Reklama

Reklama

Erinin (Drew Barrymore) ironický smysl pro humor a naprostá otevřenost naprosto okouzlil Garretta (Justin Long). A to všechno u piva a u snídaně druhý den ráno. Jiskra přeskočila a byla z toho plnohodnotná letní láska a nikdo nečekal, že potrvá, až se Erin bude muset vrátit do San Francisca a Garrett zůstane kvůli práci v New Yorku. Jenže když se šest týdnů radovánek nenápadně změní v něco hlubšího, ani jeden z nich si není jistý, že to chce ukončit. A i když si Garrettovi kamarádi Box (Jason Sudeikis) a Dan (Charlie Day) dělají legraci z jeho vztahu s telefonem, nechtějí svého „kámoše“ ztratit kvůli úletu s nejistým koncem. Stejně tak Erinina upjatá a až příliš ochraňující vdaná sestra Corrine (Christina Applegate) chce zabránit tomu, aby se Erin vydala na tu neslavně známou cestu za zklamáním. Ale navzdory rozdílným pobřežím, opatrným kamarádům a rodině a několika nečekaným pokušením tenhle pár možná našel něco jako lásku a s pomocí textovek, „sextovek“ a nočních hovorů, možná tu vzdálenost překonají. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (305)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten den jsem byl hodně romanticky naladěn, navrhnul jsem Květuli cestování po Dánsku na cikánský způsob, plivnul jsem na holuba co mě sral na parapet, napsal žádost do ČT ať Petra Čapka přesunou z komentování fotbalu do ústavu pro blekoty a také kouknul na tenhle film. Nutno říct, že film mě příjemně překvapil Justim a Drew si skvěle sedli a i díky tomu film působil svěžím a zábavným dojmem. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

O něco lepší než průměrná romantická komedie, i když celý příběh je založen vlastně na jediné premise (nefunkčnosti vztahu na dálku). Množství známých životních pravd (a filmových zmínek, potěší především na Top Gun) je celkem přiměřeně, parťáci hlavního hrdiny typicky "nechutní" a výstřední, tudíž snadno zapamatovatelní. Film má obrovskou výhodu (když odhlédnu od Drew Barrymore) v Justinu Longovi, který si pomalu ale jistě získává své pevné místo v amerických romantikách současnosti. Konkrétně v jeho kariéře je krásně vidět posun od teenage komedií k dospělejším a "serióznějším" projektům - Stáhni mě do pekla, Až tak moc tě nežere, After.Life a právě Dál než se zdálo. P.S. Já nemám rád žádné homosexuální filmy o stíhacích pilotech a open door policy preferuju na jiný způsob. :-) ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Příjemná vztahová záležitost tvářící se ze začátku jako oddychová a chvílemi perverzní komedie, která sebejistě drží v každé konverzaci obstojnou hladinku humoru, aby se z ní postupem času stal film, u kterého už nevyhlížíme další vtipné fráze, ale napjatě čekáme rozuzlení zápletky a sledujeme, jak si láska a osud navzájem podtrhují nohy. Sympatičtí herci, fungující komediální poloha a zvládnuté hlubší momenty z dusivé fáze vztahu, tak proč nepřihodit půlhvězdu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Obyčejná romantická podívaná se sympatickou ústřední dvojicí, zábavnou Christinou Applegate a pěknými úvodními titulky, což jsou klady, a se zbytečně vulgárním a jakoby pro efekt peprným humorem, který mi nepřišel vtipný, otřesným člověkem jménem Charlie Day ve vedlejší roli (vážně o takovém volovi může někdo seriózně tvrdit, že je komik?) a se stokrát viděným, nejklišovitějším možným scénářem, což jsou zase zápory. Dvě a půl z pěti, čili čistý průměr. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

V podstatě OK. Drew je roztomilá, Justin v poho (pro dámy: a asi zavítal i do posilovny) a byť jde o zcela zbytečnou a šablonovitou romanci s nádechem "pravdy o vztazích na dálku", která se i trochu vleče, po skončení zůstanou v hlavě vlastně jen slušné vtipy a poslouchatelný soundtrack. Na jedno podívání neškodné... 5/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Kapela, která Garetta (Justin Long) zaujme během koncertu a která se během filmu ještě několikrát objeví, se jmenuje The Boxer Rebellion. Tato kapela skutečně existuje a je z Velké Británie. (Posheidon)
  • Garret je s Boxem a Danem na abiturientském večírku Polk High School. Tak se jmenovala škola, kterou navštěvovala celá rodina Bundových v seriálu Ženatý se závazky, tedy i Christina Aplegate. (Kárl)

Reklama

Reklama