Reklama

Reklama

Grotesque

Obsahy(1)

"Vzrušuješ mě, rozřežu Tě na kousky." Mladý unesený pár se vzbudí ve strašidelném sklepení, svázaný a skalpovaný. Dlouhé a šílené mučení právě začalo. Po Saw a Kostce se zrodil nejkrutější japonský horor. (MIDO FILM)

Recenze (288)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela hardcore. S násilím ve filmech problém nemám, přecijenom jsem viděl už leccos, ale tohle byla síla. Těžko říct, co bych na Gurotesuku měl přesně hodnotit, protože se nejedná o nic víc než o brutální a vrcholně samoúčelnou řezničinu, s dost bizarním předělem někdy kolem poloviny, díky kterému na ni úplně záhy nezapomenu. Od atmosférického Noroi je to pro režiséra každopádně krok zpět, i když v rámci gore hororů je na vrcholu. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší průšvih, Grotesque si svým bizarním černohumorným pojetím získalo mé sympatie, přestože jsem se u jeho sledování cítil dost provinile, zhnuseně a vyumělkovaně. Brutalita realistická, motivy zmagořelého psychopata se dají pochopit, přijmete-li skutečnost, že podobní sadisté na světě opravdu existují, a také psychologický nátlak na hlavní protagonisty funguje obstojně, i když je děj hodně předvídatelný. Velice srandovní konec tomu dost ubližuje, ale slabé tři tentokrát přece udělím... ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle je asi nejbrutálnější horor co jsem viděl.Pozor spoiler- Příběh je velice komorní magor unese mladý pár, který se sotva seznámil. A začne je mučit. Nejdřív jen tak pobodá muže a holku vyprstuje docela hustý. Pak přitvrdí holce ustřihne bradavky a chlápkovi přibije koule a uřízne penis (chudák to muselo asi bolet) , ještě předtím motorovkou uřízne dívce prsty na obou rukou až na palce , ty na vleče na nit a dá to chlápkovi na krk, jako že je to dárek od ní to samé udělá i klukovi (opravdu hustý a bizardní). Celý to prokládá kecama co by kdo udělal pro druhého a když už nebude moc, aby to řekl , že začne zase u holky. Rázem přestane a že pochopil, že chtějí žít , tak je začne léčit a chová se najednou jinak. A že je za pár dní pustí oni tomu naivně věří. Jenže on rázem začne zase pokračovat až do úplného konce. Který jenom stupňuje brutalitu. Konec s letící hlavou, která se mu zakousne do krku působí humorně. Stopáž je celkem krátká ,ale bohatě stačí. Celé je to jen o třech hercích. Tohle opravdu není pro slabší povahy. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Áno, je to choromyselná sračka, ale tak skvelo natočená a tak barbarsky útočiaca na najzákladnejšie ľudské pudy až sa pre mňa stáva extrémne silným diváckym zážitkom a s tým geniálnym! neočakávaným záverom (rýdzo Japonský humor) sa viac než kedykoľvek inokedy dostáva na jazyk slovné spojenie Guilty pleasure ako býk. ()

zdenotvor 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z filmov ktorý budete buď nenávidieť, alebo ste milovníkom žánru a vychutnáte si brutálnu zvrátenosť, ktorá nemá hranice. Na jednej strane si hovorím že to mohol zrežírovať jedine narušený psychopat, ktorý by mal byť zavretý do ústavu s najvyššou ostrahou, no na druhej strane ako milovník hororov som si z časti splnil svoje exploitation chúťky a skonštatoval, že Grotesque sa jednoznačne zaraďuje do mojich top priečok v brutalite. Nebyť toho záveru,ktorý vyznel dosť komicky a pokazil mi dojem, hodnotil by som štyrmi hviezdami. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (6)

  • První země, ve které byl film zakázán, je Velká Británie. Dále byl zakázan také v Norsku. (Vojtino)
  • Skoro celý film se odehrává ve strašidelném sklepení. (Yoshimitsu)
  • Distributoři tohoto filmu doufali, že snímku bude udělen status 18+ z důvodu mučení typu vypichování očí apod. Avšak britská společnost udělující tyto statusy odmítla film s tím, že je sadistický až příliš, což by mohlo mít za následek psychickou újmu diváků. To prakticky znamenalo, že distribuce tohoto filmu je nelegální. (Bossi123)

Reklama

Reklama