Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Landa a Landová moc chtějí, ale ono to prostě nejde. Žánrová šablona, žánrová sračka. Neherečka Lounová se jistě za jí scénářem předepsané repliky musela stydět. Slabě se zasmějete jen přehrávajícímu mafiánovi alias panu Koni z Blbce k večeři v MDB Martina Havelky. Kromě malé lekce parádní britské angličtiny nemá film absolutně žádný přínos, a stupidní závěr a la Bonnie & Clyde zcela po landovsku tomu nasazuje korunu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Za Landovu hudbu jedna hviezda a za pár úsmevných situácii hviezda druhá. Inak je to miestami kabaret a miestami scenáristická tragédia. Lounová zo vzhľadom kólie na obrazovku nepatrí, Landa tiež nie je hercom, Dangl s Pomajbom sú komici. A tak sa film niekedy nevie, či sa má tváriť na vážno, alebo to vezme vtipom. Vznikol teda z toho miš maš. Odpadové herecké výkony patria ale tým hercom, ktorí sa tam tvária na Angličanov alebo Nemcov, totálny prepadák, akcent jak cigán na základke. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokus o českou žánrovku, který nakonec skončil typicky česky, takže katastrofálně. Landa je ve své herecké poloze sice docela sympaťák a hudba mu také nedělá žádný problém. Jenom to psaní scénářů mu prostě nejde. Zde totiž příběh nedává vůbec smysl, postavy se chovají nelogicky a 2 ze 3 dějových linek jsou ve filmu naprosto zbytečné. Mirjam Landová navíc není nijak extra režisérka, aby tento průser nějak šikovně zamaskovala. Opak je spíše pravdou, protože díky unylému tempu a amaterskému střihu si člověk toho debilního scénáře všimne ještě víc. Aspoň, že ten Havelka s Pomajbem si celkem sedli. 30% ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Co nám ukázalo Tacho?? Super-pěknou Lounovou, né moc hrajícího drsoně Landu a úplně zabitý scénář, který je prostě jedním slovem špatný!!!!!!!!!! A to pořádně!!!! Už dlouho se mi nestalo, aby by mi byl film úplně ukradený. Absolutně mi bylo jedno, jak hlavní nebo postranní "hrdinové" dopadnou. Snad jediné co mě vytrhlo z letargie byly nárazníky Nory Ducké :) jinak vážně asi nic. Bohužel... ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Manželům Landovým budu fandit vždycky. A to už jen kvůli jejich zapálení a snaze. Scénář byl sice odfláknutý, ale nic jiného jsem taky nečekala. Kouzlo filmů 2LANDA se totiž skrývá jinde. Film by měl jistě o mnoho vyšší hodnocení, kdyby tu lidi neházeli odpady jen kvůli tomu, že Dan má holou hlavu. Pak ale nechápu, že se na tu holou hlavu dívají..Tacho je kvalitou o něco horší než Kvaska. Angličtina mi tu přišla úúúplně zbytečná. A film mohl být o dost "srdcovější", kdyby se šlo více do hloubky vztahu mezi Alexem a Luckou. Maximálně souhlasím s komentářem Enšpígla. Pro mě 3,5* ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Původně obsazená anglická herečka týden před natáčením svou účast zrušila. Po rychlém castingu ji dva dny před natáčením nahradila Olga Lounová. (HArna)
  • V neděli 29.5. 2010 padla první klapka ke komedii z prostředí Rallye ve slovenské Nitře. (POMO)
  • Pořad v televizi, který Jožo (Martin Havelka) sleduje v posteli před závody, je úryvek z jednoho z prvních filmů Mirjam Landa Bezpečná cesta. (HArna)

Reklama

Reklama