Reklama

Reklama

The Divide

  • Německo The Divide – Die Hölle sind die anderen (více)
Trailer

Obsahy(1)

New York City, obyčejný den. Ovšem jen do chvíle, kdy je celé město paralyzováno nekonečnou sérií výbuchů. Skupinka několika rozdílných lidí nachází útočiště v suterénu obytného domu, kde byl (zásluhou paranoidního správce) vybudován provizorní protiatomový kryt. Jídla a vody je dostatek, strach, naprostá absence informací a sílící ponorková nemoc si však začínají vybírat svou daň a z bezpečného útočiště se tak velmi brzy stává klaustrofobická past. A venku zatím vyčkává "zlo", které předčí i ty nejhorší představy. Dokážou se naši hrdinové spojit proti společnému nepříteli a přežít? (Allien.9)

(více)

Videa (9)

Trailer

Recenze (633)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Výborný a pre mňa veľmi zaujímavý námet tvorcovia bohužiaľ príšerne skopali pod zem nelogickým chovaním postáv. Tým stačilo naozaj málo k tomu, aby sa správali ako úplný blázni a vôbec pritom nemuselo dôjsť k drastickým udalostiam, ako napríklad k minutiu väčšiny zásob potravín. Jednoducho im šibalo bezdôvodne. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Xavier Gens sa po vydarenom thrilleri Hitman a ešte vydarenejšom krváku Frontiere(s) ujal príbehu ľudí, ktorí sa po neurčitých okolitých výbuchoch spoločne ocitnú v podzemnom úkryte. Táto, až podozrivo rôznorodá skupinka ľudí je herecky vybratá dosť slušne (nehovorím, že sympaticky) a osobne som si najviac obľúbil drsného správcu obydlia v podaní Michaela Biehna, preto ma aj trochu mrzelo, keď ho v polovici filmu odstavili bokom na úkor 2 metrosexuálnych úchyláčikov. Príbehu či vysvetľovačkám sa tu moc pozornosti nevenuje, všetko prebieha hlavne náznakovo, v duchu hesla menej je viac, čo sa mi v tomto prípade až tak nepozdávalo a film pôsobil iba ako výsek z niečoho väčšieho, resp. v tomto prípade ako sonda správania do jedného podzemia. A to ma moc nebavilo, keďže filmy o debilnosti ľudí primárne nevyhľadávam, obzvlášť keď sú automaticky nastrúhané do umelo vystavaných a prihlúplo egoistických situácií, ktorými postavy prechádzajú buď submisívne alebo čisto pudovo, bez reálneho používania hlavy, až sa to všetko po chvíli stane extrémne predvídateľné. Takže tam kde bolo v prvej hodine filmu aspoň napätie, atmosféra a nádej na niečo viac, už ide v druhej hodine všetko bokom a ostane iba vyhrotená protivnosť postáv, ktorú som im však nezhltol, takže som sa nudil a hodnotil by som ešte nižšie, nebyť sympatickej záverečnej párminútovky. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě nápadité béčko! Bez okolků a zbytečných hollywoodských vysvětlovaček nás háže přímo do akce - do něčeho, co se tváří jako boj o přežití proti vnějšímu nepříteli (tematizace Huntingtonova střetu civilizací), ale přitom se přemění na boj o přežití proti nepříteli vnitřnímu. Ať už tím myslíme nepřítele ve vlastních řadách nebo nepřítele v samotné lidské nátuře, která pod tlakem ustupuje k primitivnosti... Menší problém představuje, že spousta psychologických posunů vychází spíše z dementnosti postav, ale vyloženě do očí to nebije, charaktery jsou totiž fajně béčkové, takže i nějaká ta dávka demence je jim přirozená. :) Závěr je pak famózní... 7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nicim neprekvapujici film o skupine prezivsich, ktery se schovavaj ve sklepe. Mame tu jakousi katastrofu, ktera ale neni nijak zasadni, jde o to, nahnat nasi skupinku co nejrychlejs do sklepa, kde se postupne z vicemene sympataku stanou magori. Takze v prvni polovine je to spis takovy drama, kde se postavy vyrovnavaj s tim, ze sou zavreny ve spine a zerou fazole, jejich znamy jsou nejspis mrtvy a co si budem povidat, nejaka velka psychologie Gensovi moc nejde. Druha polovina to ale precejen drobet vytahne, vetsina osazenstva zmagori, obzvlast dva hlavni parchanti jsou ukazkovy kousky a zacne se chcipat. Necekejte nejakou vyvrazdovacku s rozsekanejma castma tel, i kdyz i na to dojde, spis film o tom, kam az jsou lidi ochotny zajit, aby prezili. Obcas to sice nedava moc smysl, predvidatelny to je az hruza, ale herci nejsou nejhorsi a Gens umi udelat solidni atmosferu, takze za me lepsi 3*. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani ne sci-fi horror jako spíš temný klaustrofobický thriller. Jelikož 96% celého filmu se odehrává uvnitř podzemního krytu, divák na tom bude v podstatě stejně jako skupina přeživších, která nemá šanci uniknout. Zpočátku je atmosféra spíše nejistá, vztahy mezi hrdiny docela napjaté, ale jak čas ubíhá, tím je nad slunce jasnější, že brzy musí dojít k rázným konfliktům. Napětí postupně houstne až k nevydržení, selže lidský faktor, a zbudou jen zvířecí instinkty... Gens hodně pracuje s psychikou a emocemi, proměňuje hrdiny v trosky nebo totální šílence, v nichž už těžko budete hledat sympaťáky. Vizuálně působivé, depresivní a herecky bezchybné, a i když samotné tempo je jaksi nevyrovnané, dvě hodiny utekly jako voda. The Divide každýmu určitě nesedne, pokud však máte přebytek pozitivní nálady, směle do něj. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Mickey (Michael Biehn) vo filme mylne uvedie, že nukleárna bomba zhodená Američanmi počas 2. sv. vojny na japonské mesto Nagasaki niesla pomenovanie "Little Boy". Tento názov však mala prvá bomba zhodená 3 dni predtým na mesto Hirošima. Bomba zhodená na Nagasaki sa volala "Fat Man". (MikaelSVK)
  • Herec Milo Ventimiglia měl být původně obsazen jako Adrien (Ashton Holmes). Ventimiglia si přál hrát více zápornou postavu, aby se odlišil od svých předchozích rolí. Nakonec dostal postavu Joshe. (dan4815)

Související novinky

Hororoví machři a další strašidelný dům

Hororoví machři a další strašidelný dům

28.11.2011

James Wan bez debaty patří k nejlepším současným hororovým tvůrcům. První Saw je kultovka, Zlověstné ticho pěkná pocta staré škole a Insidious jeden z nejděsivějších filmů posledních let. Wan teď pro… (více)

Půjde po vás Hitman 2

Půjde po vás Hitman 2

26.05.2010

Přestože jednička nenadchla ani fanoušky hry firmy Eidos, ani „běžné diváky“, s rozpočtem 30 milionů vydělala jen v kinech rovnou stovku, takže zabiják s kódovým označením 47 se vrátí. Scénář Kylea… (více)

Reklama

Reklama