Reklama

Reklama

Po deseti letech ve vězení má Řidič (Dwayne Johnson) jediný cíl – pomstít smrt svého bratra během nezdařené bankovní loupeže, která měla za následek i jeho uvěznění. Teď je z něj svobodný člověk se seznamem "úkolů" v ruce, konečně se vydává za svým cílem... ale na stopě mu jsou další dva muži – policejní veterán (Billy Bob Thornton), kterému zbývá jen několik dní do důchodu, a mladý egocentrický zabiják (Oliver Jackson-Cohen), který se v umění zabíjení vyžívá a našel konečně důstojného protivníka. Lovec je současně i kořistí. Jde o závod s časem na život a na smrt. Záhady kolem smrti Řidičova bratra se prohlubují a na světlo vyplouvají další podrobnosti, které naznačují, že Řidičův seznam možná není kompletní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (550)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdo tohle nepobere, jako by nezažil akční osmdesátky! To je vážně takový problém, přehoupnout se tři desetiletí nazpět a vidět ve Faster báječně natočenou jednohubku ála Schwarzenegger´s golden times? Tempo nepoleví od prvního nervózního přecházení v cele až po závěrečné titule, akce je dávkována se zkušeností adrenalinového narkomana, a celé to navíc má skvěle napsané postavy. Klidně se přiznám, že jsem hodinu a půl na střídačku vrněl blahem a potměšile se usmíval: jak snadné je vrátit se zpátky v čase, když se chce! S Tillmanem do světlejších retro-zítřků. P.S. Ještě jeden film s Carlou Gugino, a hrozí mi srdeční kolaps - po Strážcích a nové řadě Californication se mé hormony odmítají vrátit do normálu.. a teď tohle (zdravím Balakriele :-*)! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ... zlepenec hneď troch príbehov, kde len jeden kráča po správnej ceste a aj z tej nakoniec zíjde. Tak za prvé, Dwayne Johnson a jeho ruka (to je to, čo mi zatkvelo v pamäti, čo sekvencia to jeho osudová ruká) trochu trápny, no svižný začiatok a čo by som Dwaynovi neodpustil, jeho výraz v tvári hovoril za všetko a ja som veril, že ma nesklame, ehm... Za druhé, vzdelaný nájomný vrah, práca je jeho koníčkom, inak normálny guy (fyzická porucha v adolescentnom veku = psychická porucha v dospelosti, len pre tento prípad, pls) heej, inak dojímavé a ten čajíčkový prízvuk? úžasne, aj sĺza bola... No a za tretie skorumpovaná kriminálka "Los Angelos". Nevravím o tom, že sa tu objavili opäť hněd 3 postavy, ktoré tu ani nemali čo hľadať (3 ženy, nesnažím sa uraziť ženské publikum) len chcem upozorniť na chybu v matrixe. Scénar je tak nekompletný a roztrúsený ako skléroza princa Charlesa... tutuututu (ja nič, to on!). Dwayne je sympaťák a má veľké ramena, no celé to neunesie, na prvý pohľad znesie veľa... no nakoniec aj on vybočí z cesty kvôli božiemu slovu z úst diabla, ktorý sa k nemu prihovára... echm, echm. Veľké očakávania plodia veľké sklamania a keďže p.Charles nemôže byť UK.King ani Dwajne nemôže byť Faster a damon zároveň, ha! 4/10 ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak se vždycky všichni nechaj strhnout trailerem a po shlédnutí filmu nemůžou najít dostatek slov, která by vystihla to zklamání. Bohudík, že timhle taky netrpim. Trailer mě sice nakopnul, dával mi znát, že to bude bezmyšlenkovitej přímočarej nářez, o to víc jsem ale překvapenej, že tomu tak vlastně vůbec neni. Samotnej úvod se tvářil jako nekompromisní rychlá řež, kde zbytečný řeči ustoupí akci, v tomhle stylu (a že to styl vážně má) se nese asi pětadvacet minut. Pak to ovšem přijde (to, co většinu asi naštvalo). Ono to totiž neni vůbec tak bezmyšlenkovitý a tupý, jak se na první pohled může zdát. A když pominete, že je příběh a děj (vlastně celej scénář) už poněkud okoukanej a z mnoha filmů známej (prostě spousta klišé s kovovou destičkou), budete i schopni si film užít a nesnažit se v něm šťourat a hledat negativa (v první řadě slouží k zabití nudy). K tomu všemu nám tam hraje Clint Mansell (a to vážně dobře), strhává nás slušná dynamika a omamuje skvělá kamera, která si jde ruku v ruce se střihem. Dokonce i snahu o prokreslení charakterů tu máme, tak se vykašlete na to, že tomu kde jakej isherwood střelí odpad a pusťte se do toho ;) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Zrada! Kde jsou některé akční scény z trailerů? FASTER není špatný, ale cítím se podvedený protože psychologická jízda do motivů jednoho samozvaného mstitele měla na víc. Nejvíc otravné pasáže, které byly i pro příběh v podstatě k ničemu a zbytečné, o druhém zabijákovi, ospravedlňuje jen Maggie Grace ve slušivém spodním prádle. The Rock je tu ale parádní a jeho výlez z kriminálu na začátku toho věstil tolik. No aspoň hudba stála za to. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Uvod s odchodom z vazenia je vyborny -> usporny a vdaka skvelemu hudobnemu podfarbeniu efektny a efektivny (v zadnom plane s parafrazou znameho westernoveho motivu....a tym nemyslim teraz vyzvanie mobilu postavy Killera). Oproti tomu zaverecna pointa "sucks" ako aj cela linia so spominanym Killerom. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (15)

  • Posrtava Olivera Jacksona-Cohena jezdí ve fimu italským sportovním vozem Ferrari 360 Modena, vyráběném v letech 1999-2005 s maximální rychlostí 300 km/hod. (JARDAHONDA)
  • Salma Hayek byla obsazená do filmu, ale týden před samotným natáčením odešla z projektu na vlastní žádost. (ČSFD)

Související novinky

The Rock zůstane akční

The Rock zůstane akční

25.03.2011

Faster byl všechno možné, jen ne akční nářez, v jaký jsme doufali. Mnohem větší porci adrenalinu slibuje Rychlá a zběsilá pětka, a ani poté se Dwayne Johnson k rodinným taškařicím nevrátí (tedy,… (více)

The Rock jede na tajuplný ostrov

The Rock jede na tajuplný ostrov

02.09.2010

Fotky a videa z Faster a Fast and Furious 5 ukazují Dwaynea Johnsona zase jednou v akci a je to fajn. Na rodinné filmy se ale nevykašlal – nahradí totiž Brendana Frasera v pokračování Cesty do středu… (více)

Rockovi zachutnala akce

Rockovi zachutnala akce

23.04.2010

V zákulisních záběrech z natáčení akční krimi Faster si Dwayne Johnson pochvaluje, jak mu dělá dobře zase jednou mlátit lidi a střílet z velkorážních bouchaček. Není proto divu, že nehupsne rovnou… (více)

Oscaroví nominanti na vzestupu

Oscaroví nominanti na vzestupu

21.02.2010

Nic vám tak nenakopne kariéru jako nominace na Oscara. Jeremy Renner a Christoph Waltz by mohli vyprávět. A oni vyprávějí. Renner prozradil, že si zahraje po boku Ewana McGregora v dobovém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno