Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 3

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (749)

genetique 

všechny recenze uživatele

Megaanimák. Neuveriteľné, koľko nápadov a originality sa ešte dá vopchať do tak nenápadného filmu. Po žánrovom konkurentovi som plesal a tomuto filmu som už nevenoval patričnú pozornosť, a dlho si budem vyčítať, že som v kine nedal šancu obom. Z pomyselného súboja má tento zlodušský variant mierne navrch, najmä po humornej stránke. Zmotaný som bol od začiatku do konca, animácia je dokonalá, príbeh graduje každou minútou, k vylepšeniu dokonalosti využíva každú sekundu, každú postavu a každú hlásku, nielen hlášku. Asi je vo mne ešte stále veľký kus decka, ktoré pri takýchto filmoch slintá. 95%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rok 2010 přinesl dva padoušské animáky - Já, padouch a Megamysl - a musím říct, že každý měl své, čím si mě získal na svou stranu. Megamysl je opět plný kýče a klišé, což je pravidelně používaná substance u většiny dnešních filmů, ale to mně vůbec nevadí. Já jsem se bavil, a jak! Skvělá animace a úderná hudba jen přidaly na mých sympatiích vůči tomuto snímku a jeho hlavnímu modrému hrdinovi. Zkrátka jde sice o starou známou pohádku, ale to hodím stranou, protože se mi to páčilo!!! ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý a vtipný animák. Jeden z najlepších. Skvelý príbeh a postavy. Hudobná stránka je tiež na výbornú. Skvelá komédia pre celú rodinu. Megamozog vyzeral dobre už z trailerov. Moj očakávania sa vyplnili a môžem ho zaradiť medzi elitu animákov. Poteší aj fakt, že tvorcovia rozvinuli svoje fantastické vízie a dokázali ich preniesť na plátno. Predvídateľnosť dejovej zápletky je síce miestami veľmi vysoká, ale o prekvapenie (a zázraky) tu nie je núdza, a navyše, keď sa vám do uší zarežú rockové pecky od Guns N 'Roses alebo AC / DC, nie je čo riešiť. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Opět bez problémů dodržený vysoký standart, který si tvůrci v posledních letech nastavili na filmech jako Příšerky s.r.o. nebo Úžasňákovi. S těmito animovanými skvosty bych sice Megamysl určitě nesrovnával, ale svou kvalitou se jim alespoň dost přibližuje. A ani není moc potřeba vyjmenovávat pozitiva, protože je to u těchto snímků z mého pohledu pořád to samé. Důležitý je především humor a s ním související vtipné hlášky či povedené narážky, A toho má Megamysl skutečně vrchovatě. A když připočtu ještě vysoce originální děj a super hudební doprovod, vychází mi čistých 85%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Megamysl stojí především na rafinovaném využívání a variování postupů z klasických superhrdinských děl (například batmanovský komiks Killing Joke). Výborně si pohrává s pravidly žánru, těží z ozvláštňování superhrdinských klišé a díky tomu působí i přes zdánlivý nedostatek originality velmi neotřele a svěže. Oceňuji pořádnou dávku popkulturních odkazů a nepříliš předvídatelnou zápletku. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (28)

  • Megamyslovo (Will Ferrell) neviditelné auto je složeno ze dvou superhrdinských dopravních prostředků, a to z Batmanova auta a neviditelného letadla Wonder Woman. (LaserJet)
  • Film se měl původně jmenovat "Master Mind". Práva k tomuto názvu ale vlastní tvůrci stejnojmenné televizní show a deskové hry z roku 1970, a tak jej nebylo možné použít. (darek kartac)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama