Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový britský thriller pojednává o osmičlenné skupině lidí, kteří musí zodpovědět otázku v osmdesáti minutovém časovém limitu. Překvapení kandidáti zjišťují, že na jejich papírech není napsána žádná otázka, čímž se situace dosti komplikuje. Prostory, ve kterých se film odehrává, jsou velmi skromné, a thriller tak umožňuje divákům nahlédnout hlouběji do psychiky postav. Je zřejmá inspirace filmovou sérií SAW. (goodnic)

(více)

Recenze (243)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme subžánr jednomístnostních/prostorových thrillerů, které mají modulovat modely změn psychiky malé skupinky lidí vystavené nějaké mezní situaci. Potud v pořádku. Celovečerní debut Stuarta Hazeldinea však spíše moduluje takové chování, které se odchyluje od toho, čemu můžeme říkat reálné. Takovýhle typ filmu má smysl pouze v případě, když si divák může říci - ano, takhle nějak by se to mohlo stát...a jak bych se na místě hrdinů asi choval já? Stuart Hazeldine je možná nadaný režisér, ale napříště by se měl zbavit nutkání adaptovat své scénáře. Po (při troše shovívavosti) slibném a originálním začátku se totiž jeho scénář zvrhne do naprostého konstruktu, přičemž věrohodný je snad jen fakt, že herci mluví anglicky. :-) Režisér a samozvaný scénárista se přitom ale zjevně inspiroval v legendárním Stanfordském vězeňském experimentu, na který však narouboval tolik svého, že se pak v jednom snímku potká postmoderní Albert Schweizer s postavami z Lost, navíc to celé vypadá spíše jako Hranice nemožného. Jestliže chcete fungující drama daného subžánru, pak bych doporučoval strhující Telefonní budku, anebo thriller Pohřbený. Možná je to tím, že tam je v uzavřeném prostoru hrdina zcela sám. Anebo tím, že jejich scénáře nenapsal Stuart Hazeldine... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Od naprostého odpadu dělí film pouze nepatrný zlomek potencionální pointy. Naprostou náhodou jsem se k tomuto filmu dostala, když jsem sháněla jeden konkrétní snímek (který jsem doteď nesehnala) na doporučení jedné mé kamarádky. Vzhledem k tomu, že se jedná o thriller z jednoduchého prostředí bez jakýchkoliv přikrášlených věcí mě neuvěřitelně naštval konec a vůbec celá ta nesourodost. Za každým slovem od kohokoliv na plátně musíte čekat dvojí smysl a tudíž nevíte ani o co doopravdy jde. Osm lidí, kteří bez ladu a skladu likvidují rafinovaně sami sebe navzájem a neuvědomují si jak skvěle tím ukazují svůj hnijící charakter...Uznávám, že je velká spousta kratochvílí a jednou hlavní jsou filmy zajímavé. Ovšem zřídka kdy narazím na něco, z čeho mi padne čelist až na zem. Tohle? Ani zdaleka není to co jsem si představovala. Exam je vlastně filmem, který se snaží nabídnout NĚCO co celou dobu čekáte ovšem to něco se nedostaví a natolik vás rozdavače hvězdiček ochromí a protože naprosto netušíte O CO jde tak dáte tady plné souhvězdí - smutné. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Celou tu dobu ta odpověď byla na povrchu, celou dobu jsem jí slyšel z úst aktérů. Co se týče hereckého obsazení je opravdu fajn, postavy jsou dobře napsané a děj je fakt zajímavý. Bohužel, konec mne tolik neodrovnal. Ale uteklo to docela slušně a rozhodně nelituji, že jsem do toho vsadil svůj time. 8/10 ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Chybělo mi Saw a tak jsem si řekla, že postahuju všechny podobné filmy. Začal jsem tímto a ani zklamaná jsem moc nebyla. Zajímavé bylo, že tam nebyla vyhraněná žádná čistě záporná, či kladná postava. I "svatý muž" byl ochoten nechat muže zemřít... Mě se to líbilo... Až na ten konec. To bylo takový... moc snadný, dalo by se říct. 3* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem nějak trpěl, ale podobné pokusy o nalezení úspěšného formátu ne nepodobnému Saw mě zrovna neberou. A je jedno, zda to znamená ztrátu některé z končetin nebo nabodnutí na cosi ostrého, prostě je tu zase skupina lidí, kteří se dopředu neznají, přesto musí spojit síly, aby něčeho dosáhli. Tentokrát jde o to, aby uspěli v poslední fázi testu, protože pokud nepřežijí jejich výběr, nepřežijí ani v tomhle zaměstnání. Jen na vítěze nakonec čeká pracovní smlouva. Je mi jedno, zda tvůrci hráli na diváka dvojitou nebo trojitou hru, případně si připravili nějakou pointu navíc. Mám za to, že si spíš sami podráželi nohy, nehledě na to, že samotné postavy mi byly docela nesympatické a herecky nevýrazné. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy bere Černý (Chukwudi Iwuji) pistoli strážnému, bere mu Glock. Když mu ji však bere Bílý (Luke Mably), jde o pistoli Sig Sauer. Poté je z pistole zase Glock. (Caaslav)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno