Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Standardní romance o hledání ztracené lásky, tentokrát zabalená do originální sci-fi o dvou světech fungujících současně naproti sobě (nevím, jak to lépe popsat). Romance ani herecké duo, nedokáží diváka naplno upoutat ale originální nápad a hlavně jeho zpracování je natolik zajímavé a vizuálně ojedinělé, že jen kvůli tomu, stojí snímek za shlédnutí. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Kde bylo, tam bylo… dva světy (boží), vypadalo to celkem dobře (ještě lepší) noóo následně na to se začala řešit láska a to hned v tom nejtrapnějším slova smyslu, kde Adam (vid. méno a nepřehledni to její) nezapomněl na svou dětskou lásku a nikdy na ni nepřestal myslet. A v tom co vidí - nevidí?... Eva v TV, ale kde? Na Venuši! Adam z Marsu, Eva z Venuše a jak to už jen vymyslet, že? Naštěstí nám to Diego v počátcích vysvětlí… Adam veme fúru šrotu, obaly do matračky a šup s ním na Venuši. Hrozneée... Bohužel, nepovedlo se a jako fakt že né! 2/10 a to jen za pár vizuálek, nic víc… ()

Reklama

ORIN 

všechny recenze uživatele

Mnoho sci-fi stojí na fikčním světě, na jeho konstruování, zákonitostech, pravidlech. Jak píše J*A*S*M, v Paralelních světech je těch nelogičností příliš mnoho na to, aby se člověk mohl v klidu soustředit na příběh (který je k tomu silně konvenční). Spíše přemýšlí nad tím, jestli to či ono dává alespoň trochu smysl. A ono spíše nedává. K tomu všemu je často ztížena divákova prostorová orientace ve smyslu "má teď postava padat nebo naopak?", tzn. akceptování pravidel daného světa (horního/dolního). Hlavní záporácká korporace mi přišla podivně pasivní (postavy jsou zatčeny, ale za malou chvíli se znovu setkají). Divím se, že se takovému polotovaru, který nedává moc smysl, Kirsten Dunst a Jim Sturgess vůbec upsali. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Když si vymyslíte vlastní, fyzikálně nesmyslný svět, můžete z toho vykřesat slušné množství vizuálně působivých záběrů. Ale když do něj nezasadíte příběh, který by stálo za to vyprávět, byla vaše práce přece jen marná. Výsledek je přinejlepším průměrný a dolů s hodnocením jdu kvůli tomu, že film nedodržuje ani fyzikální zákony, které si sám vymyslel. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paralelní světy jsou typickou futuristickou modifikací Shakespearovského románu, s tím rozdílem, že zamilované nerozděluje jiný rod, nýbrž jiný svět. Ano je to tak, příběh se odehrává v univerzu, ve kterém existují dva světy, mezi sebou koexistující, s poetickými názvy Horní a Dolní. Zamilovaní si tedy budou muset s touto překážkou poradit. Film sází na svou neotřelou originalitu a po vizuální stránce se filmu nedá prakticky nic vytknout. Vše vypadá nádherně a až do konce filmu jsem se kochal vyladěnými CGI efekty, a to jsem ani neviděl 3D (po letech snad můžu jen dodat, díky bohu)...80% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)

Reklama

Reklama