Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Chce říct mnoho, ale zakoktává se z toho. TACHO není špatně natočen, herci odvádí solidní práci, ale škodí mu spletitý scenáristický záměr, v němž vedle vážné linie s osudem Landovy postavy koexistují humorné postavičky ve vlastních příbězích, které degradují jakoukoliv smysluplnost a významovost tragédie, která postihla Alexův osud. Tento nešvar zesiluje doslovná hudba, která přehnaně zveličuje žánrový příklon scény (drama, komedie), i směšné zvukové efekty ad absurdum ilustrující řečené (někdo nějak dopadl, tak slyšíme zvuk dopadu bomby či čeho). Navíc je smutným faktem, že rallye není zrovna vděčným sportem pro filmový materiál, protože zde závodníci nesoupeří bok po boku, ale střídají se a výsledek závodu je tak odvislý od toho, co napíšou na tabuli, a tak není možné akcentovat akční stránku pro adrenalinové vygradování. Že závod skončil, tak zůstalo pro nezasvěceného (kolik se jede kol?) přehlédnutelné. Zaplňovat bílá místa na filmové mapě nemusí být vždy k užitku. Stejně jako se jeví nezvládnutě některé příběhové zákruty - ať už se jedná o honbu za zdravotní kartou, jejíž získání by mělo být napínavým elementem vedoucím k samotnému závodu (nicméně není), nebo neobjasnění vůbec základní zápletky, v níž se laik dostane k závodům rallye. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

K výkonu Landy v týhle roli prakticky nic nemám. To bych musel zkritizovat třeba i cokoliv s Arniem. Stupidita příběhu je ale do očí bijící. Plochej, nelogickej a s reklamou na Ráááádio Impuls :-) Landa (Čech Alex Bold?!?) si chce splnit sen a porazit německý protivníky, že kterých v jedný scéně zdá se udělal homosexuály (viz společná postel v hotelu). Z nějakých ideologicky závadných scén se mi dělalo špatně. Vzhledem k Landově minulosti a názorům je na místě se zamyslem, co se nám autor snažil konkrétními pasážemi sdělit. ● Pokračujem v jízdě: Máme tu totální ignoraci faktu, že hlavní hrdina má nádor na mozku nebo že ženská po roce ozařování je odulá, bez vlasů, bez energie... Nádor je něco jako chřipka. Áno. Chemoterapie nepřináší utrpení pacientům nezabíjí, ale léčí. Yes!!! ● Příběh: Jsou tu tři prakticky nesouvisející dějový linie. Dvě se naprosto násilně prolnou v úplném závěru. Vedlejší linie jsou povrchní, trapně nevtipný a kontrastující s pokusem o vážnou hlavní linku s plněním snů, bojem proti osudu a tak. Co si mám odnést z toho, když mi je naznačováno, že Landa není kvůli nádoru schopnej odjet závod (už jednou kvůli tomu zničil auto), před závodem má problémy a pak bez jedinýho problému odjede závod a vyhraje? Nádor si zdá se vyléčil jeho ignorováním. Postava Lucky, tak jak je popsaná, je už totálně mimo realitu. Chcemie mezi hlavními hrdiny nefunguje, ale to může být i asociálností člověka, kterýho zajímá jen rallye. Britští podvodníčci sou trapní, vůbec sem netušil o co jim jde a WTF pointa mě dostala do kolen. Landa měl natočit spíš grotesku. Nechápu, jak pak přišel na nápad s milionářem (kterej asi moc hulil) co se rozhod, že začne závodně jezdit. Milionářská story taky nehýří dvakrát inteligentním humorem. U nikoho kromě hlavních hrdinů vůbec netuším co a proč dělají, vůbec u nikoho se nekoná něco jako vývoj postav... ● „Rakovina a chemoterapie dělají sexy těla.“ – Radek99 ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak a jsem překvapen! Landa si plní další sen a to ten, že po Kvasce, která je plná jeho lásky - hudby, přichází filmek Tacho propletený s jeho další velikou láskou - rallye. Příběh je naprosto obyčejný, přesto originální! Slováci opět excelují. Pomajbo i Dangl z pirtičky baví. Ovšem nejlepší je Jožo a jeho dokonalé značení trasy "o farebných zvieratkách". Pecka! A pro mě vlastně to nejúžasnější je, že Landovi Alexe žeru a to až do sytosti! Holt, nejen PAN skladatel a muzikant, i PAN herec! 75% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tacho je velice hloupý film, o tom se nikdo přít nebude. Může za to očividně více než hloupý scénář... například jsem nepochopil linku dvou anglánů, kteří chtějí šlouhnout drobné z pokeru.... blbost. Ale jinak jsem se u toho celkem bavil... nejvíc si mě získal mafoš Jožo, který je skvěle infantilní a blbá postava, která (díky "pravidlům" daných scénářem) do tohoto filmu zapadá snad nejlépe ze všech. Takže na závěr jen "rúžový dinosaurus a modrá zebrička" ! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Podle prudkých reakcí zdejších komentujících jsem očekávala, že půjde o pěknou s......u. Ale jak už jsem se mohla několikrát přesvědčit, tak úplně nejlepší je udělat si názor na film sama za sebe a nepovažovat některá hodnocení za bernou minci. Daniel Landa se svou drahou polovičkou natočil film o tom, co ho baví a tím je samozřejmě závodění v rychlých vozech. Olga Lounová byla ku podivu docela sympatická, i když to, že má metastáze po celém těle, tak to jsem jí nesežrala. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Daniel Landa pojmenoval postavu Alexe Bolda (Daniel Landa) podle bývalého spolupracovníka svého otce Standy Petra Bolda. Ne podle pornohvězdy Alexy Bold, jak uváděly některé servery. V angličtině slovo "bold" znamená "statečný" a vyslovuje se podobně jako "bald", což znamená holohlavý. (HArna)
  • Daniel Landa se ve filmu proháněl za účelem testování vozem Mitsubishi Lancer EVO X. (DruidKarel)
  • Původním plánem bylo natočit thriller, jenže to si tvůrci rozmysleli a vznikla komedie. (virus10)

Reklama

Reklama