Reklama

Reklama

Megamysl

Trailer 3

Megamysl je neskutečně vtipný film, který dává všem příběhům o superhrdinech nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla o ovládnutí města Metro City se stávají skutečností, když se mu podaří přemoci ochránce města, Metromana. Pak se ale na scéně objeví další zloduch, který rozpoutá chaos, a největší „mozek“ na světě se svým legračním kumpánem Minionem se náhle ocitají v rolích zachránců... (Magic Box)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (750)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná animace, ovšem s tím rozpočtem by bylo podivné, kdyby pěkná nebyla. Sympatické ksichty a poslouchatelná hudba. Naproti tomu ovšem stojí hloupý příběh a téměř žádný humor. Hloupý příběh bych animáku odpustil, ale neexistující humor přehlédnout nelze. Tenhle film mě nijak neoslovil. * za animaci. Viděno v 2D v orginálním znění s titulky. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice chytrá kontroverze na všechny ty superhrdiny z komiksů. Co by byli superhrdinové bez superpadouchů? A co kdyby superpadouch byl padouchem jen omylem, ale mohl se sám stát hrdinou? Co jing a jang? Domyšlené do konce, dotažené, včetně detailů. Silné čtyři, slabých pět hvězd. ----------- Pokud máte zajímavý nápad a dobře podaný, je z půlky vyhráno. Zvláště když jde o animovaný film, kdy se podaří zaujmout nejen děti, ale i dospělé. Variace na téma nejednoznačnosti dobra a zla může začít. FILM Od začátku, od svých 8 měsíců života, byli nesmiřitelní nepřátelé. Vyslaní rodiči na planetu Zemi, jeden přistál ve vězení, a druhý v bohaté rodině. Jeden přijal za své, že je padouch, z druhého se stal změkčilý namyšlenec, uvyklý, že dostane vše, na co ukáže. A protože zlo potřebuje oponenta, začne si z tohohle změkčilce Megamysl vychovávat soupeře. A v jiné své podobě okouzlí krásnou televizní reportérku. Ale věci se mu brzy vymknou z rukou. Navíc začne pochybovat sám o sobě.     Podobně jako u prvních dvou Shreků se i zde tvůrcům povedlo dovedně skloubit animovaný příběh pro děti, u něhož se mohou bavit i dospělí. Protože jen ti ocení parodické vložky na Supermana, Marlona Branda, a ostatně i hudbu od AC/DC, Black Sabbath, Michaela Jacksona a Guns'n'Roses. A oněch popkulturních odkazů je zde daleko více. Pro děti je zde zase historka o tom, že každý z nás může být dobrý, i když v sobě cítí zlé pudy, a že na druhé straně lidé, kteří se tváří jako dobrotivost sama, mohou být pěkní podrazáci. Takže i onoho poučení se nám dostane. O téhle části bychom samozřejmě mohli postmoderně a filozoficky diskutovat klidně i několik stran textu. :-) Ale jsme u primárně dětského filmu, takže není potřeba. Jak je u Dreamworks zvykem, povedla se i animace. Takže celkově jde o příjemný a pohodový film s poučením, který skutečně zaujme děti i dospělé.   DVD  Načtení menu na začátku zdržuje nepřeskočitelná znělka, výběr jazyka menu, varování a skoro minutový teaser na Kung Fu Panda 2 (kterého se nám posléze v menu dostane pod různými odkazy ještě dvakrát. Ne, děkuji, nechci.) Všechny bonusy - včetně komentáře, což je výrazné plus - mají české titulky. Jde o film o filmu (9:23), smazanou "depkoidní" scénu (1:31), zmíněný komentář tvůrců, představení čtyř animovaných filmů Dreamworks videoklipy a trailery a ukázky nových filmů a hry podle filmu Megamysl. Velice povedený je český dabing - dětem asi budete pouštět tuto jazykovou verzi -, na němž dělalo hodně lidí zodpovědných za povedený dabing Shreka. Kvalita obrazu a zvuku je na vysoké úrovni - takže hezké pokoukání.    Publikováno: 12.05.2011 ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Po výborném TOY STORY 3, TANGLED a vikinzích vs. dracích je tohle o třídu slabší animák, někdy až nudný, se dvěma doslova iritujícíma postavama (Titan Hal a Minion - nehledě na ROBOT MONSTER). Ten nápad (villain without a hero) se mi ale líbil, pár hlášek mě fakt rozesmálo, celkově lepší průměr, takže to vůbec nemám důvod nějak odpravit. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvelý a vtipný animák. Jeden z najlepších. Skvelý príbeh a postavy. Hudobná stránka je tiež na výbornú. Skvelá komédia pre celú rodinu. Megamozog vyzeral dobre už z trailerov. Moj očakávania sa vyplnili a môžem ho zaradiť medzi elitu animákov. Poteší aj fakt, že tvorcovia rozvinuli svoje fantastické vízie a dokázali ich preniesť na plátno. Predvídateľnosť dejovej zápletky je síce miestami veľmi vysoká, ale o prekvapenie (a zázraky) tu nie je núdza, a navyše, keď sa vám do uší zarežú rockové pecky od Guns N 'Roses alebo AC / DC, nie je čo riešiť. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Možná jsem čekal trochu více v akčních scénách, i tak je ale Megamysl příjemnou hříčkou na nedělní odpoledne. Co mě zaráží jsou zvučná jména v anglickém dabingu: přesto, že ten český zněl překvapivě dobře a neměl jsem s ním jediný problém, mě docela mrzí, že jsem neviděl originál. Megamysl je totiž snímkem, který - ač mě většinu stopáže bavil, občas jsem se usmál a sem tam obdivoval dobrý nápad - nemusím vidět dvakrát. Nejvíce oceňuji hrátky s jazykem, kdy autoři nasadili reportérce Roxanne do úst takové perly, že by se za ně nestyděla ani nejzvučnější jména světové literatury, její přímé přenosy byly vážně k popukání, Občas se vlastně člověk u těch animáků až zamyslí, jak malé děti v sále nemohou dobrou půlku filmu absolutně pochopit... malým akci a gagy, dospělým odkazy a únik z reality. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (28)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 130 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Reklama

Reklama