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V počtu dílů ještě více přitlačila (nyní 16) a prakticky navazuje na tempo předchozí řady. To mě celkem mrzí, protože to seriálu opravdu neprospívá. Přiznávám, že díky změně lokace a zapojení řady nových postav se tempo rozjelo. Bohužel začínám cítit klišé. Tedy pokud si najdete postavu, která vás mega-irituje (protože je hajzl nebo kráva) buďte si jistí že vydrží nesežrán celou sérii (nebo se dokonce transportuje do série další). Prostě a protože je scénaristicky pohodlné tak výraznou postavu v ději nechat. ()

Galerie (587)

Zajímavosti (86)

  • Toto je prvá epizóda, v ktorej sa bratia Dixonovci - Daryl (Norman Reedus) a Merle (Michael Rooker) - skutočne objavia v jednej scéne. Prvýkrát boli bratia videní spolu v epizóde druhej sezóny Chupacabra (2011) (hoci išlo o denný sen). (molcan2)
  • Keď sa Michonne (Danai Gurira) pokúša vniknúť do Guvernérovej (David Morrissey) zamknutej izby, záber sa z Michonne presunie na hromadu zbraní v rohu bytu. Medzi touto hromadou je taška s nápisom "Šerif". Z čoho vyplýva, že ide o tú istú tašku so zbraňami, ktorú mal Rick (Andrew Lincoln) v premiére seriálu. Údajne existovala nerozvinutá dejová línia, v ktorej táto istá taška zostala u ľudí v domove dôchodcov v 1. sérii, ktorý neskôr prepadol Guvernér a jeho muži, pričom obyvateľov popravili a zobrali im zbrane a zásoby. (molcan2)
  • Když Rick (Andrew Lincoln) pronásleduje iluzi svojí manželky, tak se postavě v jednotlivých záběrech mění poloha pušky a posléze i pažby, kterou má na zádech. (Jirka_Globus)

Reklama

Reklama