Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

emma53 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že je tenhle film tak podceněný. Já si myslím, že konkrétně Korejská kinematografie by byla spokojená, ta by se vyznala v těch tvářích oproti mně zela v pohodě. Jasně, že jsem měla v těch obličejích chvílemi také solidní hokej, ale to mě právě bavilo. Navíc je to originální oproti tisícům jiných krimošek a Mille Jovovich bych dala metál. Scénky u zrcadla byly superiózní. Jedině ten asi pětiminutový konec to trochu pošramotil, ale jdu s klidným svědomím na čtverec. Pachatel se dá odhadnout už docela brzy, ale váhala jsem mezi dvěma, přesto dávám palec nahoru. Žádná nuda se nekonala a to se cení. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

"This-type-of-movies-blind!" Podle nosa poznáš kosa (přinejmenším Barbru Streisand), ale co když by to najednou nebylo možné? Faces in the Crowd je podivný film, který snad musel propadnout časoprostorovou trhlinou přinejmenším z roku 2000, kdy se kiny proháněl Keanu Reeves v podobně (ne)atmosférickém thrilleru Sleduje tě vrah. FITC je tak další hororový přírůstek bez výrazu, který se ztratí v záplavě ničím nevyčnívajících rádoby detektivek se silnou ženskou hrdinkou v hlavní roli. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý thriller s neotřepanou zápletkou a zajímavým konceptem. Milla Jovovich hraje ženu, která se stane svědkem vraždy hledaného sériového vraha a při útěku před ním padá do řeky. Při pádu si poraní hlavu a po probuzení zjišťuje, že její mozek utrpěl velký otřes a poranění, díky němuž není schopna rozeznávat tváře ostatních lidí i svou vlastní. Tváře si pamatuje jen po dobu, kdy je má v dohledu. Toho využívá vrah, který se snaží dokončit, co započal. M. Jovovich zahrála perfektně a z jejího projevu je cítit frustrace, beznaděj a deprimující snaha se opět normálně zařadit do společnosti. Určitě jde o jeden z lepších thrillerů, který najde své fanoušky. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatnej film s dost zajímavým nápadem a skvělou Millou Jovovich. Škoda, že to nebylo kratší, na takovou látku by bohatě stačila hodina a půl a tohle má skoro dvě. Naštěstí je skoro pořád na co koukat nebo se zabejvat myšlenkou, že bejt face-blind je opravdu na prd. Líbilo se mi, jak se Milla učila znovu orientovat podle pohybů, gest, nebo kravat, i pocit neustálý nejistoty, jestli je tenhle člověk její manžel nebo někdo úplně cizí. Vedle Milly, která tu hraje snad nejlíp za poslední roky, se mi líbili i další herci - psychiatrička, obě kamarádky - hlavně Sarah Wayne Callies. Juliana McMahona mám ráda a tady zahrál fajnovýho policajta (škoda, že měl ty fousy, který byly nakonec tak essential). Vyčíst by se dalo snad je lehký uhodnutí vraha, ale ono to o tom vlastně ani tak moc nebylo. Vzhledem ke zdejšímu přijetí o to větší a příjemnější překvapení. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná detektivní záležitost s velmi zajímavým základním problémem hlavní svědkyně. Trpí obličejovou slepotou po úrazu hlavy, kdy si nedokáže zapamatovat ničí tvář, a tak je ponechána pachateli napospas, i kdyby stál vedle ní. Zaujal mne ten originální nápad, ale celkové převedení na plátno se už moc nezdařilo. Sice je to detektivka se vším, co má mít, ale mnoho tomu chybí k dokonalosti. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)
  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama