Reklama

Reklama

VOD (1)

Adam je obyčejný kluk žijící v neobyčejné realitě. Vede skromný život a stále myslí na dívku, kterou kdysi potkal. Eva však pochází ze zcela jiného světa, ze světa naruby, který je přímo nad tím Adamovým, ale mimo jeho dosah. Jednoho dne zahlédne Adam dospělou Evu v televizi a už ho nic nezastaví, aby ji získal zpět. Zákon ani věda! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (759)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Fyzika a zemská príťažlivosť mi tu často vŕtala hlavou viac ako love story na pozadí zvláštnych paralelných svetov. Myšlienka iste zaujímavá a možno tvorcovia skutočne verili, že sú súčasťou niečoho veľkého a že vytvárajú niečo prelomové a pokoria i napr. Matrix. Mňa to však nejako nebralo. Chvíľu trvá kým, človek na takéto svety pristane a vlastne celý čas som mal taký pocit, že filmu niečo chýba, alebo skôr že si ukrojil príliš veľké sústo. Film na chvíľu oživil iba T. Spall. Na jedno pozretie fajn, ale nedokázal ma vtiahnuť do deja natoľko, aby som si ho lepšie užil. 60%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tady se snad dají hodnotit jen speciální efekty. Zápletka nijaká, film dlouhý, atmosféra na bodu mrazu, přeplácanost obrovská. Tam, kde třeba Dark City pracuje s tajemnem a atmosférou prostředí, tady je vše nasvícené jak na show v Las Vegas, a stejně tak falešné a pozlátkové. Včetně výkonů herců, včetně celé režie a výpravy. Samozřejmě o vnitřní logice ani nemluvím. Už od začátku je to celé takové... hysterické, přeplácané, dravé, místo aby to pracovalo s postupným rozvíjením, nějakým tajemstvím, s budováním atmosféry. ()

Reklama

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Vymysli svět se svými pravidly.. a div se, že se ti v tom diváci budou šťourat! Vztah k Upside down mám dvojí. Na jednou stranu jsem byl okouzlen vizuální stránkou, nápaditostí, kdy se oba světy prolínají. Na stranu druhou, nejde vyhnout se přemýšlení, jestli se zrovna neděje něco, co ony stanové zákony a zákonitosti popírá. (Pominu-li fakt že samotná dvojí gravitace je blbost; a že mi mě docela zajímalo, zda jsou obě planety placaté.) Ke chvále tvůrců lze říct, že jako bullshit mi přišla až poslední půlhodina a předtím jsem se bavil a kochal. Ke kritice tvůrců lze říct, že takhle naivní hrdina si jen stěží získá sympatie diváků. 7/10 ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak zhruba dvakrát do roka mám pocit a nutkavou skoro jistotu, že musím se svým životem něco udělat, zamknu krabicák a rum z likérky Drak do kartonového sejfu, zakóduji mazaně na 12345 a ten těžký čas se snažím překonat nasáváním umění všemožného druhu. Tentokrát padla kalba na film. No, to jsem si pomoh, Nešpore, ty voe, makovice se mi točila jak po litru zelený na ex a výměna mého sériového světa za ten paralelní probíhala více než bouřlivě...lezl jsem po zdi a měl jsem nucení zvracet ve všemožných úhlech. Navíc jsem si opět potvrdil známý fakt, že krása viděná námi muži u žen a jiných entit se rovná množství vypitého metylu. Šeredná Kirsten se díky této kompozici a pokřivené perspektivě zdála výjimečně, ale opravdu jen chvílemi, téměř šukatelnou. Nicméně ani tenhle bonus nemohl zachránit to, i když jsem na hodiny fyziky ve své církevní škole dost chyběl a raději jsem chlastal měšní víno po litrech, že bylo vše neskutečně blbé a pohádkově nedomyšlené stejně tak, jako předčasně ejakulovatelný závěr, kde se během asi 7 minut stačilo (jakoby) vysvětlit téměř vše a nevysvětlené hodit na "jiný" budoucí příběh. Logika a aspoň částečná dotaženost skvělého námětu na úkor vizuálu...ovšem bravurního, vynikajícího, přepychového !!!! Film je zkrátka vhodný pro náctileté panny a ne hospodskými větráky ošlehaného sráče jako jsem já. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Naozaj rozporuplný film... Vizuál vás núti tomu streliť minimálne štyri hviezdičky, ale pritom je to neuveriteľná sr*čka! Navyše som nemal pocit, žeby som sa zamiloval do Kirsten Dunst. Vypadala ako po prebdenej noci teda... Aspoň, že z toho prehrievania hmoty sa im celý film neprehrial do gayovstva! Dám tri, nech nežerem! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Lanovka ve filmu, která vede do klubu, byla inspirována systémem lanovek v Gruzii. (fcapab)
  • Francúzska produkčná spoločnosť Studio 37, ktorá chcela s filmom preraziť, sa najprv obrátila na Hollywood, ktorému sa scenár celkom pozdával. Nakoniec však z toho zišlo kvôli kultúrnym rozdielom medzi Francúzskom a USA. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama