Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Pugo 

všechny recenze uživatele

Fínski režisér a scenárista, rusko-gruzínsky konflikt, kanadská herečka s marockými koreňmi, britský trapák v hlavnej úlohe, tlustý Kilmer a takmer 2 hodiny nielen amerického pátosu. Film, ktorý sa nevie rozhodnúť či nás chce zabávať alebo vyučovať novodobý dejepis a kompromis sa mu nedarí ani zďaleka dosiahnuť. Hustota klišovitých scén na každých desať minút prekonáva všetky Bayove trháky, nehovoriac o ich zbytočnosti a okatosti s akou na mňa pôsobili (mladý chlapec, ruský plukovník, tragédia z minulosti, milostná absolútne nereálna zápletka, gruzínske dievčatko, masaker atď.). Harlin mal z toho spraviť akčné Béčko a bolo by to OK. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Konflikt v Gruzii hodnotit nebudu. Film je ale natocen podle typickeho kycoviteho modelu..., nesmrtelny hrdina pocas celeho filmu unika smrti a jeste se stihne zamilovat do nejvetsi kocky v oblasti:-). Chtel jsem dat hvezdicky dve, situace s predanim pametove karty u sochy Stalina mi to vsak nedovoluje. Herecke vykony velmi spatne, dialogy jeste horsi. Alespon potesi misto nataceni, protoze Gruzie se ve filmu bezne nevyskytuje a po technicke strance je film na dobre urovni. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle už prostě ne. Technicky zase slušná práce a válečné záběry dokážou strhnout i vtáhnout, ale to je po hříchu vše. Příběh o tom, jak se parta novinářů snaží za cenu vlastních životů zachránit nahrávku, která má usvědčit Rusy z válečných zvěrstev, je tupý až to bolí, ale co mě štve nejvíc je zase pohled na celý konflikt očima toho "našeho" západního pohledu. Já si o Rusech nedělám iluze a ani netvrdím, že se v tomto konfliktu odehrávalo vše s ohledem na civilní ztráty. Že je Rusák hovado je prostě neoddiskutovatelný fakt. Ale ta jednostranná optika, kdy jsou Ivani těmi agresory, kteří konflikt rozpoutali a měli v plánu zastavit se až v Tbilisi, mě vytáčí a výrazně ovlivňuje moje hodnocení, protože nesnáším filmy na politickou objednávku. Vimanzen to výborně shrnul v zajímavostech, takže doporučuji si ještě před filmem ten jeho odstavec přečíst. 40% ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

5 days of war je pěkný paskvil! Pocit, že sledujete zajímavý film, který vás vzdělá v Rusko - Gruzínském konfliktu, každou chvílí přehluší nějaký idiotský nápad ve scénáři! Hlavně z toho udělat Hollywoodskou akční jízdu. Tak závažné sdělení, jaké film mohl předat, najednou zapadá v nánosu zbytečných hloupostí příběhu. Nakonec zbyde jen pachuť a otázka: Tak bylo to s Gruzií takhle? Nebo je to stejně přepálené, jako osud nesmrtelného novináře? ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Povedené brzké zfilmování Gruzinského konfliktu. Od začátku to má grády. Trochu podobné s filmem Za nepřatelskou linii. Herecky mě překvapil Rupert Friend, který byl šíleně přirozený a roli celkově dobře zahrál. Efektně povedené, misty až autentický nasnímané záběry, které mě potěšily. Válečné zločiny v kontrastu s nádhernou krajinou. Nadprůměrné válečné drama. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Gruzínska armáda poskytla na natáčanie obrnené vozidlá, zbrane, vrtuľníky a dokonca aj svojich vojakov. (m.a.t.o.)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno