Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (290)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Až teď zjišťuju, že to nemám ohodnocený, i když jsem to viděl několikrát a pokaždé se u toho bavím. Vcelku minimalistickej film, kde je důležitých jen pár postav, ale hlášek je hromada... "Znám všechny krávy v okolí, ale vás jsem tady ještě neviděl!" nebo "Rafnout se s maminkou? Táta radši umřel, než aby se s ní hádal...", to jsou nezapomenutelný perly, který vždycky pobaví, jsou ze života a taky s pohodovým nadhledem. Ano, máme určitě lepší filmy z téhle doby, nicméně musím uznat, že se to vždycky rád podívám. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komedie s několika moc pěknýma hláškama:já znám v okolí všechny krávy,ale vás jsem tady ještě neviděl, Kolářová:Vzal by sis mě? Vízner:Prosím tě,vařit neumíš, hezká taky moc nejsi. Moc pěkně se koukalo na Víznera, jak se chudinka snaží něco naučit, kráva mu ožírá skripta a od Kolářový dostává plesnivej chleba. Dámy Rosůlková s Medřickou byly k sežrání,ale mít je doma,tak by asi náhodou bouchnul plyn ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu se pro mě stane asi další srdcová záležitost. Je tu perfektně nastíněný kontrast hošíka a chlapa. Přestože ne vždycky je takový chlap vnímavý a citlivý, ale ohleduplný je stále a navíc je schopen se o svoje děvče postarat. Kdyby nebyl, nemohl by se na sebe podívat. A i když takový chlap nenabídne spoustu peněz a obrovský nablýskaný palác jako hošík z dobré rodiny, dívka s ním bude radši, protože jeho silná osobnost jí bude vždycky oporou... "Pro trochu lásky šel bych světa kraj." ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Slunce, seno a kovboj. Jednoduchý príbeh, jednoduché postavy, ešte blbší konflikt. Napriek tomu slušne zahrané postavy, ale tá bieda scenára veľmi vadí. Keď už nie je čo ďalej vo filme ponúknuť, tak sa Kolářová ako Doubravka vyzlečie a to sa deje toľko krát, že som to ani nespočítal. Takže nechýba erotika, pár faciek a samozrejme seno, akoby to bol predvoj známej českej tvorby. Tentokrát ale silne podpriemerný. –––– Já tady v okolí znám všechny krávy, ale vás jsem tady ještě neviděl. –––– Ale dyť voni spadnou! – Nevadí, alespoň chvíli poletí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Oldřich Vízner se přiznal, že si přál hrát kovboje a ne egoistického medika. Během premiéry a dlouho po ní mu pak nikdo neřekl jinak než Boba. (mimuzik)

Reklama

Reklama