Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi kupodivu nezprotivila ani ta pydlooká fošna Milla! Ta, místo aby se nechala v páté minutě dejovovichovat sympatickým sériovým vrahem a zkrátila tak utrpení každého zdravého, heterosexuálního diváka, raději orazítkuje temenem traverzu, má pak kapku hokej v držkách a hyzdí film až do závěrečných titulků. Ale nevadí! I tak jde o vesměs originální, hitchcockovsky vytuněný ksichtový karneval, který potěší nejednoho "tits-blind" thrillerového fanouška. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý thriller s neotřepanou zápletkou a zajímavým konceptem. Milla Jovovich hraje ženu, která se stane svědkem vraždy hledaného sériového vraha a při útěku před ním padá do řeky. Při pádu si poraní hlavu a po probuzení zjišťuje, že její mozek utrpěl velký otřes a poranění, díky němuž není schopna rozeznávat tváře ostatních lidí i svou vlastní. Tváře si pamatuje jen po dobu, kdy je má v dohledu. Toho využívá vrah, který se snaží dokončit, co započal. M. Jovovich zahrála perfektně a z jejího projevu je cítit frustrace, beznaděj a deprimující snaha se opět normálně zařadit do společnosti. Určitě jde o jeden z lepších thrillerů, který najde své fanoušky. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to slušné tempo, napínavé pasáže, zopár originálnych nápadov a sem-tam sa Milla dokonca snaží hrať. A na rozdiel od filmu Premena, toto sa aspoň nesnaží vydávať za umenie. Len fakt trochu škoda toho scenára, pretože je fakt jednoduchý. Ale mám nato pekné spomienky, lebo mi to odporučil niekto, na kom mi záležalo a keď nato narazím, tak si vždycky spomeniem. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela povedené dílko se zajímavým námětem, které ale doplácí na svou vlastní uhlazenost a nemožně infantilní konec. Samotný příběh sice není z nejoriginálnějších, ovšem byv okořeněn o netradiční prvek tvářové slepoty, povznáší se na úroveň mírného nadprůměru. V hlavní roli působí sympaticky Milla Jovovich, která má sice půvabu na rozdávání, ale řekl bych, že tyhle role křehkých, zranitelných dívek pro ní nejsou úplně to pravé. Film je zručně natočený, snaží se diváka do poslední chvíle držet v napětí, i když přiznejme si, že to finální odhalení totožnosti pachatele zase takové překvápko nebylo. Škoda té naprosto zbytečné romantické linky a vrcholně nepovedeného závěrečného dovětku, který soudného diváka vyfackuje z obou stran. Přesto mě film docela pobavil, byť o nikterak přelomový titul ve filmografii Milly Jovovich se určitě nejedná. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý nápad s tou diagnózou - reálnou diagnózou, ktorou trpel aj napríklad Brad Pitt, za to určite pochvala. Čo určite nechválil je to, že divák pozná vraha skoro od začiatku a po druhé: film je nastavený predsa na to, že hlavný svedok nerozoznáva tváre, nie? A nie, že nerozpoznáva hlasy a keď na ňu hovoria tri rozličné osoby, tak ich nevie rozoznať. Alebo u Jovovich slepota automaticky znamená hluchotu? Tej beťárke to asi ale bolo jedno, hlavne, že sa mohla tváriť, že spí s viacerými mužmi, aj keď to bol stále ten istý. Rozhodol vizuál, lebo vzdychy boli vždy v rovnakej tónine a zápachu. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama