Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Někdy už od prvních minut poznáte, že tento film nebude váš šálek čaje. Že tvůrce vypráví způsobem, který vám nesedí. Vidíte díry ve scénáři, některé okamžiky se vám zdají být nevěrohodné... . Nebo vám třeba nejsou sympatičtí herci. Dokonce se mi díky nějaké podvědomé averzi, zdála za vlasy přitažená i prozopagnózie, kterou hlavní hrdinka trpěla. Přitom obličejová slepota je regulérní porucha a vše co o ní zaznělo je pravda. Ovšem to, jak s ní bylo v rámci příběhu naloženo... součásně hrdince pokleslo IQ o dvacet bodů a ohluchla? Opravdu by člověk nikoho nepoznal ani podle hlasu, gest, smíchu...? Přesto se našlo pár zajímavých okamžiků a místy se povedlo navodit i správnou atmosféru. Takže jako thriller to místy fungovalo vcelku dobře. Jenže Tváře v davu je strašidelně špatná kriminálka. Film dojíždí na paskvilózní a hloupý scénář, který solidní napětí srazí romantickou vsuvkou, nebo nějakou nedomyšleností. Celé vyšetřování, vrah i detektiv...to vše působí jako psané žákem osmé třídy. Postavy se chovaly nesmyslně. Závěr je pak vysloveně otřesný. Jak chcete hodnotit film, ve kterém 50% bylo solidních a zbytek stál za nic? ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, i když nějak nechápu, jak se mohli tvůrci s touhle látkou pustit do téměř hodinu a tři čtvrtě dlouhého thrilleru. Napětí by se muselo brzy vytratit, film by se stal rozvláčným a nudným. A jaké překvapení, ono k tomu skutečně došlo. Milla tady nezachrání ani prd a závěr rozhodně není z těch, které vám vyrazí dech. ()

Reklama

Kity162 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, dávat takhle málo, protože to bylo koukatelné, člověk se nenudí a zajímá vás, jak se to bude dál vyvíjet. Jenže ty jejich podivný "chyby" mě naštvaly. Tady jsou ty největší - SPOILER: proč má blonďatý dítě, když tam spala akorát s černovlasym poldou nebo s tím jejím bývalým hnědovlasým? (vlasy se jí neměnily, ty měla vidět spráně) A i ona sama tam hraje brunetu, tak sakra proč to andělsky blonďatý dítě?! A když se tam nakonci prochází po tom tržišti, nebo co to je, tak tam jen tak za ní přiběhne její dítě (cca 4letý), protože se tam jako procházelo? :D Ještě po tom všem, co se jí stalo (Mille), tak nechá svoje malý dítě courat samotné venku? :D ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý námět. Když někdo ztratí schopnost pamatovat si obličeje lidí, je to osobní katastrofa. A když po vás ještě jde sériový vrah, jehož tvář jste sice viděli, ale nepamatujete si ji- je to dvojnásob zapeklité. Mila Jovovich se cítí úplně ztracená ve světě neznámých tváří a ještě jí neustále jde o život. Jde o klasický thriller, kterých jsou desítky, tenhle je opepřen těmi "tvářemi", které Mila nerozeznává. Docela dobrý film, který jen místy ztrácí tempo a upadá do typických klišé, jinak to docela šlape. Bavil jsem se na 65%. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrná detektivní záležitost s velmi zajímavým základním problémem hlavní svědkyně. Trpí obličejovou slepotou po úrazu hlavy, kdy si nedokáže zapamatovat ničí tvář, a tak je ponechána pachateli napospas, i kdyby stál vedle ní. Zaujal mne ten originální nápad, ale celkové převedení na plátno se už moc nezdařilo. Sice je to detektivka se vším, co má mít, ale mnoho tomu chybí k dokonalosti. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Natáčelo se v kanadském Winnipegu a v americkém státě Illinois od 8.5 do 13.6.2010. (Terva)

Reklama

Reklama