Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Fr 

všechny recenze uživatele

... SÉRIOVÝ VRAH ZNÁMÝ TAKÉ JAKO "MASTURBUJÍCÍ FŇUKNA JACK“ I NADÁLE TERORIZUJE OBLAST EAST SIDE....... /// Tejden v komatu jako trest za debilní vyzvánění mobilu při setkání s šílencem roku – asi klika. Trpět PROZOPAGNÓZIÍ (možná taky klika, když se kolikrát dívám kolem sebe...) může bejt (občas) k nasrání. Zvlášť, když je Anna jediná, kdo ,,malíře úsměvů od ucha k uchu“ viděl v akci (a přežil). Všechno celkem fajn funguje cca 40 minut. Baví mě spolu s ,,ní“ vidět jiný tváře a čekám na další překvapení. Tím je podivně provedená vražda a romantika 40cátníků (nic ve zlým, ale ,,nefunguje TO“ mezi nima...). Připadá mi, jako by ze sebe najednou začali dělat idioty, jen aby vypointovali pointu. Tý, ale chybí uvěřitelný napětí, protože stejně jako Marfuška nikdy nebude carevna, Milla se nestane charakterní herečkou. A řekl bych, že navíc prošvihne i policajtskej ples. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Závidím lidem raka. Mám obličejovou slepotu. 2.) Zajímá mě, proč Milla prošvihne policejní ples. (Proč Marfuška nebude carevna (už) vím). 3.) Thx za titule ,,ni.na29“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Krimi drama spíše televizního ražení, poměrně poutavě zpracované, avšak díky neustálému prohazování xichtů trochu nepřehledné. Film mě lákal především kvůli účasti Michaela Shankse, který (když nepočítám hlas) se tam ale objevil sotva na 5 minut. A rozhodně bych pokrátil stopáž, některé scény mi tam přišly zbytečně navíc a zpomalovaly už tak střídmé tempo. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Anna sa stane náhodným svedkom sériového vraha, ktorý vyčíňa v okolí, no po konfrontácii s ním sa stane tváro-slepou a nielen, že si nevie vybaviť jeho tvár, ale nespoznáva nikoho, dokonca ani samú seba. Tváre sa jej neustále menia a v tejto nezávideniahodnej situácii s ňou vrah rozohrá svoju psycho hru. "Faces in the Crowd" ma zaujímal prakticky od začiatku jeho oznámenia; jednak kvôli neopozeranému námetu a jednak kvôli Mille Jovovich v hlavnej úlohe. S výsledkom som prevažne spokojný, hoci sa nejedná o horor v pravom slova zmysle, ale skôr "iba" o napínavý thriller s niekoľkými žánrovými odbočkami; od psychologickej drámy až k niečomu komediálne ladenému, čo však film celkom dobre oživilo od stereotypu a vďaka tomu na mňa aj celé spracovanie tematiky prosopagnosie / tváro-sleposti / face-blindness pôsobilo komplexnejšie. Príbeh bol zaujímavý, Milla fajn ako vždy a tváre sa menili nielen jej, ale aj divákovi, takže sa stalo bežné, že v 1 úlohe sa tu postupne ocitlo x hercov, z čoho som bol zo začiatku zmätený, ale po chvíli som si zvykol a nevadilo to. Vrahova identita sa v rámci možností zamotávala, ale napriek tomu sa (bohužiaľ) dá odhadnúť / správne tipnúť skôr než je vhodné. Občas som sa aj trochu nudil, je tu viacero slabších úsekov a myslím, že 15 - 20 min. prestrihanie by v tomto prípade neuškodilo. Celkovo som ale potešený, spracovaním mi film miestami pripomínal trochu neprávom zavrhovaný a podceňovaný "Perfect Stranger", no tomuto sa snáď bude dariť lepšie. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Promarněná šance, alespoň vzhledem k námětu, který by šel rozhodně zpracovat lépe. Herci jsou také ucházející a myslím, že zrovna zde, více než jinde, Milla dokazuje, že hrát opravdu umí. Bohužel režie je těžce rutinérská a největší problém je scénář, který občas hledá zbytečné úhyby a naprosto nelogické chování, neškodilo by ani trochu lepší odhalení vraha. Takhle člověk celý film přemýšlí, kdo by to mohl být a jeho odhalení nemá žádné grády, prostě k tomu najednou dojde, žádné cavyky, nic. Navíc tady je snad nejočekávanější vrah v historii, já ho prokoukl už asi po půlhodině, nebo řekněmě, že jsem ho měl od začátku za hlavního podezřelého. Doufal jsem, že mě film nakonec přechytračí, ale ani náhodou. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Tak a co teď? 1) Škoda rušivých okamžiků, které jako by byly vystřiženy ze Sexu ve městě (tlachání na holčičím dýchánku atp.). 2) Milla Jovovich podává (imho) dobrý výkon. 3) Díváte-li se jen trochu pozorně, těměř od začátku je vše jasné (veliké a takořka trestuhodné minus). 4) Marianne Faithfull ve velmi pěkné roli (zcela zásadní plus, jež ze svého skromného hlediska prostě nemohu pominout). Takže buď za dvě a nebo časem "vyměknu" a přihodím jednu hvězdu. Zatím vyčkávám... Je však třeba říci, že Faces in the Crowd nejsou žádným průšvihem. Jen trochu ztraceným filmem. Pro ztracené. A mezi slovem "ztracený" a "zatracený" jest kardinální rozdíl ;-). Edit: Dvě hvězdy plně postačí; ostatek výše řečeného platí. (2,4*) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama