Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Kavkazu zuří válka mezi Ruskem a Gruzií. Do této válečné oblasti přijíždí americký novinář a jeho kameraman, aby zdokumentovali situaci pro svoji televizi. K ruce mají místního člověka, který jim má dělat průvodce a tlumočníka. Když se všichni tři dostanou do křížové palby, přestane jim jít o reportáž a začnou bojovat o holé životy. (toy79)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

bourec 

všechny recenze uživatele

Pro mě dost velký překvápko.Přistupoval sem k tomu s velkou nedůvěrou,ale docela se to Rennymu povedlo.Neni to ani dokumentárně zmršený,jako Bigelowic Smrt čeká všude,což bylo dvě hodiny Televizních novin,ani nějaká nonstop válka,ve který nebejvá místo pro děj.Tohle mělo zápletku,bylo to i zručně natočený.A obličej hlavní hrdinky budu mít hezkou chvíli před sebou,hezká kůstka.Spokojenost,jen doufám ,že teď přijde ze strany Harlina zase nějaká akce.60%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Renny Harlin takto nezaujal minimálne od Mindhunters. S 20 mil rozpočtom je to min. zázrak natočiť vojnu. Režijne zvláda akciu na výbornú i keď na jeho kulty to samozrejme nemá ale film beriem ako direct to disc s výborným obsadením kde okrem klasicky dobrých Andy Garcia a Rade Šerbedžija zaujmú hlavne neopozeraný Johnathon Schaech a krásna Antje Traue (Pandorum). Už sa na ňu teším v Man of Steel. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s názorem tvůrců, ale takovouhle odfláklou agitkou ho moc nepodpoří. Ty nejodrbanější klišé, nudná akce, příběh postavený na stereotypech a často až otřesné herectví. Nejsmutnější je, když točíte film dle skutečných událostí a odfláknete reálie, to už je normální ignorance a film tím u nezaujatých vzbuzuje posměch a zaujaté uráží. Rychlé zapomenutí tohoto díkla bude výhrou pro všechny zúčastněné... 20% ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

5 days of war je pěkný paskvil! Pocit, že sledujete zajímavý film, který vás vzdělá v Rusko - Gruzínském konfliktu, každou chvílí přehluší nějaký idiotský nápad ve scénáři! Hlavně z toho udělat Hollywoodskou akční jízdu. Tak závažné sdělení, jaké film mohl předat, najednou zapadá v nánosu zbytečných hloupostí příběhu. Nakonec zbyde jen pachuť a otázka: Tak bylo to s Gruzií takhle? Nebo je to stejně přepálené, jako osud nesmrtelného novináře? ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Fínski režisér a scenárista, rusko-gruzínsky konflikt, kanadská herečka s marockými koreňmi, britský trapák v hlavnej úlohe, tlustý Kilmer a takmer 2 hodiny nielen amerického pátosu. Film, ktorý sa nevie rozhodnúť či nás chce zabávať alebo vyučovať novodobý dejepis a kompromis sa mu nedarí ani zďaleka dosiahnuť. Hustota klišovitých scén na každých desať minút prekonáva všetky Bayove trháky, nehovoriac o ich zbytočnosti a okatosti s akou na mňa pôsobili (mladý chlapec, ruský plukovník, tragédia z minulosti, milostná absolútne nereálna zápletka, gruzínske dievčatko, masaker atď.). Harlin mal z toho spraviť akčné Béčko a bolo by to OK. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film se neshoduje ani s verzí od Kremlu, ani od Osetie a ani od Gruzie. (vimanzen)
  • Andy Garcia bol do úlohy gruzínskeho prezidenta Michaila Sakašviliho obsadený z dvoch dôvodov: medzi oboma pánmi je istá podoba a Garcia je zároveň Sakašviliho najobľúbenejší hollywoodsky herec. (m.a.t.o.)
  • Aj keď natáčanie prebiehalo v Gruzínsku mnoho členov štábu bolo z Bulharska, a to z toho dôvodu, že v Gruzínsku je veľmi málo ľudí, ktorí majú skúsenosti s prácou na filmoch. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno