Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že to bude na konci přepálené, ale vůbec. Lidi v místnosti zkouší normální věci, a k těm drsnějším jdou postupně a uvěřitelně, bez žádné scenáristická berličky. Konec není ani blbý, bohužel ale ani mindfuck, který by to katapultoval do kraje nezapomenutelných filmů. Rozhodně je to ale napínavé pokoukání k sobotnímu obědu, kdy se přistihnete, že jste přestali žvýkat a přemýšlíte, jak byste tu situaci řešili vy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem se bál další vyvražďovačky typu Saw, protože na podobné filmy jsem alergický. Tohle je docela chytrý (nijak převratně, ale chytrý) a domyšlený film, který nechává přemýšlet i diváka. Na druhou stranu je zde skutečně multikulturní skupina, z čehož si sami tvůrci dělají legraci, a člověk si může vybrat a vybírat své oblíbence. Překvapilo mne nakonec, že jde svým způsobem o -- MOŽNÝ SPOILER -- postapo sci-fi, a vysvětlení mi přišlo vcelku zajímavé. Celý film s postupným odhalováním skřípe snad jen v polovině, kde chvilku není o co hrát, ale jinak jde o inteligentní thriller, který jen vypadá jako jednoduchý, ale vymyslet jej a skloubit všechny varianty muselo dát fušku. A přitom to nikde neskřípe. No a navíc, pro fajnšmekry, dodávám, že to drží jednotu místa, času a děje, což už je kumšt nejkumštovatější. Jen si to někdy zkuste, vymyslet něco, co se 80 minut odehrává kontinuálně v jedné místnosti, a je to napínavé a dává to smysl. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený thriller. Dejová linka je veľmi zaujímavá a pútavá. Možno sa niekomu bude zdať, že čo už len môže byť zaujímavé na klaustrofobickom prostredí a výberovom konaní. Popravde ani ja som si pred filmom nevedel predstaviť, že čo také len ten režisér vymyslí a ako sa bude dej vyvíjať. A musím konštatovať, že je úžasné, čo všetko ľudia dokážu vymyslieť a čím upútať a tí talentovanejší aj z mála dokážu vyťažiť veľa. Moje obavy sa nepotvrdili a nuda vážne nehrozila. Dej ma vtiahol hneď od prvej minúty a čo bolo príjemné, prinútil ma premýšľať, pretože som dlho nemohol prísť na to, čo znamenal ten prázdny papier a ako to riešiť. Proste toto bola námetová a scenárová bomba. 85/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Exam nie je nijak zvlášť objavný triler, lenže táto schéma, zopár ľudí v jednej miestnosti a pred nimi nejaká záhada, funguje takmer vždy. Exam je ďalším dôkazom. Málokedy však dokáže aj prekvapiť nejakým hlbším posolstvom, alebo zásadnou myšlienkou, respektíve prekvapiť vôbec. Exam je opäť toho príkladom. Takže napätie funguje a to zastiera fakt, že logika už menej, skúsme sa zamyslieť, prečo prebieha výberové konanie práve takto a nie inak a prečo sú podmienky prijatia také, aké sú. Asi ani v takto koncipovanej budúcnosti by si to firmy podobne nekomplikovali. Mimochodom tá zmienka o okolitom svete a s tým spojené rozvinutie fantázie diváka je najväčším kladom filmu. ()

Vampireman odpad!

všechny recenze uživatele

Prosím? Exam má na svém kontě ty nejtučnější NE: 1) Neoriginální. Takhle eklektickej film co sbírá motivy z nejrůznějších, naprosto nekongruentních, filmů jsem viděl asi poprvé. 2) Neprofesionální. Strašlivej scénář, repliky opsaný z učebnic chemie a psychologie , když někdo pronese hlášku tak je to jenom o křeči a nežádoucímu efektu, neustále vedení za ručičku v motivacích, vysvětlování děje a připomínání všeho, co připomenout jde. 3) Neuvěřitelné. Lze seriózně sežrat, co všechno se v tom filmu stane? Nejlepší je, jak vykotlej zářivky, který začnou hned zase svítit. Dějový zvraty typu strážnej na hardcore úrovni pražské hradní stráže co se nechá okrást a ještě "pomáhá" evidentně debilním postavám. SPOILER Námět alternativní současnosti s lékem na dlouhověkost utrženej ze řetězu - kulka léčící tkáně.KONEC SPOILERU. Jestli mnozí nepochopili konec svou nejasností, je to tím, že je to skutečně celé o hovně. Rád bych dal aspoň jednu hvězdičku protože jsem se chechtal, ale ve skutečnosti to byla zhruba na úrovni výstupu Davida Hasselhoffa v Piraně 3DD. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama