Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Další film s mou oblíbenou Millou Jovovich, který jsem si nemohla nechat ujít a stal se jedním velkým překvapením. Jde o krimi thriller vhodný k odpočinku doma na gauči. Zápletka je postavená na nezvyklé poruše; žena po úderu do hlavy není schopna rozpoznávat jednotlivé tváře. Na radu psycholožky hledá jiné dominantní znaky, které jí pomohu odhalit identitu osob, což je velice důležité. Je totiž nutno rozpoznat vraha, kterého ale může identifikovaz jen tato žena. Milla byla skvělá, příběh byl obstojný a ani nachvilku jsem se nenudila. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to slušné tempo, napínavé pasáže, zopár originálnych nápadov a sem-tam sa Milla dokonca snaží hrať. A na rozdiel od filmu Premena, toto sa aspoň nesnaží vydávať za umenie. Len fakt trochu škoda toho scenára, pretože je fakt jednoduchý. Ale mám nato pekné spomienky, lebo mi to odporučil niekto, na kom mi záležalo a keď nato narazím, tak si vždycky spomeniem. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Docela povedené dílko se zajímavým námětem, které ale doplácí na svou vlastní uhlazenost a nemožně infantilní konec. Samotný příběh sice není z nejoriginálnějších, ovšem byv okořeněn o netradiční prvek tvářové slepoty, povznáší se na úroveň mírného nadprůměru. V hlavní roli působí sympaticky Milla Jovovich, která má sice půvabu na rozdávání, ale řekl bych, že tyhle role křehkých, zranitelných dívek pro ní nejsou úplně to pravé. Film je zručně natočený, snaží se diváka do poslední chvíle držet v napětí, i když přiznejme si, že to finální odhalení totožnosti pachatele zase takové překvápko nebylo. Škoda té naprosto zbytečné romantické linky a vrcholně nepovedeného závěrečného dovětku, který soudného diváka vyfackuje z obou stran. Přesto mě film docela pobavil, byť o nikterak přelomový titul ve filmografii Milly Jovovich se určitě nejedná. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

U Milly Jovovich mě takový film jako je tento vůbec nepřekvapuje. U ní jsem si zvykla už téměř na cokoliv. S podobným nápadem si pohrává film Proměna, i když v Mlliině případě jde o trošku něco jiného. Trpět tím, čím trpěla Milliina postava, tak by mě určitě odvezli rovnou do Bohnic a nechali si mě tam pěkně dlouho. Samozřejmě ona za to nemohla. Nějak nechápu žánrové zařazení horor. Vždyť se tady nic děsivého nedělo a ani se tu nepohybovaly nadpřirozené bytosti. Tohle je jen obyčejný thriller s vězdou v hlavní roli. ()

Kity162 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, dávat takhle málo, protože to bylo koukatelné, člověk se nenudí a zajímá vás, jak se to bude dál vyvíjet. Jenže ty jejich podivný "chyby" mě naštvaly. Tady jsou ty největší - SPOILER: proč má blonďatý dítě, když tam spala akorát s černovlasym poldou nebo s tím jejím bývalým hnědovlasým? (vlasy se jí neměnily, ty měla vidět spráně) A i ona sama tam hraje brunetu, tak sakra proč to andělsky blonďatý dítě?! A když se tam nakonci prochází po tom tržišti, nebo co to je, tak tam jen tak za ní přiběhne její dítě (cca 4letý), protože se tam jako procházelo? :D Ještě po tom všem, co se jí stalo (Mille), tak nechá svoje malý dítě courat samotné venku? :D ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)

Reklama

Reklama