Reklama

Reklama

Země kůlů

  • USA Stake Land (více)
Trailer 1

Amerika, v minulosti vzkvétající země plná nadějí, je nyní uvalena do temnoty. Hospodářství se zcela zhroutilo, města jsou vyrabována a zemí se šíří chaos. Z tohoto popela kdysi vzkvétající země nyní povstal nový druh, upíři. V této temné době žije Martin, lovec upírů, který se snaží za každou cenu dostat na sever země do bezpečí. (PetriK12)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (376)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Nejnebezpečnější věcí je zůstat naživu...... Solídne odvedená práca na všetkých miestach. Atmosféra funguje a dokonca miestami je veľmi hustá, herci kvalitní, hudba príjemná, gore a masky upírov na úrovni, len dejovo by to mohlo byť lepšie. Nechápem, prečo sa stále niečo v hororoch musí posrať a vyznieť veľmi hlúpo. V tomto prípade je to hlavne fanatické náboženstvo bratstva a jeho zmutovaný upír a to som to už pomaly videl na krásne 4*. Relatívne som však spokojný. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku je, že se v prvé řadě nezaměřuje na ono zlo, na zombíry, spíše je používá jako prostředek k vyprávění čehosi jiného. Zatímco se v jiném filmu dozvídáme, jak se to stalo nebo proč, a pak se jen kocháme jednotlivými akcemi, které se pak předhání v šílenostech, zde se odehrává poklidný příběh dvou ztracených v postapokalyptickém světě a ještě je nechává zaobírat se jinými problémy, než vůbec nějací zombíři jsou. Zkrátka, vyprávěcí postup je jiný, neobvyklý a to je právě to, co vás donutí si film oblíbit, nebo ho zatratit. Výtka by se našla a to zcela principiální a tou jest přeměna Roba Halforda na super upíra, kterou jsem nepochopil, ani nikdo neměl snahu o to, aby se tak stalo. To mi přišlo poněkud nepatřičné, film by se bez toho buď obešel, ...nebo takové etudě chyběla pointa. Jinak pěkná podívaná, klidně bych mohl jejich cestu sledovat další dvě hodiny. Proč ne. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

JEDEME UŽ PŘÍLIŠ DLOUHO. NEVÍME CO SE NACHÁZÍ PŘED NÁMI, ALE VŠECHNO JE LEPŠÍ NEŽ TO, CO ZŮSTALO ZA NÁMI. SNAŽÍM SE O TOM PŘESVĚDČIT SÁM SEBE. ALE KDYŽ ZAVŘU OČI...... /// Kouzelný putování po ,,vybrabčený“ zemi s Mistrem, který je muž činu a jeho česnekovej olej má říz. TOHLE MĚ BAVÍ! Drsnej chlápek co toho moc nenamluví, ale libuje si, když přichází čas lovu. SMRT, KTERÁ MÁ ZUBY. Můžou zombíci ještě něčím překvapit? Oni možná ne, ale jméno režiséra si budu pamatovat. Výborný prostředí, super atmosféra, žádná zkurvená roztřesená kamera nebo debilní tma. Rozumnej film o zombie vampírech, apokalypse a touze přežít. Že to není možný? Dlouho mě nepobavil takhle dokonalej mix optimismu a pesimismu. Slovy Mistra (jinýho): ,,Tak tohle jsem opravdu nečekal“. Neznámé osazenstvo a takováhle paráda! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevěřím v monstra pod postelí. 2.) Vždycky jsem si přál zamáčknout zombíkovi víka. 3.) Pochopím, proč všichni chtějí do Kanady. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch levnějších hororů. Je to vidět jak na upírech, tak na hercích. Děj se odehrává v postapo Americe, která je ovládána upíry. Lidé přežívají jen v malých komunitách a žádné zákony už neplatí. Sledujeme příběh Mistra, zabijáka upírů a mladého Martina. Ty osud svede dohromady a oni putujoí skrz USA směrem na sever do Kanady. Po cestě potkávají různé lidi a následně o ně přichází. Ani se nezdá, že by je to nějak štvalo. Děj si sice není špatný, ale ani nijak strhující. Je to prostě taková depka a místy je to dost předvídatelné. "Kdo je teď prezident?" ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudná hovadina. Jako mnoha dalším zdejším hodnotitelům, mezi které patří především feťáci a zloději, ale to jsem odbočil. Zkrátka mi film svojí myšlenkou připomíná film Cesta, kde hlavní roli stvárnil Aragorn. Ovšem je tu jeden zásadní rozdíl, tento film je skoro nekoukatelný. Pouze hudba tvoří jakýsi malý zázrak vyčnívající nad zbytkem filmu. Herecké výkony, děj a další podobné nesmysly, které se mi nechce vypisovat se pohybují někde kolem venkovní teploty v Rusku. Bohužel ve zdejším hodnocení není možné zajít až tak hluboko do minusu. Udělím tedy hodnocení teplotě v Rusku nejbližší. ODPAD! Bál bych se potkat člověka, kterému se tohle snad jen ve skrytu duše upřímně líbilo. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Fotbalová helma, kterou si na začátku filmu Martin (Connor Paolo) nasazuje, odkazuje na střední školu režiséra Jima Micklyho. (oje)
  • Zippo zapalovač, který používá Mistr (Nick Damici), je reklamní zapalovač Marlboro. (HectorHagman)
  • Ve scéně, kdy jde Martin (Connor Paolo) zachránit Bellu (Danielle Harris), udělá upír (kněz bratrstva) jizvu Mistrovi (Nick Damici) na levou tvář, avšak ke konci filmu je možné spatřit Mistra (Nick Damici) u zrcadla, kde si umývá obličej s ránou na pravé straně tváře. (Koman)

Související novinky

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

Kariérní posun pro režiséra Země kůlů

25.01.2015

Jim Mickle si dlouhodobě buduje pověst kvalitního žánrového režiséra atmosférických nízkorozpočtových filmů. Země kůlů, We Are What We Are a naposledy jižanská noirová kriminálka Cold In July ho… (více)

Reklama

Reklama