Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (400)

pepo 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa snaží zachrániť svoj rozpadajúci vzťah. Rozhodnú sa teda stráviť jednu noc bez svojej dcéry. Chcú oživiť spomienky na chvíle, keď boli šťastne zamilovaní, no to im prinesie iba rozčarovanie. Množstvo perfektne odpozeraných vzťahových situácií a ich dopad na obe časti páru oživuje výborná réžia a najmä skvelé herecké výkony Ryana Goslinga a Michelle Williams (nominácia na Oscara). Film krutý ako sám život vo vás zanechá stopu akokoľvek silno sa budete brániť. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

(500) days of Summer v manželské podobě. A neskutečně pravdivé a depresivní. Plus Grizzly Bear. Top Film. Update po 8 letech: shit, fakt netuším, jak jsem v 18 dokázala tenhle film takhle ocenit, když jsem ještě nic nezažila a věděla jsem velký nic, ale u názoru, že to je top film, pořád zůstávám. Jen je to čím dál tím těžší, se na takovej film koukat, protože je to pravidivý a pravda bolí:( ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tesknota nepachtítcí se po obdivu, ba si dokonce myslím, že se krčí v srdci, aby tklivě doznívala. Příběh o páru plujícím vlastním Vesmírem, o pláči, který ustál v soubojích s časem, o vyprchání prvotního "wow" a snubáku, který prvoplánově doletěl do příkopu. Jsem přítel a milenec, ale jak dlouho to vydržím? Film nervově labilní, skvostně napsaný a pro mě absolutně zahraný. Vztah není domovem, je pouze přechodným bydlištěm, které projde časovou devastací, a pak, když se staneme dospělými, utvoříme si charakter, hodnoty. A ty tvoří člověka samotného. Film tisíce a jedné otázky. Film s jedinou odpovědí: nic není forever! Tělo se mi při sledování křivilo v útrobách a škytavě plakalo. Snad aby se nezamilovalo, nebo co. I přesto podlehlo; Gosling&Williams zvolili přetěžkou cestu a stvořili mimořádný pár ("You and Me, baby"). A herecky dosáhli to heaven. Budu je mít vmemorovaný do smrti! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Stále častěji nám jsou stereotyp ve vztazích, ponorková nemoc, či počáteční stav pomíjivé zamilovanosti prezentovány jako cosi přirozeného, co se musí postupem času zákonitě přihodit každému. Neříkám, že ne. A v tom je jádro pudla, protože se vším se dá bojovat. Blue Valentine je pak pravdivým a smutným příběhem dvou lidí, kterým došly síly o něco dříve... [FFF 2011] ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

True romance... Vztahy jsou bohužel víc tohle, než na co běžně díváme a co zkresluje náš pohled o realitě. Víte jak to začíná a oba jste tak zblble nejzamilovanější? Tak tady to je nejen o tom začátku. Zajímavostí je, že z "hezounký" Michelle Williams by se mi nikdy nepostavil, a že Ryan Gosling tu hraje úplný opak své role idola v reálu. Pravda, samotný film až na pár okamžiků nudný je, ale přišel mi dost podnětný. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (33)

  • Všechny scény před svatbou byly natáčeny formátem Super 16 mm, který se hojně používá v nezávislých filmech. Naopak scény po svatbě se natáčely moderními kamerami RED. (HellFire)
  • Počas scény v ordinácii má asistentka na oboch rukách modré rukavice. V ďalšom zábere z iného uhla kamery asistentka zrazu už nemá rukavice. (Pat.Ko)
  • Osudy Deana jsou z větší části autobiografické, režisér si je prožil na vlastní kůži. Své fyzické podobě, svým názorům i oblékání ostatně herce Ryana Goslinga přizpůsobil. (Krissty)

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama