Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Férová hra s divákem, který neví více či méně než zainteresované postavy. Závěr mě překvapil, ač řešení úkolu jsme měli celou dobu před sebou. A tak jsem se bál, že se to zvrtne a rozmělní v nějakých "filozofických" cirátech, jak bývá poslední dobou zvykem. Skromný komorní thriller s jednoduchým a vtipným koncem. 70% ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

1 místnost, 1 otázka, 8 lidí, 80 minut. Pravidla jsou vcelku jednoduchá a dokud se úchazeči o práci chovají racionálně, dokáží vás spolehlivě udržet v němém očekávání dalších událostí. To ale trvá pouze do určité doby. Pak, během několika málo minut se vše neuvěřitelně vyhrotí a všem jakoby najednou přeskočilo. V okamžiku lidé ztrácí všechny zábrany a pak už se jen každý zaškatulkuje do přidělené role a vy zjistíte, že ona zkouška není tak moc promyšlená, jak se zpočátku tvářila. Některé události jsou přítomné pouze za účelem toho, aby mohly být vytáhnuty ve flashbackovým závěru. Vzhledem k tomu, kolik věcí se mohlo stát uplně jinak, to pak ale nepůsobí geniálně, spíše vykonstruovaně. // 60% ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem se pořádně dostal a ponořil a celých 80 minut jsem byl v napětí :) Bylo zajímavé sledovat, jak kandidáti uvažují a jakým způsobem se snaží odhalit otázku. Když kandidáti postupně odpadávali, tak film malinko ztrácel na náboji, ale i tak to byl solidní thriller s prvky psychologie. Určitě shlédnu ještě někdy. 75% // (22.6.2013) - Téměř po třech letech opáčko a i tentokrát velká spokojenost. Herci vybráni dobře, jejich uvažování bylo prostě zajímavé a na to, že se celý film odehrává v jedné místnosti, tak z toho tvůrci vykřesali opravdu hodně. Po dnešku dokonce přidávám...77% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn film. Exam je přesně ten typ, kde se nezabejváme prostředím, jelikož tam je to víc než jasný, proto se tam strašně řeší psychika a problematika postav, s tim spojený filosofování a to já můžu. Takovejch filmů je málo a proto sem za každej takovej rád. A ani po dokoukání sem to vlastně ani nedomyslel, sice vím jaká byla otázka a odpověď, ale i tak je to zapeklitý... ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Jsem asi divnej, ale tyhle filmy mam rád- viz. KR 13. I když realita nenaplnila úplně očekávání, tak pro mne je to stále nadprůměr. Proto nečekejte bůhvíco, ale nechte se překvapit. .I když mi to celý přijde, jako hra na základce, když za mnou přišel spolužák s jednoduchou otázkou, „Řekni mi , koho máš rád“ A já jmenoval rodinu, pejsky, než mi asi po několika hodin došlo, že mám říct, Koho máš rád…..Tak sem se stejně bavil. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama