Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 4

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (750)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Animovaná variace na komiksové a filmové příběhy Supermana, převrácená postmoderně tak nějak na hlavu, neboť ustálená dualita superhrdina - hlavní padouch je tu variováním narušena a negována, až dojde k úplné záměně obou pólů. Jestli má Megamysl nějaký velký klad, pak samozřejmě aluze na různé popkulturní odkazy a ikony, kterých je tu citována skutečně přehršel, ale to už je vlastně v tomto odvětví počítačově animovaných snímků takřka standard. Druhým kladem tak zůstává výrazný důraz na pohrávání si s pravidly žánru, která, jak již bylo dříve řečeno, staví zpravidla na hlavu (superhrdina ničí a ohrožuje své vlastní město atd.). Originální je též samo rozvíjení a variování supermanovské předlohy - kupříkladu Supermanovo maskování se za nemotorného novináře Clarka Kenta tu tvůrci transformovali do podoby 3D hologramu se zdrojovým kódem v hodinkách, které jsou pak využívány ještě v mnoha dalších proměnách identity... Dívat se na superhrdinská klišé z nezvyklých úhlů pohledu je poslední dobou v kinematografii takřka trend (namátkou připomenu mimořádně ulítlý britský seriál The Misfits, stejně jako záplavu snímků hollywoodské provenience), Megamysl přináší ale potřebnou přidanou hodnotu. Celkově patří k tomu lepšímu, co v daném ranku vzniklo... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý a vtipný animák. Jeden z najlepších. Skvelý príbeh a postavy. Hudobná stránka je tiež na výbornú. Skvelá komédia pre celú rodinu. Megamozog vyzeral dobre už z trailerov. Moj očakávania sa vyplnili a môžem ho zaradiť medzi elitu animákov. Poteší aj fakt, že tvorcovia rozvinuli svoje fantastické vízie a dokázali ich preniesť na plátno. Predvídateľnosť dejovej zápletky je síce miestami veľmi vysoká, ale o prekvapenie (a zázraky) tu nie je núdza, a navyše, keď sa vám do uší zarežú rockové pecky od Guns N 'Roses alebo AC / DC, nie je čo riešiť. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá kontroverze na všechny ty superhrdiny z komiksů. Co by byli superhrdinové bez superpadouchů? A co kdyby superpadouch byl padouchem jen omylem, ale mohl se sám stát hrdinou? Co jing a jang? Domyšlené do konce, dotažené, včetně detailů. Silné čtyři, slabých pět hvězd. ----------- Pokud máte zajímavý nápad a dobře podaný, je z půlky vyhráno. Zvláště když jde o animovaný film, kdy se podaří zaujmout nejen děti, ale i dospělé. Variace na téma nejednoznačnosti dobra a zla může začít. FILM Od začátku, od svých 8 měsíců života, byli nesmiřitelní nepřátelé. Vyslaní rodiči na planetu Zemi, jeden přistál ve vězení, a druhý v bohaté rodině. Jeden přijal za své, že je padouch, z druhého se stal změkčilý namyšlenec, uvyklý, že dostane vše, na co ukáže. A protože zlo potřebuje oponenta, začne si z tohohle změkčilce Megamysl vychovávat soupeře. A v jiné své podobě okouzlí krásnou televizní reportérku. Ale věci se mu brzy vymknou z rukou. Navíc začne pochybovat sám o sobě.     Podobně jako u prvních dvou Shreků se i zde tvůrcům povedlo dovedně skloubit animovaný příběh pro děti, u něhož se mohou bavit i dospělí. Protože jen ti ocení parodické vložky na Supermana, Marlona Branda, a ostatně i hudbu od AC/DC, Black Sabbath, Michaela Jacksona a Guns'n'Roses. A oněch popkulturních odkazů je zde daleko více. Pro děti je zde zase historka o tom, že každý z nás může být dobrý, i když v sobě cítí zlé pudy, a že na druhé straně lidé, kteří se tváří jako dobrotivost sama, mohou být pěkní podrazáci. Takže i onoho poučení se nám dostane. O téhle části bychom samozřejmě mohli postmoderně a filozoficky diskutovat klidně i několik stran textu. :-) Ale jsme u primárně dětského filmu, takže není potřeba. Jak je u Dreamworks zvykem, povedla se i animace. Takže celkově jde o příjemný a pohodový film s poučením, který skutečně zaujme děti i dospělé.   DVD  Načtení menu na začátku zdržuje nepřeskočitelná znělka, výběr jazyka menu, varování a skoro minutový teaser na Kung Fu Panda 2 (kterého se nám posléze v menu dostane pod různými odkazy ještě dvakrát. Ne, děkuji, nechci.) Všechny bonusy - včetně komentáře, což je výrazné plus - mají české titulky. Jde o film o filmu (9:23), smazanou "depkoidní" scénu (1:31), zmíněný komentář tvůrců, představení čtyř animovaných filmů Dreamworks videoklipy a trailery a ukázky nových filmů a hry podle filmu Megamysl. Velice povedený je český dabing - dětem asi budete pouštět tuto jazykovou verzi -, na němž dělalo hodně lidí zodpovědných za povedený dabing Shreka. Kvalita obrazu a zvuku je na vysoké úrovni - takže hezké pokoukání.    Publikováno: 12.05.2011 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách skvělá zábava. Výtečný scénář, nápaditě si pohrávající s comicsovými schématy, narvaný nejen nápady, ale také odkazy na žánrovou klasiku, k tomu pekelně rychlé tempo, nepřetržitá palba vtípků, skvělé slovní přestřelky, několik překvapivých zvratů, nápaditě vystavěné charaktery v jejichž čele trsá sympaticky hyperkativní modrý pohodář, který jede do akce po Higway to Hell. Spíše než s často zmiňovaným "padouchem" by se hodilo srovnání s Úžasňákovými, ale i tady myslím obstojí se ctí a může se bez obav postavit mezi nejlepší animáky poslední doby. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Dreamworks se do toho opět obuli a opět s takovou vervou, že prošplápli podrážky! Megamysl je další z již docela dlouhé série lehce pokřivených žánrovek a zase to šlape jako hodinky. Překvapivé ale je, že už to opravdu není film pro děti. 1) proto, že občas brnká na opravdu docela seriózní notu, 2) pak především pro naprosto enormní množství parafrází a odkazů, které desetiletý capart prostě nepobere. 20 letý Nerd si tak Megamysla užije paradoxně třikrát tolik... A já jsem moc rád, že mohu být 20 (resp. 22)letým Nerdem... Hudební dramaturgie je mimochodem krutě originální a dokonale funkční... Je mimochodem velmi zajímavé sledovat vedle sebe Megamysla a Padoucha... Stejné téma zpracované naprosto odlišným způsobem, s dokonale obrácenými funkčními a disfunkčními momenty... ()

Galerie (133)

Zajímavosti (28)

  • Během filmu se oblek Roxanne (Tina Fey) mění podle jejího postavení vůči Megamyslovi (Will Ferrell). Ze začátku je červený, což je pravý opak Megamyslovy modré, v polovině filmu - během jejího vztahu s Bernardem (Ben Stiller) - se změní na fialovou, protože si přestává být jistá, jestli je Megamysl opravdu tak zlý, a na konci filmu je zcela modrý. (Alfred_Duck)
  • Zápletka filmu je založena na myšlence: "Co kdyby Lex Luthor porazil Supermana?" (darek kartac)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama