Reklama

Reklama

Saw 2

  • USA Saw II (více)
Trailer

Génius děsu rozjíždí druhé kolo hrůzostrašné hry s životem a smrtí. Zamkne do uzavřeného prostoru osm nešťastníků, jejichž úkolem je dostat se ven dřív, než se nadýchají nervového plynu a zemřou. Musejí však být ostražití - cesta ke svobodě je poseta smrtícími pastmi, které jim rafinovaný Jigsaw přichystal. Když je nalezena mrtvola s charakteristickými známkami Jigsawova vražedného rukopisu, nastává čas, aby se do hry zapojil i detektiv Matthews. Rozbíhá se pátrání po vrahovi, jehož brutalita volá po zákonné odplatě. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Před rokem se v amerických kinech objevil žánrově geniální film postavený na chytré zápletce, kdy vrah své oběti nezabíjí, ale dá jim na vybranou. Kolik jsou schopny obětovat za to, že budou žít? No a protože film měl poměrně dobré tržby, druhý díl byl takřka na spadnutí. Vůbec mě nepřekvapilo, že "dvojka" už hraje jinou ligu než "jednička". Z kina jsem zklamaná neodcházela, protože přesně to jsem čekala. Ale, mírně řečeno, velmi mě rozčaroval konec, kdy si tvůrci nechávají nehorázně otevřené dveře ke "trojce", o níž lze s jistotou předem říct, že už nebude ničím jiným než slabým odvarem. Dvojka má naštěstí ještě poměrně dobrou zápletku, zejména 2/3 filmu se divákovi dostane pod kůži, ale závěr je dost nechutným podrazem na diváka s okatou scénáristickou berličkou. Také epileptický střih nemá co nového nabídnout, no a mrazivé napětí, které mě v prvním díle zarazilo do sedadla, vystřídala jen přímočará akce. Navíc postavy jsou (až na úžasného skládačkového vraha Jigsaw) dost ploché. Přesto dávám 3*, v rámci hororového B žánru se film drží ještě v lehkém průměru až nadprůměru a infarktové zklamání mi také nepřivodil. Ale musel by se stát zázrak, aby "trojka" nebyla spláchnuta do odpadu. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Irresponsible Hate Anthem - Marilyn Manson ,2. Sound Effects and Over Dramatics - The Used ,3. Forget to Remember - Mudvayne ,4. September - Bloodsimple ,5. Blood (Empty Promises) - Papa Roach ,6. REV 22:20 - Puscifer .7. Pieces - Sevendust ,8. Rodent - Skinny Puppy ,9. Burn the Witch - Queens of the Stone Age ,10. Holy - A Band Called Pain ,11. Three Fingers - Buckethead/Saul Williams ,12. Home Invasion Robbery - The Legion of Doom ,13. Caliente (Dark Entries) - Revolting Cocks/Gibby Haynes/Al Jourgensen ,14. Step Up - Opiate for the Masses ,15. Don't Forget the Rules - Charlie Clouser , ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Více účastníků, více zábavy. Tohle je můj nejoblíbenější díl. Konec je stejně bravurní jako v jedničce, ale dvojka přebíjí jedničku svou hravostí, svěžestí a tím, že je živější. Přeci je tady více adeptů na smrt a navíc nejsou jen zavření v jedné místnosti, ale můžou se pohybovat po celém objektu a nacházet možnosti, jak zachránit svůj život. Ve většině případů to ale končí nezdarem :-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

První díl je i přes skutečnost, že se nechává inspirovat jinde, zatraceně povedený žánrový přírůstek, jehož konec je v mém osobním top největších filmových překvapení. Dvojka navazuje schopně a některé pasti jsou opravdu úchvatné. Pokud se však první díl inspiroval Kostkou jemně, druhý už jí vykrádá až nezdravým způsobem. Máme tu mnoho postav, máme tu různě rozmístěné pasti a máme tu naprosto debilní postavu, která otravuje život všem ostatním (ten typ parchanta, kterého byl měl divák nenávidět, nefungoval už ani v druhé kostce). Konec je zajímavý, ale stále se jaksi nedokáži rozhodnout, zda mi připadá dobře nasazený na jedničku a nebo násilně našroubovaný... nejspíše od každého trochu, nicméně šokující překvapení to tentokrát není. Saw II není ani omylem tak dobrý, jako jeho předchůdce, ale jde o slušné pokračování, které má pozici ztíženou především tím, že první díl je "téměř" dokonalý... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Před návštěvou tohoto pokračování v kině, jsem tušila, co mě nejspíše čeká. Přibylo hlavně krvavých scén, které již zde začaly pomalu utlačovat myšlenku a příběh, který vznikl v SAW. A tím tak zároveň tento díl postupně začal směřovat jen k dalším krvavým lázním s velkou absencí příběhu či charakterů. Což je hlavní důvod, kvůli kterému jsem se rozhodovala, zda udělit tři či čtyři hvězdičky. Velmi nápaditě jsou zpracovány pasti. Nejvíce mě zaujal rozhovor Jigsawa a policisty v podání Donnie Wahlberga. Saw 2 docela slušné pokračování, které rozhodně nedělá ostudu jedničce a poměrně zdařile na ni navazuje. S přibývajícími díly se však z originálního a strhujícího psychothrilleru začala vytvářet bezduchá komerční řetězová řežba pro mladé publikum, které je možná z této, již jednotvárné a upadající podívané, naprosto unesené. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Zbraň, která je připevněná na dveřích je Ruger GP100 ráže .357 Magnum. (dc125)
  • Film byl natočen v Torontu (Ontario, Kanada). Natáčelo se od 2. května do 6. června 2005 (produkce probíhala od 28. února do 1. května 2005). (noelcoward73)
  • Ve scéně, kdy jede jednotka S.W.A.T. na místo, kde by měl být Jigsaw (Tobin Bell), je v odraze dodávky zásahovky vidět štáb. (Marrty3)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Hračky bývají plačky...

Hračky bývají plačky...

06.06.2006

...říkávaly nám babičky, když jsme něco přeháněli. Společnost Lionsgate asi nemá babičku. Málokterý jiný filmový žánr v Americe dává často vzniknout řadě pokračování, prequelů, sequelů, remaků a… (více)

Reklama

Reklama