Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo. Bohužel. Nejde vyloženě o špatný film – má to i zajímavou tvůrčí myšlenku, ovšem to celkové zpracování…Byla tu navíc spousta míst, která nudila. Nejvíc bych ocenil větší počet mrtvol, když už si s ní sériový vrah chtěl hrát jako kočka s myší a ona ho nebyla schopná poznat. Jenže to by musel mít režisér větší koule. Místo toho jsme co chvíli v nemocnici, nebo na diskotéce – která má sloužit jako zásobárna potencionálního mrdu pro dvě již lehce přestárlé kamarádky hlavní hrdinky. Ale tak po pár panácích a trošce představivosti se do toho ještě dalo jít. Sarah Wayne Callies byla za dob Útěku z vězení celkem pěkná, no…Tahle kriminálka prostě promarnila svůj potenciál a ten guláš ve ksichtech či zabití mimo záběr kamer – smůla to už dneska moc lidí neokouzlí…50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, i když nějak nechápu, jak se mohli tvůrci s touhle látkou pustit do téměř hodinu a tři čtvrtě dlouhého thrilleru. Napětí by se muselo brzy vytratit, film by se stal rozvláčným a nudným. A jaké překvapení, ono k tomu skutečně došlo. Milla tady nezachrání ani prd a závěr rozhodně není z těch, které vám vyrazí dech. ()

Reklama

Spike23 

všechny recenze uživatele

Nápad to byl skvělý a na dnešní poměry i velice originální, to se musí filmu nechat. Bohužel zpracování bylo už o dost horší. Když se řekne thriller, tak snad každému trochu anglicky mluvícímu člověku dojde, že se bude jednat o něco napínavého a to je přesně ta složka, která filmu chybí, dokonce od poloviny je to i víc romanťák než thriller. Potenciál tedy zůstal kompletně nevyužitý, celou dobu se tam skoro nic neděje a závěrečné odhalení je nedomyšlená blbost. Celkově film beru jako zajímavější jednorázovku ( dokud se z toho nestane ta největší nuda, jaká se může v žánru objevit ). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Určite zaujímavý nápad s tou diagnózou - reálnou diagnózou, ktorou trpel aj napríklad Brad Pitt, za to určite pochvala. Čo určite nechválil je to, že divák pozná vraha skoro od začiatku a po druhé: film je nastavený predsa na to, že hlavný svedok nerozoznáva tváre, nie? A nie, že nerozpoznáva hlasy a keď na ňu hovoria tri rozličné osoby, tak ich nevie rozoznať. Alebo u Jovovich slepota automaticky znamená hluchotu? Tej beťárke to asi ale bolo jedno, hlavne, že sa mohla tváriť, že spí s viacerými mužmi, aj keď to bol stále ten istý. Rozhodol vizuál, lebo vzdychy boli vždy v rovnakej tónine a zápachu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - "Slzavý Jack" opět zabíjel........... Ztráta paměti na tváře, to utrpí Anna (Milla Jovovich) při setkání z vrahem žen. Po následném pádu a zranění hlavy tak ztrácí možnost poznávat známé i neznámé lidi podle tváří. Je však jediná, která viděla vrahovu tvář, ale obličejová slepota ji znemožní vraha poznat. Bezdomáč, který ji posléze vytahnul z vody je borec. Má dobrý kecy. CITÁT - Pivo v nebi nemaj, tak ho musím pít tady.......... Je to psycho příběh. Anna i v zrcadle vidí skoro pokaždé svou tvář jinak. Žádná sranda. Anna netuší, kdo je kdo a ani divák nemá přehled. Různé postavy ve filmu totiž hraje více lidí a divákovi se tak tváře mění také. CITÁT - Vezmeme se, porodím ti pár spratků a pak budeme spolu spokojeně senilnět......... Škoda toho konce, moc se mi nelíbil, tvůrci trochu ztratili dech. Ale celý příběh je velmi povedený a napětí trvá až do samotného konce. CITÁT - Našla jsem tvář. Jednu tvář......... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama